Хеалтхи Броццоли Цреам Соуп - Оригинал Реципес

Они којима је стало до свог здравља, крем супа од пиреа брокуле ће вам се свидети
то тасте. Хрскави кишобрани зелене боје пробали су већ у старом Риму. Од тада су Италијани и Французи иза њих користили брокулу на јеловнику. Није случајност. Не само да је укус овог поврћа постао препознатљив, већ и низ корисних квалитета и својстава.
Свеже и смрзнато зеленчу

Краљица всега купуса

Брокула је на првом месту међу здравим и дијететским производима. Шта је укључено у његов састав:

  • Протеин. Према свом садржају, овај купус се може поредити са месним производима. Апсолутно губи кромпир, спанаћ и шпароге. Протеини од бјеланчевина аминокиселина помажу рад унутрашњих органа.
  • Липиди активирају формирање хормона и мишићних протеина.
  • Калијум уклања вишак воде са вишком соли растворених у њему.
  • Омега-3 киселине се боре против алергија и нормализују крвни притисак, елиминишу опасност од атеросклерозе.
  • Калциј и фосфор су неопходни за људски коштани систем.
  • Каротен је скоро исти као код шаргарепе. Неопходан је за пречишћавање соли тешких метала.
  • Жељезо је укључено у процес обнављања крвних ћелија.
  • Витамини групе Б одржавају смиреност нервног система и побољшавају метаболичке процесе.
  • Витамин Ц у купусу је садржан не мање од лимуна. Овај витамин нас штитиупала, јача имуни систем.
  • Хром нормализује ниво глукозе у крви.
  • Фитонциди се боре против гљивица и бактерија.
  • Влакна скупљају токсине и штетне супстанце и природно их уклањају из тела, помажу цревима.
  • Хлорофил јача ДНК.

Купус има лековити ефекат у постоперативном периоду, за разлику од других сорти купуса, корисно је за желучане и дуоденалне улкусе.

Калоријски купус у сировом облику не прелази 30 кцал на 100 г. Стога, ако га поједете, можете се побринути за здравље и лијепу фигуру.

Брокула је на првом месту међу здравим и дијететским производима

У исхрани се користе пупољци, младице и доњи листови поврћа. Има укусан зачински укус који јелима даје посебну привлачност. Купус се користи за израду салата. Још зрелије поврће је на пари, пирјана, кувана. Предност производа је у томе што се јела могу припремати за неколико минута, брокула не захтева дуготрајну топлотну обраду. Добро се комбинира у свим варијацијама са многим производима. Можете много говорити о његовим користима, али изгледа да је оно што је речено довољно да убеди читаоца да је корисна брокула.

Данас ћемо научити како направити невероватну крем супу од брокуле. То је панацеја за очување младалачке коже, грациозне фигуре, активности ума.

Опште препоруке

Свежа и погодна за супусмрзнуто поврће. Могуће је користити и цвасти и дебеле стабљике нарезане на мале комадиће. У јухи се добро слаже са другим популарним састојцима - луком, мрквом, тиквицама, грашком. Боље је прво кувати у пилећој бујону - на крају крајева, ко год да се припреми јуха од купуса, тежите лакоћи јела.

Ако је супа густа, увек је можете разблажити млеком или кремом. Посебност окуса овог јела је комбинација пикантног укусног састојка купуса и деликатног кремастог укуса прељева.

Јуха од купуса се добро слаже са другим популарним састојцима - лук, шаргарепа, тиквице, грашак

Рецепти за броколи и крем јухе

Печатај рецепт
Класична кремова чорба с броколи с кремом
Дисх Перваа
30 минут
30 минут
Порције
сервингс
Ингредиентс
  • 500 г Цветки и стелки броколи
  • 1 пиецес Стем оф леек - леек (ако не, замените с 1 лук)
  • 2 цловес гарлиц
  • 1 чашка пилеће чорбе и течна 15% крема
  • \ т 20 г Буттер
  • Неколико спригс оф першина
  • Сол, бибер по окусу
Дисх первиј
Френцх
Време на подготовка 30 минут
30 минут
Порције
Ингредиентс
\ т
  • 500 г броколи
  • \ т 1 пиецес Сталк оф леек - леек (ако не, замените с 1 лук)
  • \ т 2 цловес гарлиц
  • 1 чашка пилеће чорбе и течна 15% крема
  • \ т 20 г Буттер
  • Неколико спригс першина
  • Сол, бибер по окусу
  • Инструкции
    1. Лук нарезан на танке кришке (ако је лук пола прстенова) и пржити на дну лонца на маслацу.
    2. Купус сортирамо у цватове, одсечемо стабљике хромим листовима. Шаљемо све на лук који се пржи у уљу.
    3. Напуните бујон, прокухајте и кухајте 10 минута. Стабла брокуле треба да буду мека.
    4. Излијте супу у миксер и направите пире.
    5. Излијте масу назад у посуду, додајте крему, здробљени бели лук, бибер и кувајте још 3-4 минута. Украсите јело у тањиру листовима першина и послужите за стол са крекерима.
    Многи су забринути због садржаја калорија у крем-крем супи. Нема разлога за бригу. 100 г хране садржи 72 кцал. Али масти, протеини идовољно угљених хидрата:
    • Масти - 5% дневног уноса,
    • Протеини - 3%,
    • Угљени хидрати - 3%.

    Треба имати на уму да је с ниским калоричним индексом супа готово пола креме. Ово је масни производ.

    \ т
    Печать рецепт
    Соуп - пире кромпир с сиром и броколи
    Пошто је сир млечни производ, овај рецепт се може сматрати варијацијом крем супе. Наравно, сир даје посебан јединствени укус. Треба нам меки крем сир "Филаделфија".
    \ т
    \ т
    Дисх перваа
    Кухоница француски
    \ т
    30 минут
    30 минут
    Порција
    порције
    \ т
    Съдържаниа
    • \ т 450 г Броколи
    • \ т 1 пиецес Царротс
    • \ т 0.5 л Млеко
    • \ т 2 цловес гарлиц
    • 0.5 л Цхицкен бротх
    • \ т 200 г Цхеесе
    • 2 Арт. л Брашно
    • Масло, зачини
    \ т
    Дисх первиј
    Кухоница француски
    \ т
    30 минут
    30 минут
    Порције
    сервингс
    Састојци
    • 450 г Броколи
    • \ т 1 пиецес Царротс
    • \ т 0.5 л Милк
    • \ т 2 цловес гарлиц
    • 0.5 л Цхицкен бротх
    • \ т 200 г Цхеесе
    • 2 Арт.л Флоур
    • Масло, зачини
    \ т
    \ т
    Инструкции
    \ т
      \ т
    1. Загрејамо маслац на дну посуде (може се заменити сунцокретовим уљем).
    2. Гулать ајца, зелениј лук и чесно. Шаргарепу нарежите на крупнији ренде, нарежите лук ножем у мале коцкице, разбијте бели лук у малтеру или притисните у специјалној преси. Све стављамо у загрејано уље и пролазимо 3-4 минута.
    3. Разврставамо купус на мале комадиће, сипамо у посуду и сипамо јуху. Кухајте супу док брокула не буде спремна. Потребно је 8-10 минута након кључања.
    4. Масто бъдат разводено в хладное млеко. Важно је да нема грудви. На истом мјесту дијелимо сол. Сипајте смешу у кључалу супу, сачекајте да се маса згусне.
    5. У међувремену, можете уситнити сир и ставити га у посуду. Нека се отопи у врућој јухи на искљученој плочи.
    6. Мешајте супу, сипајте је у миксер и умутите. Можете поново да прокувате, али генерално, то није неопходно.
    7. Сипамо у порције и украшавамо зеље. Послужите крутоне или тост.
    \ т
    \ т
    Печатать рецепт
    Сок брокуле с зеленим грахом
    Потребно је наћи свјежи или замрзнути грашак. У екстремним случајевима, купујте конзервиране.
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Прво
    французкиј
    30 минут
    \ т
    Цоокинг Тиме 30 минут
    сервингс
    Съдържанието
      \ т
    • \ т 1 кг Броколи
    • \ т 0.5 л Вода
    • \ т 80 г Цхеесе Гоуда
    • \ т 100 г
    • \ т 1 пиецес Онионс
    • \ т 140 г Пеас
    • \ т 30 г Буттер
    • Црни бибер, со, мушкатни орашчић
    \ т
    Дисх първа
    французски
    30 минут
    30 минут
    \ т
    Састојци
    \ т
  • \ т 1 кг Броццоли
  • \ т 0.5 л Вода
  • \ т 80 г Цхеесе Гоуда
  • \ т 100 г Фатти Цреам
  • \ т 1 пиецес Онионс
  • \ т 140 г Пеас
  • \ т 30 г Буттер
  • Црни бибер, со, мушкатни орашчић
  • \ т
    1. Чист икупус поделимо у цватове, изрежемо петељке у круг. Стави све у таву. Сипајте исту воду и додајте грашак. Дајте лонцу да прокува, смањите топлоту и кувајте 10-12 минута. На крају кувања сипајте зачине.
    2. Нарежите лук и попржите одвојено у посуди у уљу.
    3. Попълва късата чаша с кремом, нарибана Гоуда, печен лук. Загрејати и угасити пећ.
    4. Морамо сачекати док се сир не растопи и супа се мало охлади. Затим га самљети у блендеру, поново заври. Јело је спремно. Поспите супу са свежим сеченим зеленилом.
    Печать рецепт
    Соуп витх цхицкен ор туркеи
    Ову опцију не можете назвати дијетална, али богата јуха, месно пире чини јело храњивим и врло укусним. Ако се ваш обрађивач хране не носи са сјецкањем меса, онда скувајте млин за месо, добро дошли ...
    \ т
    \ т
    \ т
    Прво
    Френцх
    \ т
    30 минут
    30 минут
    Ингредиентс
    \ т
  • 250 г Пилећи филе (или турска)
  • 2 л Вода
  • 1 пиецес Онионс
  • 2-3 пиецес Потатоес
  • 1 пиецес Царротс
  • 250 г Броццоли
  • 3 Чл. л Фатти цреам
  • \ т Маслац за печење (путер или поврће)
  • Спицес
  • Прво