Како се кува супа од грашка за меко кување грашка? - Све тајне

Једна од најомиљенијих супа на целом свету је несумњиво грашак, али не свака домаћица зна како да кува супу од грашка када нема обичног меса при руци, а понекад чак ни ништа уопште

Једна од најомиљенијих супа на целом свету је без сумње грашак, али не свака домаћица зна да кува супу од грашка, када нема обичног меса у руци, а понекад нема ништа. Међутим, данас постоји много рецепата за кување овог јела, тако да морате бити спремни за сваку ситуацију у свом животу. Данас ћемо анализирати различите рецепте светске омиљене и веома задовољавајуће супе на бази сувог грашка, што је идеално јело које комбинује укусан укус и лакоћу припреме. Па, прво, сазнајте више о супи.

Јуха од грашка се може кувати или на месу или искључиво на сухом поврћу

Такође је добра и укусна!

Супа је дошла у овај свет из суморне Данске, па, али нам је донесена тек од седамнаестог века. Супа је толико волела свој мирис и оригиналан укус да је одлучила да остане још четири века, али то никада неће нестати, највероватније. Различите земље су довеле до властитог рецепта, на примјер, савршену финску грашкову супу која се кува на бази говедине. Сви који су покушали, забиљежили су изванредну храњиву и хранљиву грашку супу, а то је све због врло корисне композиције и, наравно, директно до грашка. Шта је тако корисно у супи?

  • Поврће је одувек било један од главних извора витамина, и живе,не користити их је немогуће. Поред витамина, сваки од њих помаже тијелу у одређеној ствари: ојачати имунолошки сустав, помоћи у раду пробаве или очистити тијело од штетних токсина.
  • Месо, на којем се често кува супа. Наравно, супа може и без овог састојка, међутим, месо је веома важно за здравље вашег тела, за одржавање живота због засићења протеинима и мастима. Поред тога, веома је укусно.
  • Супа је топла течна посуда. Свакако, твоја мајка ти је често говорила да треба да једеш топло и течно. Била је у праву, јер тело дефинитивно мора да једе не само суву и чврсту храну која је веома заузета радом у стомаку.
Сватко тко је покушао, примјећује изванредно храњиву и храњиву грашку супу, а то је све због врло корисне композиције и, наравно, директно до грашка

19) Савет! Да бисте добили заиста здраву и укусну супу, обавезно кувајте према рецепту. Ако нисте сигурни да ли сте спремни да поновите рецепт, на пример, не знате како се кува супа од грашка, тако да се грашак куха мекан, а затим пронађите други рецепт где можете без ове ставке. Ако је потребно - проучите или пронађите друго јело.

И каква је употреба грашка?

Грашак, који је најважнији састојак овог јела, има своје посебне позитивне особине. Прво, желео бих да поменем његову неоспорну помоћ у нормализацији рада.Гастроинтестинални: пробавни органи почињу са радом, цревни проблеми се постепено решавају, одвија се добро абдоминално чишћење, а други производи могу завидети варењу грашка. Грашак и супа од грашка су савршени за уклањање жгаравице и као лек за затвор, али за људе који пате од надутости, јуха је боље јести у малим количинама код куће.

Грашак се такође сматра одличном исхраном за спортисте и вегетаријанце. Чињеница је да се овај махунац одликује највишим садржајем протеина, чак је веома погодан за месне замене за вегане. И, наравно, одличан је прехрамбени производ за људе који воде активан животни стил. И све то упркос чињеници да су сами грашак мало калоријски. У свом сировом облику, сто грама грашка има 55 килокалорија, док је већина њих 5 килокалорија. Поред свега наведеног, вреди рећи да у грашку има доста угљених хидрата, што помаже да се овај производ добро асимилира.

О овој култури се може говорити дуго времена:

  • Велике количине скроба и аскорбинске киселине.
  • Остава витамина Б, Ц, А и ПП.
  • Утврђено влакно.
  • Носач рекорда за никл, гвожђе, калцијум, магнезијум и друге супстанце.
  • Асистент у апсорпцији глукозе и сахарозе код дијабетичара.
31 фирст ...

Савет! Купи грашак и све остале производе само на потврђеним мјестима. Познати ланци продавница са добром репутацијом су бољи од тржишта, а фарме су боље од супермаркета. Погледајте и датум истека, а тек тада ћете имати укусну и здраву супу.

Како кувати супу од грашка са месом

Вреди почети од самог почетка. Хајде да прво пробамо кувану супу од грашка са говеђим месом - најобичнију варијанту ове супе. За њега нам је потребно:

  • Говеђе месо - 400 грама;
  • Грашак - стакло;
  • Шаргарепа - комад;
  • Лук - два лука;
  • Кромпир - четири комада;
  • Ловоров лист - пар комада;
  • Зелени и сол по укусу;
  • Сунцокретово уље.

Да би се кухала јуха добро и квалитетно, потребно је придржавати се стриктног низа акција. Ово не само да ће вас спасити од непотребних проблема, већ и нећете губити вријеме. Након првих покушаја, ви ћете сами запамтити секвенцу.

Пре кухање супе, грашак мора бити натопљен у води 2-3 сата

Погледајмо:

  1. Прије свега, опрати грашак хладном водом. Број пута није важан, па ако сте сигурни да нисте потпуно испрали, исперите даље.
  2. Грашак се пресавија у посебну посуду и пуни водом наредна два сата док се не набубри. Понекад људи не посматрају ову ставку и размишљају о томе како можете кувати супу од грашка, а да не натапате овај грашак. Међутим, неки грашак може и безовог. Погледајте препоруке људи на Интернету и сами покушајте.
  3. Сада радимо са говедином. Треба је темељито испрати, очистити од филмова и жила, послати у лонац, зачинити сољу и лаврусхком и покрити хладном водом. Скувајте комад меса до пуне спремности и око два сата. Не заборавите уклонити пјену.
  4. За то време сте се одмарали и сада сте спремни да добијете готово месо и исечете га на делове који су вам прихватљиви. Бујон који је испао након кувања, филтрира се, а кришке које сте исекли одлазе тамо.
  5. Време кромпира. Треба га ољуштити, опрати и исећи на коцкице, које треба послати у већ кухану јуху. Успут, време је за грашак! После кромпира одлази иу бујон.
  6. На крају, припремите печење. За њу перемо и чистимо сијалице и шаргарепе. Прве две морају да секу, а последње - да се решеткају на фином ренде. Оба поврћа се шаљу у таву, већ зачињена маслацем и темељно прже.
  7. Добијену смешу треба додати у супу пет минута пре него што се потпуно скува. Онда мора да се пошаље и Зеленушку, ситно исецкан унапред. Не заборавите на зачине, ако се препустите њима.
Да би добро припремили супу, морате се придржавати строгог низа акција

Вијеће! Настала супа од грашка треба сипати у плоче које су још вруће. Препоручљиво је да му послужите хлеб.

Додати димљено месо

Понекад комад меса није при руци, а понекад људи једноставно не воле превише говедине. Ако само желите да скухате нешто сасвим ново, сада ћемо вам рећи како се кува укусна супа од грашка са укусним димљеним свињским ребрима. Да бисте то урадили, морате имати:

  • Грашак - 500 грама;
  • Димљена свињска ребра - 500 грама;
  • Лук - комад;
  • Шаргарепа - комад;
  • Кромпир - пет комада;
  • Сунцокретово уље - кашика;
  • Сенф - три кашике;
  • Чешњак - три зуба;
  • Зелени, бибер и со по укусу.

Упркос чињеници да је супа кувана готово на исти начин као у претходној верзији, за боље памћење, поново описујемо све радње:

  1. Прво подузимамо кораке који су нам већ познати - перемо и намочимо грашак (око три сата).
  2. Ми се бавимо димљеним свињским ребрима. Они се режу у неколико комада два ребра и шаљу у посуду наредних сат и по. Важно је да се месо одваја од костију.
  3. Радимо са резањем поврћа у коцке.
  4. Након припреме, филтрирамо јуху и додамо грашак. Пустите да се кува још пола сата, након чега можете додати кромпир и кувати још пола сата.
  5. У то време, месо је уклоњено из костију и пресавијено у посуду.
  6. Пржити лук и шаргарепу у тигању док не буду златне боје и додати их у бујон десет минута прије краја кухања.
  7. Али за пет је вредно додати зеленило, сенф, бибер и со,коју желите да видите у супи. И наравно, месо са белим луком.
Суха грашка са димљеним ребрима

Изгледа да је ваша укусна и богата супа спремна. Сигурно можете служити својој породици или гостима, они ће сигурно цијенити.

Савет! За бољу завршну обраду и укус, оставите супу да се сипа у наредних пола сата. Сланину можете и ситно исећи и додати јухи након што је извадите из врућине.

Цхицкен Бротх

Укусна супа може бити припремљена на бази перади. Хајде да научимо како се кува супа од грашка са месом живине, на пример, пробајте са пилетином, јер је њено месо најчешћа кухиња за просјечну љубавницу. Требаће нам:

  • Пилетина - 300 грама;
  • Грашак - једно и по чаше;
  • Мрква - комад;
  • Лук - комад;
  • Куркума - пола кашичице;
  • Кромпир - два комада;
  • Ловоров лист - пар комада;
  • Зелени, бибер и со - по укусу.

Процес кухања је опет веома сличан претходним. Хајде да боље приметимо разлике ове верзије рецепта из претходне две и на тај начин уштедимо време.

Делициоус соуп может приготовить на поултри

Со:

  1. Грашак се пере и натапа у води само један сат.
  2. Пилеће месо се такође пере и ставља у посуду већ са натопљеним грашком, након чега се све стави на чир наредног сата.
  3. Приликом пржења лука и шаргарепе можете додатибибер и куркума да би се повећао укус.
  4. Кромпир се додаје тек након што грашак достигне жељено стање. Јуха је спремна када се кромпир кува.

Адвице! Ова опција није тако честа појава, јер супа није толико хранљива и хранљива као код говеђег и свињског меса. Међутим, он такође има право да живи са различитим зачинима и зачинским биљем.

Вегетариан Реципе

\ т

Међу нама су вероватно вегетаријанци који и даље желе јести прве курсеве, али важно је одустати од меса. Можда постиш, али желиш врућу, богату супу. За вас ћемо покушати да појаснимо да се укусна супа може кухати, а не месо. Да видимо како се кува супа од грашка без меса. За припрему нам је потребно:

  • Маслац (само по жељи, јер вегани и постови не могу) - две кашике;
  • Сунцокретово уље - исти износ;
  • Грашак - стакло;
  • Шаргарепа - комад;
  • Лук - комад;
  • Кромпир - три или четири комада;
  • Ловоров лист - пар комада;
  • Зелени, бибер и со - по укусу.
За суху супу је важна добра зазхарка

И опет кување супе. Наравно, опет ће се мало разликовати од свих претходних рецепата, тако да ће бити логично поново написати само разлике од осталих рецепата. А разлике су:

  1. Одмах ставите у кипућу посудупресоакед грашак. Истина, упркос недостатку меса, и даље морате повремено уклањати пјену.
  2. Након престанка формирања пене, будући бујон можда неће бити потпуно покривен и остављен да кува наредних сат и по.
  3. Ако вам је дозвољено да то урадите, подмажите посуду маслацем пре него што пржите поврће, јер вам омогућава да постигнете већу лакоћу.
  4. Заражено поврће, зачини и лаврушка треба додати петнаест минута до краја.

Ваше срдачно, витко и вегетаријанско јело је спремно. За лепоту можете супу попрскати поврћем.

Послужите овое кроконе и зеленици

Тип! Да би супа била задовољнија, можете додати крутоне или крекере без пунила за укус. Такође веома интересантна и оптимална опција са попуњавањем пржених сендвича са сиром. Ако у супу додате зеленило, можете га додати у сендвиче.

Кухање у Мултицоокеру

Наравно, кување супе у лонцу на ватри је веома емотивно и добро вежбање. Ставили смо сву љубав и душу у припремљено јело. Али нема свака домаћица времена за самостално кухање, а овде спашава мултифункционални мултицоокер. Ако имате ову машину, и желите да знате како се кува супа од грашка у лаганом шпорету, онда ћемо вам помоћи. Листа састојака је по вашем нахођењу, одмах ћемо наставити са припремом:

  1. Морате исјецкати све поврће и месо, ако га има, у малекомада Поврће је боље нарезати на коцкице. Пре тога, сви састојци би требало, наравно, да се исперу и очисте.
  2. Грашак се поново опере и натопи.
  3. У контејнеру за више јела, сипајте мало сунцокретовог уља и ставите мркву и лук. Ако кухате у лонцу под притиском, можете ставити и свињетину. Укључите функцију печења и заборавите на њихово крајње пржење.
  4. Чак и тада можете бацити грашак у контејнер, месо (ако га још нисте бацили) и кромпир. Не заборавите да све топле воде прокувате до врха и додајте со и зачине. Укључите ватру два или више сати.
  5. Одмори се и сачекај да истекне време.
Кувана супа од грашка не треба дуго да се кува у лонцу

Ваша укусна супа је спремна! Врло једноставна и дуготрајна припрема - зар нисте о томе сањали? Рецимо захваљујући оном који је измислио спори штедњак.

Спори штедњак јако помаже домаћини, па вам препоручујемо да је набавите. Помоћ у избору може да прегледа људе на Интернету. Прочитајте их и питајте људе сами.