Бујни и укусни колачи од сира у рерни - Рецепти са фотографијама

Ако желите да задовољите своју породицу укусним, храњивим, здравим јелом, пробајте кувати сиреве у пећници: у овом чланку ћете наћи рецепт са фотографијама и тајнама кухања

Ако желите да задовољите своју породицу укусном, храњивом, здравом посудом, онда покушајте да кувате колаче у пећи: у овом чланку ћете наћи рецепт са фотографијама и тајнама њихове припреме. Цхеесецакес - изузетно пријатан укус, али истовремено и једноставно јело. Да бисте их припремили, биће вам потребно врло мало времена, али ће резултат свакако одушевити ваше домаћинство.

Чизке - изузетно пријатне за укус, али истовремено и једноставно јело

Историја колача од сира: како се појавила груша?

Ово јело је било познато у старом Риму. Један трговац је отишао на пут у вруће земље. Имао је са собом залиху млијека, које се традиционално складиштило у желуцу оваца. Трговац је дуго времена заборавио на млеко, а када се сјетио, открио је не једнообразну бијелу текућину, већ сирутку и бијели талог, који је успио испећи под утјецајем високе температуре. Испоставило се да су оба веома пријатна за укус. Од тада почиње историја јела од свјежег сира.

Савет! Да би храна била још кориснија, додајте мало грожђица. Грожђице садрже много микроелемената, а дјеца воле и колаче од грожђица.

Како су печени колачи од сира у Древној Русији?

Модерне хостесе имају сву неопходну опрему како би процес стварања било каквихкомпликована јела довољно брзо. Међутим, наши преци нису имали такву прилику: да би направили колаче, морали смо потрошити много времена и труда.

Прво, кисело млеко је произведено од киселог млека. Сирутка је исушена и преостала груша је стављена под прешу. Добијени сир је био сакривен у хладном подруму. Ако се не једе током седмице (а тако је и рок трајања овог производа, који су направиле марљиве домаћице), онда су руски колачи од сира направљени у руској пећи.

Многе домаћице припремају колаче од сира кад нађу хладан сир у фрижидеру, чији се рок употребе ближи крају.
Све што вам је потребно да направите колаче можете купити у сваком супермаркету. Осим тога, ако се одлучите да направите сиреве у пећници, рецепт можете пронаћи са фотографијама корак по корак на глобалној мрежи.

Иначе, данас многе домаћице кувају и колаче од сира, када у фрижидеру нађу крављи сир, чији ће се рок трајања завршити.

Адвице! Да би колачи били заиста укусни и веома њежни, немојте користити хладне производе за њихову припрему. Нека стоје на собној температури најмање пола сата.

Зашто је вредно кухати колаче у пећници?

Цхеесецакес се може пећи у тигању, кувати у дуплом котлу или у микроталасној пећи и пећи у рерни. Ова друга опција има неколико предности:

  • када печење на колачима нећепојављује се кора која садржи штетне твари за здравље;
  • у пећници, колачиће се равномерно загревају, тако да нема потребе да стоји на штедњаку и контролише процес печења;
  • у пећници можете кухати користећи малу количину биљног уља, што је врло важно за жене које желе да се ослободе вишка килограма;
  • у једном тренутку у пећници можете кухати много колача: више куглица од крављег сира станеће на лим за печење него у тави;
  • колачи од сира који се кувају у пећници могу имати малу дјецу, као и људе који су присиљени да слиједе строгу дијету.
У пећници можете кухати користећи малу количину биљног уља, што је врло важно за жене које сањају да се ослободе вишка килограма

Савјет! Обавезно просијте брашно кроз фино сито. Ово ће учинити јело мекшим и прозрачнијим.

Једноставан рецепт за колаче који се кувају у пећи: који састојци ће вам требати?

Одлучили смо да пробамо печене колаче од сира? Онда користите овај једноставан рецепт. Да бисте направили укусне, хранљиве сиреве у пећници, потребно је да добијете следеће састојке:

  • 300 грама свјежег сира. Препоручује се узимање висококвалитетног свјежег сира купљеног на тржишту;
  • једно велико јаје;
  • две кашике шећера. Можете додати мало више шећера или мало мање: све зависи од вашег укуса. Иначе, шећер се може заменитишећер у праху;
  • паковање пола за пециво;
  • три кашике брашна.

Ако желите, у тесто можете додати шећер од ваниле, цимет или суво грожђе.

Много више колача може се припремити у пећници одједном: више куглица од крављег сира стане на лим за печење, него у тигању

. Уместо брашна, можете користити гриз. Препоручује се да га прво намочите водом или млеком за бубрење. Стога, чак и без брашна, можете скухати укусне колаче у пећи: рецепт са гризом се не разликује од класичног.

Прављење теста за сир: корак по корак рецепт

  1. Извадите јаје из фрижидера тако да достигне собну температуру.
  2. Мешати бели и жуманце са шећером. То можете урадити са умутити, али је много згодније користити миксер. Не кувајте хладну пену: јаје и шећер треба да се претворе у хомогену масу.
  3. Комбинујте мешавину шећер-јаје са скутом.
  4. Комбинујте брашно са прашком за пециво, полако га додајте у претходно скувану масу сира. Прашак за пециво је потребан за кување бујних колача у пећници: рецепт са фотографијом ће вам помоћи да управљате тајнама кухања.
  5. Готово тесто за сиреве! Остаје само да их печете у рерни и уживате у одличном укусу, познатом из детињства!
Кад се пече на колачи сиров, не сме бити корице која садржи штетне супстанце

Савет! Одлучио да направи колаче од грожђа? Прво, ваљајте суво у брашно. Због тога се равномерно распоређује на тесту и неће се акумулирати на једном мјесту нити се смирити на дно посуде.

Како пећи колаче од сира?

Направите мале куглице из масе скуте. Сваку лопту убаците у брашно и ставите на лим за печење. Лим за печење мора бити подмазан или на њега ставити посебан папир за печење. Можете користити фолију: она ће одражавати топлоту, па ће се колачи равномерније пећи и биће врло сочни и мирисни.

Загрејте рерну на 180 степени. Ставите посуду за печење са посудама за сир у пећницу и сачекајте 15-20 минута.

Степен спремности колача од сира је веома једноставан за проверу. Узмите чачкалицу и пробајте колач од сира: ако чачкалица остане сува, можете бити сигурни да су колачи спремни.

Кухонно тесто за сирове колаче је најбоље на собној температури

Савет! Бојите се да ће се колачи распасти током кухања? Затим уместо свежег свјежег сира за њихову припрему користите производ који је успио да лежи у фрижидеру неколико дана.

Цхеесецакес витх Ванилла Сауце

Овај рецепт је прилично једноставан, али резултат ће задовољити и најизбирљивије "једеће".

За кување сира са ванилиним сосом, треба вам пола килограма свјежег сира, два средње јаја, пола врећице прашка за пециво, 5 кашикабрашно и мало биљног уља. Сос се припрема одвојено. За то, потребно је узети 200 милилитара креме, четвртину чаше шећера, јаје, сто грама грожђица без сјемена, и ванилин по укусу.

Цхеесецакес се припрема према горе наведеној схеми. Комбинујте све састојке, промешајте док не добијете глатку посуду и пеците јело у рерни.
Чим ставите посуду са колачима у пећницу, пређите на сос. Размазати јаје са мешалицом, додати ванилију и шећер, комбиновати насталу масу са кремом.

Извадите лим за печење из рерне, поспите чизке грожђицама и прелијте умаком. Након тога, пошаљите лим за печење у пећницу још 10 минута.

У пећници се колачи равномерно загревају, тако да нема потребе стајати на штедњаку и контролирати процес печења

Савјет! Не стављајте превише шећера у масу сира за колаче. Боље је да готову посуду предате шећером у праху.

Да ли је могуће пећи колаче у пећници без брашна?

Шта учинити ако желите колаче од сира, али код куће није било брашна? Трчање до продавнице није потребно. Можете кухати колаче користећи уобичајену гриз.

Рецепт за колаче са гризом је готово исти као и горе. Само уместо брашна требат ће вам три жлице крупице. Комбинујте све састојке, добро их измијешајте и ставите у пећницу загријану на 180 ступњева 20 минута. Цхеесецакес са гризом имају деликатан, деликатан укус и сигурно ће задовољитидеца која не толеришу гриз.

Адвице! Желите ли у пећници скухати палачинке са сиром? Рецепт са фотографије је веома једноставан: узмите сиромашан сир. Цхеесецакес излазе веома здраво и храњиво, док ће имати мало калорија.

Како направити колаче од сира?

Желите диверсификовати ваш стол? Нема ништа једноставније: колачи од сира могу се пећи са разним адитивима.

На пример, колачиће од сира ће бити веома укусне, у којима се додаје пире од поврћа или воћа. Успут, ово ће вам дати прилику да "искористите" пире кромпир који ваше дете није јело. Посебно су укусни колачи од сира, у којима се додају пире од банане, фино нарибана или уклопљена јабука или чак мрква. У другом случају, јело ће бити не само врло корисно, већ и лијепо: шаргарепе ће дати колачима од сира занимљиву нијансу. Узгред, можете додати мало цимета у сиреве са соковима.

Торти с сиром биде вкусно във връзка, когато се додава пире од зеленчета или плодове

Торти с сухој плодове со изклучително вкусно: розини или нарезани сушени марек.

Дјеца једноставно обожавају чоколаду и сва јела у која долазе. Само додајте кашичицу какаовог праха у тесто, а задивљујуће јело је спремно. Какао садржи магнезијум, који је изузетно користан за растуће тело.

Савет! Да ли желите да колачи од сира буду не само укусни, већ и лепи? Затим употребите силиконске калупе: само их ставитескупите масу и ставите обрасце на лим за печење. Можете направити колаче у облику колача, цвијећа, омиљених цртаних ликова вашег дјетета. Ово посебно важи за жене чија дјеца воле бити хировити за столом: дијете ће имати велико задовољство да једе намирнице које имају занимљив "дизајн".

Са чиме се служе колачи од сира?

Готово јело се може послужити на столу са павлаком, џемом, медом или шећером у праху. Кондензовано млеко ће бити одличан додатак: истина, у овом случају је пожељно смањити количину шећера у маси скуте, иначе ће посуда бити претерана.

Готову посуду можете сипати отопљеном млијечном чоколадом. Иначе, ако желите направити колаче попут каприциозног дјетета, онда уз помоћ чоколаде можете на њима "нацртати" смијешне слике: лица, цвијећа, кућа. У овом случају, мало је вероватно да ће се дете одрећи здравог јела.

Адвице! Ако је свјежи сир од којег ћете кухати сувише влажан, онда се колачи могу распасти. Наравно, то неће утицати на укус готовог јела, али свака домаћица жели да посуђе буде пријатног изгледа. Да бисте уклонили вишак влаге из скуте, једноставно га ставите у газу и оставите на пар сати.

Готово јело се може послужити на столу са павлаком, џемом, медом или шећером у праху

Тајне кухања колача: како направити сјајно јело?

Искусне домаћице знају многе тајне кувања укусних колача од сира:

  • треба брашнододајте у масу сира у мале порције, пажљиво контролишући процес. Ако се тесто покаже прегустим, колачи ће бити груби, а тијесто ће се проширити преко таве. Тесто мора бити довољно еластично, али истовремено лако заостајати за рукама;
  • увек пеците сваки колач од сира у гриз или брашно пре него што га ставите на лим за печење;
  • укусни колачи од сира могу се припремити ако користите сир са равномјерном структуром, без житарица. Стога је пожељно да га обришете кроз сито пре него што наставите са прављењем теста;
  • што пажљивије победиш јаје са шећером, то ће ти бити сјајнији колачи од сира;
  • Јаје се може заменити са два жумањака. Јело ће постати богатији и добити ће угодну златну нијансу.
Свържете се с цвърди пишките в крупка или брашно пре него, чтоби получите печеньу

Съвета! Цхеесецакес се могу кувати без шећера. Додајте мало зачина, бели лук или чак бибер сиру: добићете необично и пријатно јело које ће Вас сигурно изненадити.

Цхеесецакес - врло укусно јело, које се припрема под снагом сваке домаћице.