Како направити бесквасни хлеб код куће? - Рецепти за пећницу и мултикокер

Пећи бесквасни хлеб код куће значи да ваша породица буде задовољна здравим пецивом

Добра домаћица зна како да прави бесквасни хлеб код куће. То постаје право спасење: укусно, економично и увек при руци.
Технологија кухања постаје све популарнија, будући да је печење гљивице квасца мање корисно, а тијело се апсорбира.

Предности бесквасног хлеба су углавном у његовој грубости и густоћи. То доприноси ревитализацији дигестивног тракта, лакој дигестији и очувању цревне микрофлоре

Зашто је хлеб без квасца?

Користи бесквасног хлеба су углавном у његовој грубости и густоћи. То доприноси ревитализацији дигестивног тракта, лакшој дигестији и очувању цревне микрофлоре. Присуство квасца у брашно често доводи до дисбиозе и развоја надутости.

Обични хлеб, у поређењу са без квасца, штеди мање хранљивих материја због енергије која се троши да се храни квасцем. Такође, велики број шупљина са угљен-диоксидом, који се појављује након отицања теста, доводи до прекомерног стварања гаса у цревима. Посебност може остати незапажена ако је желудац здрав, али иначе су невоље неизбјежне.

С обзиром на недвојбене предности бесквасног хлеба, потребно је размотрити неколико рецепата за печење и узети навику редовног кувања. Мало се разликује по укусу и густоћи, међутим, није лошије. Родбина ће рећиХвала на бризи, пажњи и домаћем хлебу.

Обичен хлеб, в сравнение с не-квасац, съхранава по-малка съдържаси съдържаниа, относно енергиа, утроена за направен на квасац
инсистирати на неколико дана. Међутим, ако се навикнете на печење, то неће изазвати потешкоће и нелагодност. Позитивни квалитети побјеђују на свим другим мјестима.

Како направити квасац за почетак круха код куће

Кухари производе неколико стартер рецепата за бесквасни хлеб. Међутим, метода кухања хмеља се сматра најчешћом и укусном:

  1. Сипати једну чашу сухих шишарки хмеља са двије чаше чисте воде и кухати на лаганој ватри један сат.
  2. Инсистирајте добијену смешу 8 сати и проциједите у високо широку стаклену посуду користећи газу.
  3. У добијену течност додајте пола шоље брашна (цела пшеница или раж), 1 кашика. л Течни мед на собној температури.
  4. Покријте смјесу крпом од лана или газе, ставите на топло мјесто.
  5. квасац ће се уздизати и постати дуплиран за један дан.
  6. Кисело на води и ражено брашно се сматра универзалним, јер је погодно за печење раженог и пшеничног хлеба. Припрема се пет дана. По први пут, 100 грама одабраног брашна је разблажено у води (150 мл), добро помешано и остављено на собној температури 24 сата. Затим додати 50 грама брашна и 50 мл у смешу.воде и поново остави на 24 сата. Поступак се понавља још три пута. Само до краја петог дана може да се пече први хлеб из квасца.
Приликом одабира брашна, боље је обратити пажњу на ражене тапете или ољуштене

Сорте финог мљевења нису прикладне. Препоручује се и одбацивање кухане и флаширане воде. Једини изузетак је течност која је прошла кроз филтер.

Важно је запамтити да стартер губи своја својства ако је температура поремећена. Прегревање, прекомерно хлађење, неуједначена температура - неповољни услови.

Да би се схватило да се квасац погоршао, мирис плијесни ће помоћи. Веома кисела арома сугерише да је смеша пероксид и такође није погодна за даљу употребу. Ако морате освежити или нахранити предјело, додајте воду и брашно у омјеру 1: 1. У изгледу и додиру, увек треба да личи на густу павлаку.

Адвице! Приликом одабира посуђа за квасац боље је дати предност дводелној стакленој тегли или посуди за емајлирање, која се може покрити поклопцем тако да садржај не постане испуцан.

Важно је запамтити да стартер губи своја својства ако је температурни режим прекинут. Прегревање, прекомерно хлађење, неуједначена температура - неповољни услови

Рецепт за бесквасни хлеб

Печатать рецепт
Ароматизован бесквасниј хлеб
Дисх Бакинг
11 часов
1 сат
\ т
Ингредиентс
  • 0.5 кг Вхеат Флоур
  • 0.5 л Чистаа вода (можно заменить с 250 мл воде и 250 мл млека)
  • Стартер из рецепта
  • 6 тсп. гранулатед сугар
  • Сунцокретово или маслиново уље за подмазивање јела
Дисх Бакинг
Европејски
припрема\ т 11 часов
1 часов
​​
Порције
Састојци
\ т
  • \ т 0.5 кг Пшенично брашно
  • 0.5 л Чиста вода (може да се замени с 250 мл воде и 250 мл млека)
  • \ т 6 тсп. гранулираниј сладкор
  • Сунцокретово или маслиново уље за подмазивање судова
  • \ т
    \ т
    Инструкции
    1. За месење теста потребно је просијати брашно кроз сито, додати му шећер и кисело тијесто. Мешати са водом (и млеком) до конзистенције густе павлаке или палачинке.
    2. Посуда за печење је подмазана и напола напуњена. Оставите 10-11 сати да се подигне. Повећат ће се два пута.
    3. Када се хлеб уздигне, треба га пећи на температури од 180 степени на сат времена. Након вађења из рерне, пре уклањања из калупа,Оставите хлеб да се охлади 15 минута. Затим дајте још пола сата да стојите и једете.
    4. Да би оставили квасац за други пут и уштедели време на петодневно инсистирање, треба да узмете 1-2 чајне чајне жличице. стара мешавина, додајте јој 1/2 тбсп. л Пшеница и 1/2 арт. л ражено брашно, 1 кашичица. шећер, прокухану воду и помешајте. Чувати у фрижидеру не више од недељу дана.
    \ т

    Боље је пећи производ у посуди без лепљења

    | Препоручује се да се тесто увече увече, тако да се ујутро подигне и буде спремно за печење.

    Како пећи бесквасни хлеб у пећници за 30 минута

    Врући, мирисни и здрави хлеб који не садржи квасац може се направити за само 30 минута, узимајући у обзир време за мешање састојака и печење.

    Печатать рецепт
    Лоаф в 30 минутах
    \ т
    \ т
    Дисх Бакинг
    Кухни европска
    кување 30 минут
    Порције
    \ т
    Съдържаниа
      \ т
    • 350-500 мл Серум или кефир из козјег /крављег млека
    • 600-700 г Вхеат флоур
    • 1 тсп. Сода
    • Сол
    • \ т 2-3 Арт. л Брашно или ражено брашно
    • Семе, семена, зачини - изборно
    \ т
    Дисх Бакинг
    европска
    30 минут
    Порције
    Састојци
    • 350-500 мл Серум или кефир из козјег /крављег млека
    • \ т 600-700 г Вхеат Флоур
    • \ т 1 тсп. Сода
    • Сол
    • 2-3 Арт. л Брашно или ражено брашно
    • Семе, семена, зачини - опционално
    \ т
    Инструкции
    1. Серум се сипа у посебну посуду, и све компоненте у расутом стању (брашно, сода, со, мекиње) се мешају у другу посуду.
    2. Сипајте сирутку или кефир у суву смјесу и добро промијешајте како би тијесто било густо. Цео процес траје не више од 10 минута.
    3. В следуусих 20 минут хлеб се печат в печи. Да бисте то урадили, намажите лим за печење биљним уљем и ставите тесто на њега. Можете дистрибуирати како желите: ставити у форму или испећи у облику колача - особну жељу сваке домаћице. Пеците на 240 степени. Потребно је да пратите хлеб кроз стакло без отварања врата, иначе ће топлота изаћи и хлеб ће се смирити.
    4. После 20 минута, хлеб је спреман. Може се оставити да се охлади на столу, и можете га пустити да дође у пећницу.
    \ т

    Рецепт је једноставан и брз, тако да можете свакодневно правити домаће колаче.

    Адвице! За украшавање векне можекористите семе сезама, семена сунцокрета, па чак и орашасте плодове. Ако додате биљке, торта ће се играти новим окусима и бојама.

    Деца се могу повезати на процес печења

    Израда бесквасног раженог хлеба

    Ражни бесквасни хлеб постаје све популарнији сваки дан због дугог рока трајања, корисности и недостатка конзерванса. Раж побољшава пробавни процес, побољшава имунитет и након печења, побољшавају се његова лековита својства. Такође је спречила нагли пораст шећера у крви. Предност у односу на обични хлеб је одсуство антифунгалних адитива који негативно утичу на људски организам.

    Једини минус бесквасног раженог круха је трајање кухања. Али чекање је вредно тога.

    \ т
    Печатать рецепт
    Хлеб из ржого брашна
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Бакинг
    Европејски
    5 дни
    Порције
    \ т
    Састојци
    \ т
    \ т
    Соурдоугх
      \ т
    • \ т 1100 мл Топла вода (40 степени)
    • \ т 200 г Рие вхолемеал флоур
    Доугх
    • \ т 100 г Соурдоугх
    • \ т 680 г Рие флоур
    • \ т 400 мл Вода
    • \ т 200 мл Јогурт
    • \ т 1 Арт. л Салтс
    Дисх Бакинг
    Европејски
    5 дни
    \ т
    Ингредиентс
    \ т
    \ т
    Соурдоугх
      \ т
    • \ т 1100 мл Топла вода (40 дегреес)
    • \ т 200 г Вхолемеал Рие Флоур
    \ т
    Доугх
    \ т
  • \ т 100 г Соурдоугх
  • \ т 680 г Рие флоур
  • \ т 400 мл Вода
  • \ т 200 мл Соур милк
  • \ т 1 Арт. л Салтс
  • \ т
    \ т
    \ т
    Соурдоугх
    \ т
  • За припрему стартера, потребно је да помијешате 100 мл 40-ступањске воде и 100 грама брашна од раженог интегралног брашна. Поступак се изводи у нерђајућој посуди за 3-4 литре. Прекријте мешавину фолијом или пешкиром и оставите на топлом месту три дана.
  • Свакодневно треба да помешате квасац са пластичном или нерђајућом жлицом.
  • Четврти дан, литар воде се додаје у резервоар на температури од 40 степени и 100 грама брашна од грубе земље. Промешати и оставити поново 24 сата, али не покривати.
  • Након пет дана од почетка кувања, квасац је спреман. Може се разложити на паковања и оставити у замрзивачу за будућу употребу. Као таква, може се складиштити до једне године.
  • \ т
    Доугх
    \ т
  • Тесто се приправи за два дни. У вечерњим сатима првог дана потребно је помијешати 100 г квасца, 180 г раженог брашна и 300 мл воде. Покријте фолијом и оставите преко ноћи унутраместо где температура варира између 22-24 степени.
  • Във зерно сървърите тоа, между 0, 5 кг ржината, 100 мл топла вода, 200 мл јогурта и 1 жлица. л сол. Мешати компоненте средњом брзином, поклопити и оставити 3-5 сати прије подизања два пута.
  • Када се тесто уздигне, треба га поставити на дрвену даску, подељену на два дела и обликовану у куглице, које се стављају на папир за печење.
  • После третмана брашна, торте су прекривене пешкиром и остављене на сат да би се стигле. Када се у брашну појаве пукотине, у пећницу ставите ражени хлеб без квасца на 250 степени. Смањите температуру на 200 и пеците 1 сат.
  • Адвице! Да би крух био мекан и пахуљаст, прво га морате ставити у претходно загрејану рерну на 250 степени, а затим смањити температуру са комадима леда на лиму за печење, који се налази испод главног са хлебом.

    Бесквасно тесто код куће

    Домаћице додељују још један рецепт за тесто без квасца. Његова особина је додавање биљног уља. Погодан за припрему тортиља, пита са пуњењем.

    Печать рецепт
    Универсал иеаст-фрее доугх
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Бакинг
    Европејски
    1 сат
    Састојци
    \ т
  • \ т 0.5 кг Вхеат флоур
  • 1-2 Цхицкен еггс
  • 200 мл Топла вода (40 дегреес)
  • 2 Арт. л Вегетабле оил
  • Салт то тасте
  • Бакинг
    Европејски
    1 час
    \ т