Чудесна крем јуха од шампињона - Рецепт са фотографијама

Јуха од пиреа од шампињона са кремом - укусна јела која се могу кувати током целе године
. Ова супа је хранљива, укусна, али једноставна јела. Многи модерни ресторани својим гостима нуде јуху од шампињона са кремом као први течај. Али може се припремити код куће, без трошења много труда и производа.

Ово је храњиво, али мало калорично јело које је идеално за људе који гледају своју фигуру.

Шта знамо о јушама од гљива, а још више о крем супи? Посебно популарна јуха од гљива је каша од шампињона са кремом у зимској сезони. Иако ће током лета бити одличан додатак столу. Има много предности у односу на уобичајену супу у месној јухи. Најосновније предности крем супе:

  • Лаган, пријатан укус, који је репрезентативан за аристократски мени.
  • Храњива, али нискокалорична посуда која је идеална за људе који гледају своју фигуру.
  • Већина састојака доприноси бољој сварљивости других производа.
  • Сваком члану породице ће се свидјети, јер двије главне компоненте, односно гљиве и крем, не изазивају алергијске реакције и као и сви без изузетка.
  • Као гљиве, које су дио, готово немогуће.
  • Крем супаје свестрано јело, јер може бити вегетаријанско или месно месо.
Крем супа је разноврсна јела, јер може бити вегетаријанска или у месној јухи

Али ипак, потребно је извести неке мјере предострожности приликом употребе овог јела. На примјер, ограничења се односе на дјецу и старије особе.

Адвице! За превише малу децу, чак и таква лака гљива може изазвати проблеме са пробавним системом. Зато је боље не ризиковати здравље бебе, избегавајући дегустацију.

Присутност и њихове недостатке у овом јелу:

  • Конзистенцију ове супе не воле сви, посебно ако је особа присталица стандардне кухиње.
  • С обзиром на присуство млечних производа у саставу јела, може се брзо погоршати.
  • Не могу сви да једу печурке, јер неки ензими изазивају негативне реакције тела на производ.
  • Категорично, није препоручљиво користити крем супу за особе које имају проблема са варењем.

Идеална крем јуха од шампињона у комбинацији са сушеним багетима или француском хлебом. Сјајно је ако додате много ситно исецканог биља: першун, копар пре јела.

Идеална крем супа од шампињона у комбинацији са сушеним багетама или француском хлебом

Најједноставнија супа од шампињона са кремом у свакој кући

Дакле, идемо! Размислите највишеједноставан начин за припрему гурманског јела. Такву супу можете кувати буквално за један сат, али резултат ће освојити укусе сваког гурмана. Прво морате припремити све производе, и што је најважније, одредити концепт кувања.

У стандардној рецептури, на пример, користи се месна јуха. У вегетаријанској и виткој верзији коришћеног поврћа. Али у сваком случају, бујон треба солити. Док се маст гори, овдје се додају гљиве.

Савет! Пре него што увучете гљиве у бујон, морате их бранити у хладној води. Дакле, поврће ће задржати свој укус колико год је то могуће.

Кромпир огулите и исеците на мале комадиће. Пожељно је да су то коцке мале величине. Дакле, кромпир што је више могуће кувајте и изгледат ће више естетски угодно. Да бисте смањили садржај калорија, можете ставити већ исецкани кромпир на неколико минута у топлу воду. Поврће емитује додатни скроб, који се може исушити водом.

Док се кромпир пирја са гљивама на ватри, лук се припрема. Количина поврћа зависи од преференција, а чешће је лук средње величине. Резани састојак је што је могуће мањи и пролази док се не појави златна нијанса на сваком комаду лука.

Послужите јело боље топло иу посебној посуди. Таква презентација ће бити оригиналан додатак нестандардном јелу

Када је кромпир мекан, у посуду се сипа пасирани лук и улива чаша креме. ФатМлечни производ се бира према концепту јела. Да бисте регулисали дебљину супе, прво морате исушити одређену количину супе од кромпира и гљива.

Након што кувате супу неколико минута, извадите посуду из врућине и мало охладите садржај, доведите је до хомогене масе користећи блендер. Ако је потребно, можете додати претходно изливени бујон. Целокупна конзистенција не би требало да садржи грудице или житарице - потребно је темељно млевену храну.

Послужите јело боље топло иу посебној посуди. Таква презентација ће бити оригиналан додатак нестандардном јелу. Поврх крем супе је попрскан биљем, на који можете ставити комад печеног шампињона на врху. Не заборавите крекере.

Француски рецепт

Француски рецепт разликује се од класичног по пикантној одлуци. Поред мирисних шампињона и меке креме, у саставу првог јела налазе се и зачинско биље и састојци који су својствени француској кухињи.

Важно! Печурке се могу користити и свеже и сушене. У овом случају, сушене гљиве треба да се слегну у бујону око један сат.

Следуваси ароматични шампињони и меки крем, в помесане на пътат пазар вклучва лубовата трава и компоненти, които се внесуваат во французскаа кухна

Размотрите по-подробно съдържание на продукти и методот на препарациа. Број компоненти се израчунава за два дела. Дакле, који су састојци укључени у оригинални француски рецепт:

  • Пола килограмашампињони;
  • 2–2,5 литара воде;
  • чаша креме;
  • Велики лук;
  • 2-3 чешњака чешњака;
  • Зачини: мајчина душица, жалфија, оригано, рузмарин, морска со, црни млевени бибер;
  • Маслиново уље;
  • Разно зелени.

Припрема се састоји од следећих технолошких процеса:

  1. Припремите печурке: огулите и исперите печурке у текућој води. Изрежите компоненту на мале делове - на пример, поделите једну копију на 8 делова на кришке.
  2. Да би додали и сачували укус печурака, они су посути маслиновим уљем, а затим посути свим представљеним зачинима. Све темељно измијешајте и оставите да стоји неколико минута.
  3. Печурке у зачинима морају бити печене. Пећница се загрева до 250 степени. Шампињони су сами на перфорираном папиру. Печење траје око пола сата.
  4. Док се главни састојак омекшава, лук и бели лук се уситњавају. Боље је да се бели лук ситно сецкате ножем без употребе дробилице, у супротном ће поврће брзо изгубити укус.
  5. Након што је оштро поврће исјецкано, потребно их је пржити на малом пламену. Боље је то радити не у тави, већ у тави. Пролазак се врши уз додатак маслиновог уља и зачина.
  6. Када се лук и бели лук кухају до максимума, у посуду се сипа 1 л воде, а након тога излазе већ омекшане гљиве.
  7. Дакле, прелазак иде у гашење, које се дешава у року од 15 минута. У процесу се додајусуво биље и морска сол.
  8. Сипајте садржај тигања у посуду, а затим је прелијте блендером док не постане глатка. У том процесу, сипајте исту крему и другу чашу прокухане воде.
  9. Већ у посуди ставите смешу да прокључа. Угасите шпорет и дајте мало супе.
Овај рецепт је идеалан за присталице здравог начина исхране

Послуживање може бити веома разнолико, јер укус овог јела неће оставити равнодушним истинске познаватеље. Овај рецепт је идеалан за присталице здравог начина исхране.

Витаминска пире супа - јесенска опција

Осим тога, шампињони и пире од крем супе могу садржати додатне састојке. Врло често се овдје додаје цвјетача или репа. Витамински комплекс сета поврћа јела постаје идеална опција у јесен или у прољеће када организам може патити од авитаминозе.

Почнимо редом, наиме са састојцима. Овде ће се користити само месна супа у количини од пола литра. Навар може бити пилетина, говедина или свињетина. Неки гурмани чак користе и рибљу бујон, али ова опција има специфичан укус који није погодан за све.

Витамински комплекс укупног поврћа јела ће бити идеалан у јесен или прољеће када тијело може патити од бериберија

Осим јухе, јуха укључује: 2 велика лука, пола килограма гљива , парче маслаца, 100 грама брашна, 2 десертне кашике маслине илибиљно уље, чаша креме, зачини по укусу, 1 мала глава репа или карфиола.

Савет! Будући да ће јело као резултат присуства огромне количине поврћа имати богат укус, нема смисла користити широк спектар зачина.

Метод припреме:

  1. Припремите јуху и ставите је на страну тако да јуха почне да се хлади. Док се јуха кува, припремају се сви остали састојци.
  2. Ако се додатно користи репа, треба је пећи у рерни док не постане мекана. Ако је карфиол, онда је довољно кухати поврће до половине.
  3. Лук и гљиве ситно исецкати. Овде се додаје и треће поврће (купус, репа). Прођите пролаз ових поврћа у уље, зачињено црним папром и сољу.
  4. Уклоните печене печурке са луком и сипајте у другу посуду, оставите да се мало охлади. Додати 150 грама бујона и мешати садржај посуде.
  5. У дубокој тави, пржите брашно у маслацу. Садржај се мора стално мијешати. Након две минуте, улијте исту исјецкану масу блендера и сипајте остатак бујона.
  6. Скухајте садржај тепсије и одмах додајте крему. Кухање се врши 5-10 минута.
Като възможност на първо за патък с шампињони и кремова кремата может дополнит. Овде се често додају карфиол или репа

У овом рецепту, шаргарепа се може користити додатно иБугарски бибер. Често се додају тиквице. Дакле, супа од пиреа у овом формату постаје прави извор витамина. Али укус шампињона може бити изгубљен.

Кухање у журби

Кремаста јуха од пиреа може се кухати врло брзо и без употребе велике количине састојака. Истовремено, укус антене ни на који начин неће бити богатији у рецептурама саставних композиција.

| Да би јуха била хранљивија, можете додати растопљени или тврди сир поред креме.

Пире од печурака са кремом може се кувати веома брзо и без употребе огромне количине састојака

У финансијском смислу, овај рецепт не постаје сувише оптерећен. Састојци за брзу супу представљају мали списак:

  • 1 лук;
  • 500 грама шампињона;
  • Пола литре воде;
  • Чаша креме;
  • 100 грама сира;
  • Со, бибер.

Метода кувања је такође једноставна. Главно је да траје само пола сата:

  1. Огулите шампињоне и исеците их на танке кришке од по 1-3 милиметра.
  2. Лук ситно исецкати и почети га пећи. Када постане златно, у њу се уливају печурке.
  3. Док се поврће пече, вода се већ загрева у лонцу. Када се чврсте компоненте здробе, вода би већ требало да прокључа.
  4. Када се садржај тепсије пржи, све се улије у нормалну посуду, сечемо.
  5. СирНарежите и помешајте са кремом. Након тога, ову масу млека треба сипати у посуду, где се лук са печуркама згњечи.
  6. У врелој, пре-сланој води, сипа се дробљени коктел. Овдје можете ставити ловоров лист на неколико минута.
  7. Све кува 10-15 минута. Врелиште не би требало да буде превише снажно и стално се мешати.
  8. У посљедње минуте додајте зеленило и мало маслаца.
Ако су гости изненадјени и нема превише производа у фрижидеру, али има гљива, овај рецепт ће вам помоћи

Сумирајући ову ставку, постаје јасно такав рецепт се може користити за припремање доручка. Ако су гости били изненадјени, ау фрижидеру није превише производа. Штавише, припрема се одвија у најједноставнијим процесима, који ће омогућити чак и људима далеко од кулинарског посла да се носе.

Да би јуха била хранљивија и калорична, можда, ако је у фрижидеру већ кувано месо. Може се лако здробити са мешалицом и додати у смешу. Ова опција је могућа у утјеловљењу било којег аналогног рецепта. Да би се побољшао укус љековитог биља и користили су крухови бијели крух.