Како кухати праву супу од купуса од киселог купуса? - Корак по корак рецепт са фотографијама

Свака руска домаћица треба да зна како да кува јуху од киселог купуса

Ако сте тражили корак по корак рецепт за јуху од киселог купуса, онда сте дошли на право мјесто. Традиционално руско јело познато је још од 9. века, када је купус доведен из Русије из Византије. Супа је довољно брзо изазвала локацију свих сегмената становништва и постала главни атрибут оброка. Данас јело није изгубило свој значај. Сцхи се може наћи не само код кућне вечере, већ иу институцијама које нуде да пробате националну кухињу. Скрећемо вам пажњу на тајне кухања богатих руских јела, које је пријатно изненадити ваше домаћинство.

Шчи се може наћи не само код кућне вечере, већ иу установама које нуде да се проба национална кухиња

Разноврсност рецепата

Од давнина је познато неколико технологија кухања јуха. Ова разноликост је резултат чињенице да су јело припремали људи различитог друштвеног статуса. На пример, супа, која је била послужена на столовима горњег слоја друштва, била је пуна меса или рибе, обичан народ је као алтернативу користио гљиве.

Данас нема препрека у избору састојака. Модерно тржиште нуди различите врсте рибе, меса и других компоненти за национално јело.

Рецепт кувања зависи од индивидуалних преференција домаћице, а сада одлучује шта ће мазити домаћинство: супу од меса, рибе или гљива.

Без обзира на начин кувања, немојтеСамо молимо да имате одличан укус, али и да уживате у богатој ароми.

Без обзира на начин припреме, супа не само да ће вас одушевити одличним укусом, већ вам такође омогућава да уживате у богатој ароми

Сцхи монтажни

Комбинована супа сматрана је укусним јелом. На столовима су излагали само племенити људи који су желели да импресионирају себе и своје госте изузетним укусом топлог јела.

Комбинована супа није изузетна само за кисели купус, који додаје зачињену киселост, већ укључује и нарезке.

За припрему ће вам бити потребни следећи састојци:

  • 200 грама говедине и јагњетине;
  • 100 грама шунке, пилетине, патке;
  • 600 грама киселог купуса;
  • 2 средња лука;
  • 2 мркве;
  • 1 репа;
  • 100 грама копра;
  • 2 ловора;
  • 3 чешњака чешњака;
  • црни бибер и со према укусу.
Комбинирана супа се не одликује само за кисели купус, који даје зачинску киселост, већ у јело садржи и месни пладањ

Кухање корак по корак

Кухање треба да почне са кувањем меса. Сваки састојак мора бити куван одвојено: у хладној води морате ставити месо. Поступак траје не више од два сата. По завршетку, морате исушити бујон и одрезати сваку врсту меса на 4-5 комада.

У међувремену, потребно је почети припремати кисели купус: ставити га у глинену посуду (ако не у другу посуду), додати 0,5 литара кипуће воде, додати маслац иставите у претходно загрејану рерну. Када купус постане мекши, мора се уклонити из пећнице и додати јухи с месом.

Сада је време да припремите поврће. Лук и шаргарепе треба очистити, први састојак који се распршује на крупнијем ренде, а други ситно сецкан. На крају се поврће мора пржити и додати јухи.

Ово јело је направљено да би нахранило руско племство

Бујон са свим његовим састојцима требало би да кува око пола сата. Десет минута пре завршетка кувања, посуду треба додати ловоров лист, со и бибер. У закључку, у супи морате додати чешњак и украсити копром.

Препоручује се да се јело убаци. Када богата арома поплави кухињу, можете почети оброк.

Рецепт са рибом

Чини се да би традиционална јуха требала садржавати месо. Али ово мишљење је погрешно, главни састојак традиционалног руског јела је кисели купус. Наши преци кували су јуху не само од меса, већ је била и употреба рибе. Представљена рецептура ће бити добро решење за љубитеље рибљих јела.

За припрему ће вам бити потребни следећи састојци:

  • парадајз пасте;
  • 400 грама киселог купуса;
  • 2 лука;
  • 2 мркве;
  • 3 средња крумпира;
  • 2-3 риба јесетре;
  • 1 кашика брашна;
  • 3 кашике павлаке;
  • зачини и сол по одлуци домаћице.
Наши преци су кували супу не само из меса, него је била употреба риба

Припрема корак по корак

Јела за кувањетреба почети са рибом: исећи у филете са кожом, али без костију и кухати (око 20-30 минута).

У то време кисели купус треба опрати хладном водом. Ако се исече на велике комаде, препоручује се да се самеље.

Купус треба ставити у лонац, додати чашу бујона и парадајзну пасту, а затим на малој ватри. Онда морате огулити и исецкати поврће. По завршетку треба пржити на парадајзу и додати паприкаш са купусом.
После 20 минута, купус и поврће треба додати у бујон. Морате кухати не дуже од 15 минута, а затим посолите и попаприте јело. Супа мора да се кува пола сата. Приликом сервирања јела, потребно је додати комаде рибе, павлаке и посути травама.

Леан Дисх
\ т

Пре много векова, обични људи нису могли да приуште кување првог јела са месом, већ је тај састојак био доступан само људима из највише друштвене класе. Као алтернативу, хришћани су користили купус и лук, ау ријетким случајевима хостесе би могле додати масти.

Миомирисна и укусна суха супа од меса

За модерне домаћице, куповина меса није проблем, тржиште је препуно разноврсних производа. Међу љубитељима националног руског јела су они који уопште не једу месо. За њих је рецепт за витку супу, која по укусу није нижа од јела са месом.

За припрему ће вам бити потребни следећи састојци:

  • 60 грама сушених гљива;
  • 3 кромпира средње величине;
  • 1 кашика брашна;
  • 1 мрква;
  • 1 лук;
  • 450 грама киселог купуса;
  • 3 кашике биљног уља;
  • бибер и со по укусу.

Припрема корак по корак

Припрема мора почети са печуркама: ставите их у посуду са хладном водом и оставите 2,5 сата. После времена гљиве треба кувати у истој води, додајући мало соли. Поступак траје не више од пола сата. Чим кувате печурке, јуха се мора исушити у посуду, а преостале печурке исећи у мале тањире.

Онда је потребно припремити кисели купус: испрати хладном водом и добро исциједити. Затим треба загрејати посуду, додати мало уља и ставити купус. Ватра би требало да буде сведена на минимум, а купус треба да се кува најмање пола сата. Не заборавите да га повремено промијешате.

За витка јела је важна добра зазхарка

У то време, кромпир мора бити огуљен, опран, исечен на мале коцке и стављен у готову гљиву. Затим треба загрејати другу посуду да улијемо мало уља и сипамо брашно. Печење би требало да траје све док брашно не добије светло жућкасту нијансу.

| У посуду брашна додајте чашу гљиве и добро промијешајте. Добијена смеша се мора додати у посуду са бујоном.

Време је да се припреми поврће. Шаргарепу и лук треба ољуштити, а затим се препоручује да се први састојак наруши на крупнијем, а други ситно сецкан. Поврће треба пржити.Сада у тави са јухом треба додати сјецкано поврће и претходно припремљени кисели купус. "Воила", након пола сата јело се може послужити домаћинствима.

Јуха од киселог купуса у лонцу за спавање

У модерном ритму живота, чак и најспособније домаћице немају увек довољно времена да кувају прво јело. Да би се смањили временски трошкови, представљамо Вам рецепте за јуху од киселог купуса, која је идеална за кухање у лаганом штедњаку.

Да би се припремило традиционално руско јело, потребни су следећи састојци:

  • 2 мала парадајза (као алтернатива, можете користити парадајз пасте);
  • 350 грама киселог купуса;
  • 1 лук;
  • 2 мркве;
  • 4 средња крумпира;
  • 350 грама меса: говедина, пилетина или свињетина;
  • зачини и сол по одлуци домаћице.
Можете скухати национално руско јело и мулти-штедњак

Кухање корак по корак

Препоручује се да се јело почне са припремом меса: темељито исперите, исеците на велике комаде, додајте мало биљног уља и ставите у контејнер за више јела. Убудуће, на спором штедњаку, потребно је активирати "печење" и пржити сјецкано месо 40 минута.

Адвице! Ако је пожељно месо пилића, није потребно додатно печење. Коцкице на коцкице са пилећим филеом треба одмах ставити у лагани штедњак.

Током печења меса,потребно је да припремите поврће: лук нарежите на ситно сецкање, исецкајте шаргарепу великим поврћем и огулите и исеците кромпир на велике коцке. Затим, морате ићи на припремање киселог купуса. Ако је купус превише киселкаст, онда га прво треба натопити хладном водом.

До овог времена месо се пече. Сада је потребно додати претходно припремљено поврће (све осим кромпира), помијешати и затворити поклопац вишекутника. Попеците поврће са месом 20 минута. Хостесе треба да запамте да повремено мешају садржај контејнера.

10 минута пре завршетка кувања, посуду додајте парадајз или парадајзну пасту. У случају да парадајз има укус, мора се ољуштити са коже и исећи на коцкице средње величине.

Шчи не е само окусен, но не и користен

Тип! Да би се олакшало уклањање коже са парадајза, довољно је урадити следеће: на врху поврћа направити попречни рез и ставити га у кључалу воду. Након неколико минута, коре ће се лако уклонити са парадајза.

Възможности върху следните съдържание, коато следва да бъдат възможно:

.
  • претходно резани кромпир;
  • ловоров лист;
  • со и зачини;
  • вода.

По завршетку, препоручује се да се мултицоокер постави у режим "ватре" и остави на сат и по. Након звука јухе од купуса са киселим купусом, потребно је да их помешате и дајте иминсист. Након 20 минута гости могу уживати у ароматичном јелу.

После кувања, оставите јуху 20 минута, а затим послужите

Како ферментирати купус

Руску народну кухињу је тешко замислити без националног првог јела - купуса. Од давнина постоји неколико начина кувања, али главни састојак остаје исти - кисели купус.

Модерне домаћице могу купити готов производ на тржишту или у супермаркету, али шта кувачи који желе сами ферментирати купус? Нудимо вам брз рецепт за ферментацију купуса:

  • Избор производа. Препоручује се да се преферира бијели купус, а купус треба лагано спљоштити. Јела од сорти зеленог купуса је мање засићена.
  • .За ферментацију се препоручује употреба највише две главе купуса, тежине до 3 кг. Морају се очистити од оштећених листова и ситно сецкати.

Съобсение! Господарице могу ферментирати купус са мрквом, јабукама или брусницама. Да бисте то урадили, једноставно нарибајте јабуку (након уклањања језгра), мркву или једноставно додајте бруснице у посуду са купусом.

  • Гриндинг . Сецкани купус треба ставити у посуду и додати две кашике куване соли велике величине. Затим садржај контејнера мора бити темељно помешан и мљевен. Одтемељност переирки зависи од количине сока, ослобођеног купуса.
Врло лако је кухати кисели купус
  • "Паковање" у лименкама . Неопходно је припремити стерилизирану теглу и ставити је купус што је ближе могуће. Мање зрака у банци, сочнији да добије кисели купус.

| Након неколико сати, морате провјерити да ли је сок прекривен "набијеним" купусом. Ако сок није довољан, препоручљиво је додати посуду хладном водом, иначе ће купус потамнити.

  • Поуринг. Банке са купусом морају затворити поклопац, остављајући отворе за ослобађање гасова који се ослобађају у тренутку ферментације производа. Испод тегле треба да ставите посуду за сок од купуса. У року од 2 дана производ ће бити спреман.

Дакле, технологија кухања традиционалних јела обилује разноврсношћу. Домаћица само бира рецепт који воли и почиње припремати ароматично јело које ће задовољити не само рођаке, већ и изненадити госте породице.