Делицате Цреами Гарлиц Сауце - Рецепт за праве гурмане

Кремасти сос од белог лука се користи у многим светским кухињама

Кремасти сос од белог лука: рецепт је најједноставнији, али оригиналан и препознатљив. Јело је универзално, користи се у многим светским кухињама, можете зачинити било коју храну. Постоји неколико рецепата за припрему соса, од којих се сваки разликује по саставу састојака и начину припреме.

Постоји неколико рецепата за припрему соса, од којих сваки има свој састав и начин припреме

Класични кремасти сос од белог лука

Почнимо редом. Класични кремасти сос од белог лука је погодан за завршетак сваког јела јер је рецепт потпуно универзалан. Лак и пријатан укус соса омогућиће да се нагласи укус сваког састава и сваке компоненте посебно.

Важно! Кремасти сос од белог лука савршено се уклапа са морским плодовима, рибом, поврћем и месом.

Рецепт за прављење кремастог сока од чешњака са фотографијом, може најтачније описати целу процедуру. Стога, чак и новајлија може да скува овај прелив. Производи који су део доступних и нису тако скупи.

Састојци:

  • чашу креме са садржајем масти од најмање 20%;
  • 40 грама пшеничног брашна;
  • 40 грама маслаца;
  • 2-3 чешњака чешњака;
  • Црни бибер од земље;
  • Сол.
Класични кремасти сос од белог лука је погодан за попуњавање сваког јела, јер је рецепт савршенуниверзални

Метод припреме се састоји од неколико основних процеса:

  1. Загрејте таву на средњој температури. Посуђе треба да буде суво и не-масно, тако да пре употребе треба да темељито оперете овај контејнер.
  2. Посудица са жлицом брашна се сипа и пече док не добије златну боју. У процесу кухања брашна треба да се стално мешате тако да се не лепи и да се не лепи на дно.
  3. Када брашно добије златну нијансу, у посуду додајте једну кашику маслаца. Мешати компоненте до потпуне хомогености. За 1-2 минута све се пече.
  4. Сипати чашу креме у посуду. Конзистенцију треба стално мијешати, јер крема може изгорјети. Садржај се мора кувати 3-4 минуте.
  5. На крају, али не и најмање важно, сос припремите са соли и бибером. Након тога се чешњак стисне у посуду. И контејнер је одмах уклоњен са пећи.
  6. Сос се мијеша још неколико пута док се хлади. Ово се ради тако да се брашно не увија у груди.

Ово је основни крем сос, у који се додаје бели лук као помоћни састојак. Често се овдје додају и зеленила: першун, копар, целер. Класична верзија идеална је за пржени, кувани, пирјани кромпир.

Зелени се често додају основном рецепту: першин, копар, целер

Сос за плодове мора

Крем сос од чешњака се не може користитисамо као додатак или прелив главном јелу. Сос може бити маринада, главни медиј за кухање, односно компонента. Ова особина се често користи за кухање морских плодова.

Јело од шкампа, кувано у кремастом сосу од белог лука, сматра се веома пикантним, али уједно и укусним. Кухање не траје много времена, а укус ће надмашити сва очекивања.

Съобсение! Позиционирање шкампа у кремастом сосу од чешњака је боље као ужина. Савршена презентација је шкамп на ражњу са капом овог соса.

Рецепт за рачиће у кремастом сосу од белог лука је једноставан у смислу технологије кухања. Компоненте које су укључене у састав могу се наћи у било којој продавници:

  • Пола килограма великих рачића;
  • чаша тешких крема;
  • 1 кашика маслаца;
  • чаша белог стоног вина;
  • Мала глава чешњака;
  • Парслеи Бунцх:
  • Зачини према укусу: бибер, со.
Јело од шкампа, кувано у кремастом сосу од белог лука, сматра се веома пикантним, али истовремено и укусним. У почетку, како би се избјегли проблеми, боље је купити расхлађене, претходно љуштене шкампе. Сви састојци треба да буду приближно исте температуре, да не би дошло до дисонанце између производа.

Остатак препарата је следећи:

  1. Загрејте таву на средњој температури. Послеод тога, једна кашика маслаца се ставља у посуду. Производ треба стално мијешати до потпуног отапања, тако да не изгори.
  2. Огулите бели лук и исеците на танке кришке. По жељи можете прескочити поврће кроз ломљење.
  3. Сипајте сецкани бели лук у топло уље и пропуштајте га док не постане прозирно. Наравно, све је направљено на лаганој ватри и стално мијешано.
  4. Када се бели лук пече, вино се сипа у посуду. Даља фаза кувања завршава се тек када се алкохолно пиће потпуно испари. Треба да буде само укус грожђа.
  5. Сљедећи корак је додавање креме. Улијте у посуду млечни производ и стално мешајте садржај тигања, направите додатак зачина: со, бибер.
  6. Крема треба да кува неколико минута док се не појаве мехурићи на површини. Они су знак за сипање рачића у течност. За печење морских плодова у сосу потребно је око 10-15 минута.
  7. Након тог времена, шкампи се извлаче из посуде помоћу скимера, а сам сос се доводи до потпуне припреме.
  8. Млечна супстанца се гаси све док количина не постане половина оригиналне. Када се то догоди, посуду треба уклонити из пећи и сипати натраг у посуду.
  9. Док се јело охлади, прекривено је ситно нарезаним зеленилом и неколико пута је помешано.
Даги в пикантном сосу - то јеблаженство укуса

Ово је најједноставнији рецепт за кухање шкампа у кремастом сосу од чешњака, који ће и "лоша" љубавница сигурно направити. Постоји неколико сложенијих варијација у кулинарском смислу: укусни шкампи у млечном сосу, шкампи са печуркама, пирјани у млечном преливу. Поред рачића, према истим упутствима, можете кухати и друге морске плодове. На пример, рецепт за дагње у кремастом сосу од белог лука и рецепт за лигње у кремастом сосу од белог лука је потпуно идентичан ономе који је представљен. Разлика је само у самој припреми морских плодова.

Облачење за живину

Свечани јеловник често значи да на столу стоје јела од живине, често пилетина. Ако узмете рецепт за кремасти сос од белог лука за пилетину, боље је узети не цијелу птицу, него филе.

Съобсение! Пиле не би требало да буду премлади, јер као резултат пиринча у млечном прељеву, месна влакна могу потпуно да се распадају, што доводи до неестетског изгледа хране.

Дакле, идемо! Овај рецепт по броју састојака је намењен за 4 порције, а време кувања траје само четврт сата. Одлично за било коју прилог, послужено као главно јело.

Сос е перфектно дополнило сухо пилеће бело

Потребне компоненте:

  • Две половине пилећег прса;
  • 1 чаша креме;
  • 5-6 чешњака чешњака;
  • 4 грама италијанског биља (сушено);
  • жлица маслаца;
  • Велики лук.

Процес припреме:

  1. Лук и бели лук ситно исецкати ножем.
  2. Нарежите груди на траке дебљине до 1 цм.
  3. У тави растопите маслац и испеците исецкани лук у њему.
  4. Након што је поврће мекано, у посуду прелијте пилеће месо. Пролаз траје око 5-10 минута.
  5. Када су кришке дојке меке, сипајте чешњак и провансе биљке у посуду. Пржите 3 минуте.
  6. Коначно, сипа се крема у којој се месо пече четврт сата, уз повремено мешање.
Ако крема није довољно испарила, онда се може формирати филм и ивице се суше. Изгледаће прилично неукусно

Послужите најбоље топло, пошто се сос почиње стврднути док се хлади. Ако крема није довољно испарила, може се формирати филм и ивице се суше. Изгледаће прилично неукусно. Како се стврдњава, може се лагано загријати.

Додатак риби

Љубитељи риба ће се моћи размазити оригиналним јелима која су лагана и зачињена. Да би се таква оригиналност дала кулинарским ремек-дјелима рибе, користе се умаци. Најпопуларнији и најједноставнији је кремасти рецепт за сос од чешњака за рибе. Посебно бих желео да размотрим управо рецепт за лосос у кремастом сосу од чешњака.

Адвице! За овај рецепт, боље је изабрати управо филет, већ каменован. Уместо лососа, ружичасти лосос, ослић, лосос ће учинити. 106 \ т

Поред свеже рибе, често се користи и сољена. У овом случају филети требају мало испирати. Иако је у процесу кухања соса боље ставити мање соли. Исто тако, користе и сушену или димљену рибу.

Састојци на рецепт:

    112) пола килограма лососа;
  • Један лимун средње величине;
  • 1 чаша 20% креме;
  • 3 чешњака чешњака;
  • Со, бибер, кари по укусу;
  • 50 грама сира;
  • 20 грама биљног уља;
  • Зелени: копар или першун.
Свака риба с овим умаком ће се играти на нови начин

Припрема:

  1. Филет лососа одрежите на коцкице и оставите у маринади пола сата. Маринада је сок од лимуна и мешавина паприке.
  2. У врућу таву, прелијте биљно уље и пржите рибље коцке 5 минута, стално мијешајући.
  3. Улијте печену рибу топлом кремом и промешајте састојке до жељеног укуса користећи зачине. Компоненте се кувају 5 минута у посуди.
  4. Уклоните посуђе из врућине и додајте чешњак, зеленило - помијешајте смјесу.

Резимирајући ову ставку, желео бих да кажем да се лосос, куван по овом рецепту, сервира са тестенинама. Генерално, овај рецепт за кремасти сос од белог лука за шпагете може се користити без саме рибе.

Печурке у млечном сосу од белог лука

Рецепт за гљиве у кремастом сосу од чешњака користи се као додатак главном украсу. Овај тотем је одличан за тестенине или шпагете. Цан децорате,Зачините печено или печено месо. Често служи као ужина стављајући садржај у корпе за вафле.

Важно! У процесу гашења важно је да се печурке не кувају, јер се оне могу распасти и претворити у кашу.

Рецепт за гљиве у кремастом сосу од белог лука се користи као додатак главном украсу

. Овоме се додаје алкохол - уклања вишак влаге из соса тако да може да се смрзне. Предуслови:

  • 1 килограм шампињона;
  • 100 грама маслаца;
  • 100 грама 20% креме;
  • 50 грама сувог белог вина;
  • 1 лимун средње величине;
  • Зачини.

У зависности од тога које су гљиве убране, одређује се време кувања. За шампињоне потребно је издвојити приближно 20-30 минута. Ако једете дивље гљиве, онда вам треба више времена. То је због додатне топлинске обраде главне компоненте. Кухање је подељено на следеће фазе:

    \ т
  1. Оперите шампињоне и скините филм. Нарежите на танку платину ширине 1 центиметар дуж целе гљиве.
  2. Пола крем маслаца ставите у загрејану таву и истопите. Печурке се стављају овде и прже до пола куване на обе стране. У том случају, промешајте садржај контејнера пажљиво, тако да се комадићи не сломе.
  3. Извуците печурке из тигања и ставите иха плате. На врх поспите сољу и папром, прекријте фолијом за храну. Тако је сваки комад шампињона засићен зачинима и стећи ће потребан укус.
  4. Сипати врхње у вруће уље, а након пет минута бијело вино. Током мешања, доведите смешу до густе конзистенције. После тога посолите, сос од бибера, зачините соком од лимуна.
  5. Када је вино потпуно испарило, а густина соса постане максимална, онда се гљиве враћају у таву и пирјају у креми још неколико минута.
  6. Када се посуда извади из пећи, можете додати посуду ситно исјецканог зелења.
Можете да се залијете са крем сосом

Укратко, можемо рећи да је овај начин кувања печурки веома популаран и једноставан. Ако оставите саму технологију и замијените печурке другима, можете добити потпуно другачију верзију овог јела. Често уместо шампињона узимамо белу пољску гљиву. Само тело гљиве се у овом случају реже на пола, формирајући велике комаде.