Како се кувају једноставне палачинке са млеком? Корак по корак рецепти са фотографијама грицкалица

Ако и даље гњечите тијесто на води, бит ће вам корисно да научите како направити палачинке с млијеком тако да постану омиљено јело цијеле обитељи

и даље гњечите тијесто на води, бит ћете корисни како научити кухати палачинке с млијеком тако да постану омиљено јело цијеле обитељи. Заједно ћемо размотрити све врсте рецепата, а можете одабрати и најпогодније. Зашто је боље кухати палачинке са млеком? Одговор је очигледан: они су лепи, укусни и буквално скривени у устима. Свако пуњење ове палачинке има богат укус. Хајде да почнемо.

Палачинке на млеку су лепе, укусне и буквално се топи у устима

Како направити танке мрежасте палачинке

Сви знамо да се тесто може гњечити са и без квасца. Сада ћемо погледати једноставан рецепт за палачинку тијеста без квасца користећи млијеко.

Танке палачинке су нам дошле из Француске. Могу се јести уз пуњење и без ње - ствар вашег укуса. Имајте на уму да у тесту не треба стављати прашак за пециво, тако да остане еластичан. Рупе на таквим палачинкама могу се десити само ако претходно претходно загрејете посуду.

Дакле, пређимо на припрему танких палачинки на млеко. Од предложене количине састојака биће произведено око 15 комада пречника 22 цм, а количина може варирати у зависности од величине.

Да би направили танке палачинке, потребно нам је:

  • 500 мл свежег млека;
  • 3 средња кокошја јаја;
  • 200 г пшеничног брашна првог разреда;
  • 30 г или 2 кашике. л растопљени маслац;
  • 2 кашике. л шећер;
  • ½ тсп сол.
У тесто не сме да се стави прашак за печење, да остане еластичен
  1. Припремите производе. Требају бити на собној температури тако да се боље могу повезати. Растопите маслац и оставите да се охлади тако да палачинке имају црвенкаст изглед и деликатан укус.
  2. Оперите и ставите јаја у љуску. Ми мешамо у со и шећер и мешамо док не постане глатка. За то можете користити виљушку, умутити или миксер. Није неопходно бичевање пене. Само сачекајте док се шећер и сол потпуно не растворе.
  3. У добијену масу додајте 100-150 мл млека. Није потребно излити цијелу количину, јер се тијеком додавања брашна, густо тијесто лакше мијеша док не постане глатко. Ако све сипате одједном, тесто ће испасти са грудвицама, које је тешко уклонити без напрезања.
  4. У капацитету филтрирамо брашно. Ово је неопходно да би се тесто ослободило нечистоћа и могућих остатака, као и да се производ засити кисеоником.
  5. Мешати тесто док не постане глатко. Не би требало да буде грудви.
  6. Додати остатак млека и поново мешати.
  7. Сипати растопљени маслац у тесто и поново мешати. Сада је конзистенција као масна крема.

Геттинг Фриинг Панцакес

Да би се спречило да се палачинке држепосуду, подмазати уљем пре печења. То ће бити довољно до краја процеса, тако да пре сваке нове палачинке више није потребно подмазивати га. Али изузетак од правила је лош тањир. Ако видите да се палачинке још увијек држе, боље је сваки пут додавати маслац. За подмазивање можете користити газу, силиконску четку или тканину.

Дакле, чим се наша посуда са уљем добро загреје, сипајте тесто на њу и истовремено је ротирајте у круг тако да је равномерно распоређена по целој површини.

Да бисте спречили да се палачинке залијепе за тигањ, пре печења подмажите уљем

Када пржите неколико палачинки, сами ћете разумети колико вам је потребно да се сипате у лонац да бисте га добили волела је величину палачинке. Веома је важно израчунати тачну количину теста, јер од ње зависи суптилност палачинке.

Палачинку је потребно окренути када се горњи слој теста мало згњечи. Рубови у овом тренутку почињу мало да потамне. Ако тачно флип није радио, исправити палачинка са лопатом.

Када палачинка постане ружичаста са обе стране, треба је уклонити из посуде. Стално пратите процес тако да не изгори, јер је потребно доста времена за пржење танких палачинки.

Једите палачинке на млеку са џемом, медом, павлаком, кондензованим млеком и било којом другом омиљеном надевом

Боље је поставити палачинке на равну плочу великог пречника и покрити поклопцем тако да охлађен доиспечете следећу групу. Подмажите сваку палачинку маслацем ако вам се свиђа дебљи производ.

Једите палачинке на млеку са џемом, медом, павлаком, кондензованим млеком и било којим другим омиљеним пуњењем.

Приемного апетиту!

Съобсение! Ако имате превише густо тесто, додајте још млека. А ако је течност - брашно.

Палачинке са рупама - лепо и укусно

Ако желите да изненадите своје најмилије лепим и уредним палачинкама, морате изабрати рецепт за кување са рупама. Онда ће бити меки и деликатни. Чак и најсофистициранија свекрва неће одбити такво укусно.

Мишљење се сматра погрешним да је за палачинке са рупама потребно користити решетку од ливеног гвожђа. Нашим рецептом постаће лепе и на савременом керамичком посуђу.

Ако желите да изненадите своје рођаке лепим и уредним палачинкама, морате изабрати рецепт са рупама

Да бисте направили лепе палачинке са млеком, требаће вам:

  • 0,5 литра свежег крављег млека;
  • 2 средња кокошја јаја;
  • 2 кашике. л шећер;
  • 5 тбсп. л сунцокрета или било које друго биљно уље у тесту, а друго за подмазивање посуде пре пржења;
  • 1 кашика. сок од лимуна или сирће за гашење соде;
  • 1 кашика. табле сода

Настављамо са припремом укусних палачинки у млеку са рупама:

  1. Разваљајте јаја са шећером у посуди за тесто вилицом илицоролла.
  2. У добијену смешу сипамо маслац и млеко, настављајући да мешамо смешу док не добијемо хомогену конзистенцију.
  3. Додати брашно, просијати кроз сито и мијесити тијесто без грудица. Сипати у њу газирану соду и поново мешати. Тесто је спремно. Можете почети да пржите палачинке.

За прављење палачинки са рупама снажно загрејте посуду и исперите је сунцокретовим уљем. Сипајте мало тијеста, истовремено помичући тигањ како бисте тијесто равномјерно распоредили по дну. Палачинку треба пржити док се не закува са обе стране.

Да би направили палачинке са рупама, добро загрејте посуду и подмажите је сунцокретовим уљем

. пре сваке палачинке.

Съобсение! Палачинке са рупама могу се пунити сланим надјевом, као што је месо, или сервирати са павлаком, медом, кондензованим млеком.

Може ли се користити кисело млеко?

Многи људи сматрају палачинке са домаћим киселим млеком као најукусније. Ово мишљење се не може назвати погрешним, јер се у овом случају добијају благим киселостима и добро се слажу са павлаком и другим адитивима.

Рецепт за палачинке са киселим млеком се не разликује много од уобичајеног, али још увек има неколико нијанси. Стога, у потпуности размотримо корак по корак припрему укусног.

Да би направили укусне палачинке, потребни су нам следећи производи:

  • 500 млдомаће кисело млеко;
  • 250 г пшеничног брашна првог разреда;
  • 1 средња пилећа јаја;
  • Со и шећер по укусу (у зависности од вашег пуњења);
  • 2 тбсп. л биљно (сунцокретово) уље у тесту и оставити мало пржити.

Пређимо на сам процес кухања:

  1. Добро претуци јаје док се не појави лагана пена.
  2. Приликом мешања, додати јаје шећер, со и млеко.
  3. Сипати брашно у смешу и сипати у уље. Да би се тесто добро мешало, употребите миксер.
  4. Спуштање до печења.

Пре него што се тесто сипа у посуду, треба да се добро загреје. Онда добијате уредне рупе. За прву палачинку подмажите површину биљним уљем.

Многи људи сматрају да су палачинке на домаћем киселом млеку најукусније. Морате пржити на свакој страни док палачинка не постане златна.

Бујне палачинке најбоље се сервирају са павлаком или слатким пуњењем.

Приемного апетиту!

Адвице! Да би се пуњење лако умотало у палачинку, припремите га унапред. Топла палачинка се лакше котрља у жељени облик од охлађене.

Плишане палачинке са млеком

Танке палачинке су, наравно, добре. Али у Русији има доста познавалаца традиционалне народне верзије бујних палачинки. Сада миЗаједно ћемо научити како пржити палачинке према рецепту наших бака.

За густе, укусне палачинке, биће нам потребни следећи производи:

  • 2 пилећа јаја средње величине;
  • 300 мл свежег крављег млека;
  • 2 тбсп. л шећер;
  • сол по укусу;
  • 300 г пшеничног брашна првог разреда;
  • 2,5 тсп. прашак за пециво или 1 кашичица. сода;
  • 60 г растопљеног маслаца.

Детаљне инструкције за израду палачинки:

    \ т
  1. Победите јаја са мешалицом или вилицом са млеком и шећером.
  2. Просијати брашно са соли и прашком за пециво у засебну посуду. Комбинирајте насталу смешу у једну и замасите тесто.
  3. Додати растопљени, охлађени маслац у тесто и поново мешати.
  4. Оставити тесто пет минута.
  5. Загрејте посуду добро и исперите је сунцокретовим уљем или другим биљним уљем.
  6. Сипајте тијесто у посуду из лонца, равномјерно га распоредите по површини окретањем посуде. Направити слој од најмање 4 мм.
  7. Пржену палачинку пржите на једној страни док горњи дио не сједне и престане тећи.
  8. Окрените палачинку на другој страни и пржите док не постане златна.
Ако волите јела дебља, одмах након што сте их извадили из таве, масне палачинке маслацем

.Да би тесто било корисно, додајте хељду или кукурузно брашно уместо пола пшеничног брашна.

Рецепт без јаја

Ако стварно желиш палачинке, али унутрау фрижидеру недостају само јаја, не журите да се спремите за одлазак у продавницу. Знамо рецепт за укусне палачинке. Они нису лошији од традиционалних, а ако додате пуњење, то је још боље.

За њихову припрему требаће вам:

  • 2 и ½ шоље пшеничног брашна првог разреда;
  • 1 литра свежег крављег млека;
  • 3 тбсп. л шећер;
  • ½ тсп соли;
  • ½ тсп сода;
  • 2 тбсп. л сунцокретово уље (или било које друго поврће);
  • 60 г растопљеног маслаца.

Кораци за припрему:

    \ т
  1. Измијешати све сухе састојке и додати пола литре млијека. Темељито промешајте док се не добије хомогена конзистенција без грудица. Треба да направи мешавину сличну густој павлаци.
  2. Додати сунцокретово уље тесту и добро промешати.
  3. Остатак млека прокувајте и лагано, полако, мешајте, сипајте у тесто.
  4. Растопите маслац у тави, додајте га врео у тесто и промешајте.
  5. Сипајте танак слој теста на веома врућу таву и пржите на средњој ватри док горњи дио не зграби и мокра мјеста нестану.
  6. Окрените палачинку на другу страну и пеците док не постане црвено на обе стране.
Палачинке можете кухати без јаја

Имајте на уму да прије сваке палачинке не морате подмазивати таву уљем. И готов производ такођер није потребан за руковање нафтом. У свом тесту, и тако обилује.

Савет! Да би се направиле чипке од палачинки, палачинке можете одвојити од жумањка и одвојити засебно у хладну пјену. Додајте их у тесто до последњег.

Слане палачинке

Ако се одлучите за палачинке са сланим испунима, као што су купус или месо, наш једноставан рецепт ће вам одговарати.

Да би направили тесто за слане палачинке, требаће вам:

  • 2 средња кокошја јаја;
  • 1 чаша свјежег крављег млијека;
  • 80 г растопљеног маслаца;
  • 1,5 чаше пшеничног брашна првог разреда;
  • со по укусу (1-3 кашике).

Кухање сланих палачинки се не разликује од обичног упутства. На крају, они су погодни за слане испуне.

Важно је напоменути да ако се палачинке раздеру, потребно је додати још једно јаје у тесто или дати времена да се напуни тако да глутен има времена да се „манифестује“.

Кухање сланих палачинки се не разликује од уобичајених упутстава. Као резултат тога, погодни су за слане испуне

Понудили смо вам најбоље и доказане рецепте за палачинке са млеком. Кувај, уживај, молим своју породицу. И запамтите да се палачинке могу јести не само на дан палачинки, већ сваког дана. Немојте себи ускратити задовољство.

Ако се тесто залијепи за тигање од ливеног гвожђа, немојте га прати, већ га калцинисати сољу и очистити меком крпом. Ако је проблем са тефлоном - готови тесто скувајте додавањем вреле течности.