Како се кува јечма каша: вода или млеко? - Најбољи рецепти

Овај чланак ће вам помоћи да се одлучите за кување јечма каше: вода или млеко

Чини се да домаћице не знају да кувају кашу од јечма на води или млеку је ли тако једноставно? У ствари, да би се што боље сачувале корисне особине житарица, да би се она учинила мирисном, нежном и укусном, треба узети у обзир неке нијансе које далеко од свакога знају.

Предност каше је у томе што је скромна. Не мора се дуго намакати, пирјати или кухати

Предности и калорије

Зашто би кашица од јечма била у исхрани сваке породице? Поред тога што брзе хране и припремају, брижне мајке и жене треба да узму у обзир нутритивну вредност производа. Калорична вредност од 100 грама житарица је 313 кцал. Садржи 10 грама протеина, 65,5 угљених хидрата и 1,3 масти, чиме се јечма претвара у одличан доручак који даје снагу за тај дан. Поред тога, јечам има више калцијума, гвожђа, мангана и калијума од осталих житарица. Зато не сумњајте у његову корисност.

Предност каше је у томе што је непретенциозна. Не мора дуго да се намака, врије или куха. Одлична је за кухање у тави, микровалној пећници, пећници и штедњаку.

Научимо како кухати непревазиђене каше од јечма на води или млијеку. Дакле, заљуби се у љубав и добро расположење, почињемо припремати укусно главно јело.

Садржи 10 грама протеина, 65,5 угљених хидрата и 1,3 масти, што чини јечма житарицама одличан доручак који даје снагу за дан
.

суптилност кувања јечмене каше на води

Мрвица јечма каше је позната познаваоцима богате боје јела, кремастог укуса и изражене ароме. Чак и уз помоћ воде можете лако сагорети да бисте постигли жељени ефекат, ако користите технику печења житарица.

Печатать рецепт
Иацхка он ватер
Дисх Вегетариан, Маин дисх
Кухиња Русскиј
40 минут
Съдържаниа
  • 1 гласс Васхед барлеи
  • 2 чашки Чистаа вода
  • Салт то тасте
  • 30 г Буттер
Дисх Вегетариан, Маин цоурсес
Русскиј
​​ 40 минут
Ингредиентс
  • 1 гласс Васхед барлеи
  • 2 чашки Чистаа вода
  • Салт то тасте
  • 30 г Буттер
\ т
Инструкции
  1. У сувој тави пржите претходно опране житарице док се не поцрвени.
  2. Ставите печени јечам у већ кључалу воду. Одмах након тога додајте мало соли на окус.
  3. Ставите посуду са водом на спору ватру и сачекајте док сва течност не прође.
  4. Ставите коцкице маслаца на врх, покријте и пеците у пећници око петнаест минута.
  5. Послужите вруће.

Украс је одличан са месом или мирисним умаком. Разноврсност јела је у томе што је погодна и за дјецу и за одрасле.
Ако волите да користите зачине, тимијан, ружмарин или оригано ускладите се са јечмом. Такође можете експериментисати са куркумом или мажураном.

Прођите чак и пакиране житарице, јер у њој могу остати мали каменчићи или колачићи. Они могу бити непријатно изненађење у готовом јелу.

Цлассиц Реципе

Класични рецепт се сматра опцијом за млеко и воду. Пошто је у Русији раније кашица јечма била намењена радној популацији, она треба да буде хранљива и хранљива. На тај начин је повећана њена енергетска вриједност.
Рецепт који нудимо је савршен за припрему здравог доручка.

\ т
|
\ т
Дисх Главнаа
Русскиј
Време кухања 40 минут
Портиа
Ингредиентс
  • 1 гласс Васхед барлеи
  • \ т 30 г Буттер
  • 2 чаше Свеже кравље млеко
  • \ т 1 Арт. л Шећерни шећер
  • \ т 2 чашки Чистаа вода
  • Салт то тасте
\ т
Дисх Маин Дисхес
Кухоница Русскиј
40 минут
Порције
\ т
Састојци
  • \ т 1 стекло использованние корпуси
  • 30 г Буттер
  • \ т 2 чаше Свеже кравље млеко
  • \ т 1 Арт. л Санди Сугар
  • \ т 2 чашки Чистаа вода
  • Салт то тасте
\ т
Инструкции
  1. Пребаците кроз суву житарицу, исперите кроз сито. Припремљени производ треба сипати у воду и ставити на пећ.
  2. Скувајте јечмену крупицу на лаганој ватри док вода потпуно не прокуха.
  3. Презагреваното млеко се излива в пари. Додајте шећер и со насталу масу. Добро промешајте састојке, смањите ватру на минимум и оставите да се кува 15 минута.
  4. Када је каша готова, извадите посуду из врућине и пустите је да стоји. За то можете користити и пећницу и покривач.
\ т

Имајте на уму да ће у коначном јелу језгра бити мало хрскаве. Стога, за дијетску исхрану, ова опција је неприхватљива. Да је каша била мека и мека, гриз, прво морате да се намочите. Да бисте то урадили, напуните га водом ноћу и наставите са кувањем ујутру.

Адвице! Исперите јечаммрвице на сито за испирање прашине и истовремено не пере драгоцени састојак у судоперу. Такође можете контролисати количину течности на којој зависи конзистентност будућег јела.

Јечмена каша са млеком

Ако желите направити укусан и срдачан доручак који ће вам дати снагу за цијели дан, користите сухо воће и друге укусне састојке.

Печатать рецепту
Јечмена каша с млеком
\ т
\ т
Дисх Доручак, Главна јела
Русскиј
40 минут
\ т
Ингредиентс
  • \ т 100 г Васхед барлеи
  • \ т 150 мл Свеже кравко млеко
  • \ т 100 мл Чистаа вода
  • \ т 20 г Песоцхнишећери
  • Салт то тасте
  • Суве шљиве, сухи марелице, суво воће и друго сухо воће
\ т
Дисх Доручак, Главна јела
Русскиј
40 минут
\ т
Съдържаниа
  • 100 г Васхед барлеи гритс
  • \ т 150 мл Свеже кравко млеко
  • \ т 100 мл Пуре Ватер
  • \ т 20 г Печатни шећер
  • Салт то тасте
  • Суве шљиве, сухи марелице, суво воће и друго суво воће
\ т
\ т
Инструкции
\ т
    \ т
  1. Припремите крупицу претходно. Треба је темељно опрати 3-4 пута док вода не постанемање или више транспарентан. Тешко је постићи идеалну чистоћу, јер се житарице фино мељу.
  2. Да бисте скратили процес кухања, намочите грануле три сата. Затим ће кухање трајати највише 15 минута.
  3. Ставите житарице у лонац дебелог дна, боље ако је то котао од ливеног гвожђа. Ставите малу ватру до кључања.
  4. После врења воде, додајте со и шећер.
  5. После 7–10 минут, смеша се почне згуснути. У овом тренутку, додајте загрејано, и боље већ кувано млеко.
  6. Повремено мешајте кашу и кувајте 10 минута.
  7. Додајте пре-натопљено суво воће каши.
  8. Ставите маслац у кашу, промешајте. Оставите посуду да се кува на топлом штедњаку 10 минута, а онда ће бити боље.

Зашто предлажемо додавање сувог воћа у житарице? Тако можете повећати нутритивну вредност производа, не повећавајући много садржај калорија. Ова каша је одлична за одржавање правилне исхране.

И јело је одличан извор енергије за цео дан. Можеш очистити желудац од токсина. Након тједан дана редовите конзумације каше, ваш тен ће постати здрав, раст косе ће се повећати, нокти ће постати јачи.Зрно јечма је корисно за људе различите старости. Ако дјеца не желе јести, додајте мед и воће. Имајте на уму да производ садржи глутен, тако да педијатри не препоручују да га дају беби испод 1 године старости.

Најбоље је јести топлу кашу. Тако ће донети максималну корист стомаку.

Адвице! Уместо крављег млека, можете користити козје или суво млеко претходно разблажено водом.

\ т

Гранулација јечма се често не узима озбиљно, јер је њихова цијена минимална. Али, у ствари, то је узалуд, јер у њему има више влакана него у омиљеној хељдији или каши. Ако научите да га правилно кувате, открићете укусну и здраву храну за ваш дом.

Будући да модерне технологије не стоје мирно, све више жена купује спори штедњак како би поједноставили кухање. Тако смо сазнали како најбоље кухати житарице у овој предивној машини.

Обратите пажњу да је основа за добијање укусног укуса житарица слабост. То је пара, а не вода, која омогућава сапићу да омекша и постане невероватно нежна и мирисна. Модерни мултицоокер вам омогућава да постигнете ефекат тромости, али у исто време време кувања је значајно смањено.

Приметите да је основа за добијање укусног укуса житарица тромија

Дакле, размотримо детаље кувања јечма у спором шпорету

    \ т
  • Увек користите суве житарице. Ако видите да је амбалажа мокра, ово је лош знакопасна плијесан или бактерија.
  • Обавезно исперите суву житарицу пре него што почнете да је кувате. Имајте на уму да беспријекорно чиста вода неће дренирати. Када је фино брушење немогуће.
  • Ако кухате кашу за дијете, морате претходно намочити житарице. Изаберите у режиму контролне табле "Каша". Али, ако изненада нисте имали времена да намочите јечмену крупицу, а ускоро и ручак, сигурно га ставите да кувате у лаганом штедњаку један сат. Ако време за пирјање пређе 50 минута, сапун ће постати савршено мекан и тако.
  • Код режима "Млеко каша", време кувања треба да се смањи на 25 минута. Али у овом случају, житарице немају времена да се омекшају, па обавезно претходно натопите житарице.
  • Да бисте направили мрвљиву кашу за одрасле, додајте 2,5 чаше воде у посуду с вишенаменским посудама. Дебела конзистенција настаје додавањем четири чаше течности. Уместо воде, можете користити млеко. И житарице могу одмах заспати у њу.
  • Немојте заборавити додати комад маслаца готовој кашици, онда ће то заиста бити мирисна и њежна.

Причајмо о избору температуре. Можете да пржите крупицу на 1600, али за време кувања, поставите цифру на 900.

Не позабите да додате готову кашу маслаца, онда ће заиста бити мирисна и нежна

Тип! Обавезно пратите удео житарица и течности. Крхка каша ће се појавити у комбинацији 1: 2,5. Ако требате припремити јело за дијете, користитевише воде, око 4 шоље.

Један, два, три, Пот, кухај!

Ако желите направити веома укусну кашицу од јечма према рецепту ваше баке, наш сљедећи рецепт је савршен за вас. Мало је вероватно да ће одговарати људима који желе да изгубе неколико додатних килограма. Али савршено диверсифицира вашу исхрану.

\ т
Печатај рецепт
Аркина каша: рецепт из баке
\ т
\ т
\ т
\ т
Дисх Главна јела
Русскиј
40 минут
Састојци
  • 1 л Свеже кравље млеко (може се заменити са сувим, разређеним са водом или козом)
  • 7 Арт. л Сухи грожђе јечма
  • 100 г Буттер
  • 100 Сахара
  • 3 Еггс
  • \ т Суво воће, мед, орашасти плодови (необавезно)
Дисх Главна јела
Русскиј
40 минут
Састојци
\ т
  • 1 л Свеже кравље млеко (може се заменити сувим, разређеним са водом или козом)
  • \ т 7 Арт. л Сухи грождји од јечма
  • 100 г Буттер
  • \ т 100 г Сахара
  • 3 Еггс
  • Суво воће, мед, орашасти плодови (необавезно)
  • \ т
    \ т
    1. Довете млеко да завре у лонцу на шпорету. Сипајте у њега претходно опране и огуљене јечма. Скувајте док се не згусне.
    2. Када је база