Делициоус Марсхмаллов код куће - Рецепти са Агар Агар

Желите ли пробати прави марсхмаллов са аромом свјежег воћа и бобичастог воћа и мало киселости? Онда га сами скувајте

Желите ли пробати прави зрачни марсхмаллов са аромом свјежег воћа и бобичастог воћа и мало киселости? Онда га сами скувајте. Уосталом, деликатесни дућан са додатком вештачких арома чак и близу њега не може се упоредити. Дакле, данас ћемо научити како се кува најделикатнији бијели сљез код куће користећи рецепт са агар агар.

Данас ћемо научити кухати најделикатнији бијели сљез код куће користећи рецепт са агар агаром

Како је агар-агар бољи од желатине или пектина?

Главне предности агар-агара - производа направљеног од посебне врсте алги - укључују потпуно одсуство било ког страног укуса или мириса. Желатин, добијен продуженим испаравањем ткива и костију хрскавице, чак и најквалитетније, увек има укус меса. Још један недостатак желатине је прекомјерна калорија, па је код припреме дијететских производа непожељно користити га.

У производњи пектина, који се користи у кухању као заслађивач, конзерванс и згушњивач, углавном се користе јефтине шећерне репе, рјеђе јабуке или сунцокрет. Стога, када се користи, јела могу стећи и странце, а не увек пријатан укус. Осим тога, већина врста пектина, као и желатина не могу издржати подгријавање - желе одмах постаје текућа. Поред тогавишак пектина може изазвати ферментацију у цревима и надутост.

Посуде агар агара су чак различите по конзистенцији. Желе са њим су густе, али веома нежне. Може се поново загревати без страха да ће се посуда претворити у течну масу, а она ће се очврснути на температури од 40 ° Ц, и много брже од желатине или пектина. Зато се агар-агар толико вреднује у кувању. Широко се користи у припреми конзервиране хране, десерта, кондензованог млека, па чак и пива.

Главне предности агар-агара - производа направљеног од посебне врсте алги - укључују потпуно одсуство било ког страног укуса или мириса

! Цена агар-агара се значајно разликује од цене желатина. На пример, 100 г квалитетног производа кошта 400-450 рубаља. Али, пошто је потребно мало тога, овај износ вам је довољно за дуго времена. Штавише, рок трајања је неограничен.

Како радити са агар агар?

Ако у трговини нађете јефтине марсхмалловс који нису баш укусни, знајте да су направљени на бази јефтиног желатина или пектина. Прави, мирисни и нежни сљез, као и мармелада, висококвалитетни колачи и пилетина „Млијеко за млијеко“ припремају се само с агар-агар. Осим тога, нажалост, у индустријској производњи, како би се повећао рок трајања већине производа, уведени су нежељени адитиви, често штетни за наше тијело.

Научићемо да кувамо не само деликатно и мирисно, већ и потпуно безопаснокулинарска ремек-дела. Посебно зато што рад са агар агар није апсолутно тешко:

  • једина ствар коју треба размотрити је да се раствара само на повишеној температури;
  • прво се разблажује са водом (у просеку ће бити потребна кашика агара за чашу воде);
  • мешавина се стави на ватру, доведе до кључања и уз мешање, не прокуха више од 1-2 минута, док се прашак не раствори;
  • приликом кухања сљезине одмах се куха у шећерном сирупу, а затим вруће, улије у миксер или ручно, поступно, жлицом по жлицом додајући бјеланчевине;
  • када се уведе у друга јела, агар-агар се помеша са мало топлијим, али не и потпуно замрзнутим намирницама, у ком случају ће бити много лакше радити са њима.
Када се унесе у друге посуде, агар-агар се помеша са производима који су мало топлији, али не потпуно замрзнути, у ком случају ће бити много лакше радити с њим

33) Савет! Агар-агар различитих произвођача може имати различите густине. Стога, уместо да слијепо слиједите рецепте, покушајте да их покупите по искуству. Временом можете већ одредити колико би требало да се стави у одређени производ.

Цлассиц Аппле Марсхмаллов

Управо је ова композиција - јабука са благим киселкастим, бјелањцима и шећером - класични марсхмаллов. Стога, почињемо са овим рецептом:

  • да би се добило 250 г пире кромпира, потребно је 6-8 прилично великих јабука, боље је користити класичну Антоновку;
  • у принципу, можете узети и похранити беби пире, али у овом случају то ће морати да се скува да би се учинило густим;
  • требат ће нам и 1 бјелањак, 150 мл воде за кухање сирупа и око 1,5 шалице шећера;
  • за ову количину треба да узмете 8-10 г агар-агара (око кашике без клизача);
  • по жељи, бојење хране;
  • користићемо шећер у праху за прскање, потребно је око 100 г.
Управо ова композиција - пире од јабука са благим киселкастим, бјелањцима и шећерима - сматра се класиком марсхмаллова

. за њихово обликовање (иако се могу засадити обичном кашиком).

Савет! Најбољи агар-агар је пудер, кремаст, скоро бели. Својства гелирања жутог производа ће бити знатно нижа.

Израда пире кромпира

Пошто за рецепт требамо најделикатнији и мириснији пире, прво ћемо га припремити:

  • уклонити прекомјерну влагу из јабука, ставити их у пећницу или микровалну пећницу 15-20 минута; температура је подешена на 180 ° Ц; наравно, претходно смо их пререзали на пола или у четвртине и уклонили језгро од њих;
  • проверавамо спремност јабука ножем - оне се морају потпуно претворити у меку масу;
  • Боље их је обрисати кроз сито или бич са уроњеним блендером што је пре могуће - у овом случају, пире кромпир ће бити глаткији и мекши;
  • треба да се добро држикашика, ако је пире вода, боље је ставити је на ватру па чак и мало смањити;
  • настала тучена маса да се охлади на хладном.
Јабуки се морају трљати кроз сито или тучени блендером

. Мала јачина пектина садржана је у јабукама сорте Антоновка, тако да је зефир из њих густи.

Припрема агарног агар сирупа

Дакле, знамо да морамо да растворимо агар-агар у врелој води:

  • ставите чашу воде на ватру, додајте агар-агар, и након кључања сипајте преостали шећер (око 0,5 чаше);
  • потребно је мање времена да се раствори агар-агар, али пошто морамо да добијемо шећерни сируп, кувајте мешавину око 5 минута, стално мешајте; као резултат, течност треба да досегне иза кашике са танким концем;
  • док се сируп хлади, потресемо протеин.

Савет! Шећер треба додати само у топлу воду. Иначе ће се слаткиш погоршати.

Како брзо победити протеин?

Нећемо га ударити шећером, већ добро охлађеном пиреом од јабуке и шећера. То је згодније урадити, наравно, уз помоћ миксера. Иако са одређеним степеном спретности, ово се може постићи уз помоћ конвенционалног халоа:

  • протеин треба да буде само хладан, на собној температури ће бичевати много дуже;
  • до веома густе пене, неопходно је ручно га пребити; у почетку, само тучено је тучено тако да се потпуно претвара у пену, а тек онда, постепено, кашиком жлицом,додају се пире кромпир;
  • у миксеру, прво се на почетку меша на медијум, а затим, додајући преосталу половину пиреа, великом брзином на тврде врхове (тако да када окренете јело, протеин не тече).
Протеин треба да буде само хладан, на собној температури ће много дуже

Савет! Ако унапред разбијете јаја и држите веверице топлим 24 сата, а затим се охладите, можете их победити чак и за неколико минута.

Додати агар-агар

Дакле, најважнији тренутак долази. Агар-агар се улива у наше тучене белце најтањим млазом врућег (!), Без престанка мешања масе. Када се пребрзо шибамо, не треба га сипати - иначе ће сав наш рад бити у каналу.

Као резултат тога, треба да имамо пахуљасту, али веома густу масу. Цоролла би требала изаћи из ње с мало труда.

Агар агар је корисна компонента десерта

Савет! Црне и црвене алге из којих се екстрахује агар садрже велику количину јода, гвожђа, калцијума и других вриједних микроелемената. Зато ће наше јело бити не само укусно, већ и корисно.

Дроппинг марсхмаллов

Коначно, дошао је најзанимљивији процес - формирање сљезова. Кашику или кесицу за пециво на папиру за печење нанесите на наше производе. Њихова величина није толико важна - радите то по вашем нахођењу.

Оставите наше јело да се замрзне преко ноћи. Припремљени марсхмалловс причвршћени у паровимабило ког протеина или уља.

Пажња! Никада не напуштајте у погледу мужа или деце која још нису замрзнута деликатеса. У супротном, ви сами нећете моћи да га испробате.

Берри Марсхмаллов

Слична деликатеса се може добити додавањем разних врста воћа и бобица. Када користите трешње, јагоде или малине, добићете мирисне бледо ружичасте марсхмалловс. Бобице се могу користити и замрзнуте. Киви боји ваш десерт у светло зеленој боји, а банане у светло жућкастом тону.
Главно правило је да се користи прилично густа, неводена каша:

  • са одмрзнутим јагодама, трешњама или малинама, пре-исушити вишак течности;
  • уситнити бобице или воће у пире кромпир;
  • додајте шећер, прокухајте, затим охладите;
  • када прима течни пире, кувајте га мало дуже;
  • Затим припремите сљез у складу с горе наведеним рецептом.
Подобна деликатеса се може добити додавањем разних воћа и бобица

. Маршмалов се такође може направити од мешавине бобичастог воћа и воћа, мешањем у различитим размерама. На пример, можете направити десерт од јабука-јагода или малине-банане.

Чоколада и медни окус

Будући да какао садржи користан минерал зван магнезијум који подржава наш имунитет и изузетно је важан за кожу и косу, не заборавите повремено уживати у чоколадним десертима чак и на дијети. Када им се дода медод марсхмаллов само повећати. Дакле, требаће нам:

  • вода (можете узети висококвалитетну минералну воду): 2/3 чаше;
  • агар-агар 10 г;
  • какао или тамна чоколада 100 г;
  • шећер 2 велике кашике;
  • мед и 2 кашике;
  • ванилин: пинцх.

Јагоде у овом рецепту је боље не користити - прекидају окус меда. Овај рецепт је сличан претходним. Једина ствар је да ћемо морати да припремимо чоколаду за посао. Топи се унапред са медом у воденом купатилу, покушавајући да се не загреје изнад 60 ° Ц док се не појаве први мехурићи. У раствореном топлом агару агар се додаје постепено, кашиком жлицом.

Будући да кака садржи користан минерал зван магнезијум, који подржава наш имунитет и изузетно је важан за кожу и косу, не заборавите повремено уживати у чоколадним десертима чак и на дијети
136)

Савет! Агар-агар има благи лаксативни ефекат, тако да се јела из њега могу препоручити за проблеме са цревима. Такође је корисно у томе што је способан за брзо уклањање шљаке и токсина.

Егзотични сљез са стевијом

Ако неко још није упознат с овим јужним грмом, вријеме је да се упозна са његовим необичним својствима. На крају крајева, стевија се не сматра само сигурном заменом за шећер (иначе, њена слаткоћа је много већа од шећерне репе), али је такође способна да смањи шећер у крви. Такође се верује да људи који га редовно конзумирају мање пате од каријеса и упале десни. Невероватан укус и мирислишће жбуња - јер није узалудно названо медна трава.

Да бисте направили нормалну конзервансу, потребно је да узмете дебели концентрат стевије или свеже листане листове. Дакле, рецепт укључује:

  • вода, око 150 г;
  • пире од јабука, воћа или бобичастог воћа 250 г;
  • 8 кашика од здробљених листова стевије;
  • кашичицу агара;
  • 1 протеин;
  • ванила ако је потребно.
Съдържаси и прехранителни десерт се съсо се приправи дома

Изготоваване на горните рецепти се малко прилагоде. Имајте на уму да у рецепту немамо шећер. Уосталом, након кувања пире кромпира, додаћемо му слатку стевију и пажљиво тучемо пуно мешалице док се листови потпуно не згњече.
Даље поступамо према рецепту. Бичите бјеланчевине пиреом, поступно улијте отопину врућег агар-агара. Када добијемо густу масу, посадимо је на лист у облику зеленкастог мирисног сљеза Оставите га на неколико сати. Уживање у резултату. Не заборавите да уживате у корисној посластици пријатељица и колега и реците им да деликатеса није само укусна, већ и веома корисна.