Како скухати шипак за спашавање витамина? - Најбољи рецепти

Како скухати шипак за спашавање витамина? Које температурне услове треба посматрати? Одговори на ова питања касније у чланку

Многи су заинтересовани за питање како правилно кухати шипак да би сачували витамине. Упркос чињеници да је традиционална медицина, која се заснива на употреби дрога и лекова, прошла дуг пут, народни лекови не губе значај. Ово није изненађујуће, јер су лековите супстанце које нам је Мајка Природа дала дизајниране да помогну телу, да га сачува од свих тегоба.

Не препоручује се злоупотреба кукова, као и било који други елемент флоре

Здравствене користи кукова

Кашаљ, стомачни проблеми, болести срца - све то и још много тога се може елиминисати уз помоћ народних лијекова. Једна од њих је пса, наиме, њена есенција. Али као што знате, у процесу топлотне обраде, свака супстанца мења свој хемијски састав, заједно са њом његова корисна својства могу значајно погоршати. Да бисте спречили да се ово догоди, размислите о томе како да правилно направите есенције.

Чак и дјеца знају да ова биљка има много љековитих својстава. Можда због тога сматрамо да је могуће користити постројење у било ком тренутку и колико желите. Међутим, не препоручује се злоупотреба пасмине, као и било који други елемент флоре. Главна ствар - обратити пажњу на правилну припрему изварака и строго се придржавати дозе.Онда можете рећи "хвала" свом вјерном асистенту.

Шипак - то је управо биљка која може бити спас у присуству огромне листе болести. На пример, ако направите чај од шипка, можете:

  • превазићи прехладу у телу;
  • да се носи са инфламаторним процесима;
  • елиминисати умор и општу слабост;
  • побољшање мишићног тонуса и имунитета;
  • пораз атеросклерозе, болести централног нервног система;
  • уклањање туберкулозе и других плућних обољења;
  • избегавање појаве крвних угрушака;
  • за спречавање болести срца.
Шипак - то је управо биљка која може бити спас у присуству огромне листе болести

Савет! Ако желите да биљка донесе само користи које не изазивају било какву штету, треба да пијете само након одласка код лекара и само када се открије одсуство контраиндикација.

Ако желите да добијете максималну корист од његове употребе, морате се придржавати рецепта и поштовати пропорције, дозу: то ће избјећи могућу штету и повећати трајање лијека.

Састав дивље руже

Шипак је биљка која се, као и свака друга, састоји од многих дијелова. Његова различита подручја су опремљена различитим својствима, односно могу се користити за различите болести са посебном пажњом.

Берриес

Они садржеогромну количину вредних хранљивих материја које доносе корист целом телу.

  • Шећер - 18%
  • Витамин Ц - 20%
  • Остали витамини (А, Б, К, П) и други - око 18%;
  • Органске киселине - 3,7%
  • Етерична уља - 0.05%
  • Гликозиди - око 0,05%;
  • Минерали - у великим количинама.

Дакле, корисне особине бобица су доказане у пракси, а импровизовани чај од бобица ће побољшати имунитет и побољшати свеукупно здравље.

Плодови шипка садрже огромну количину вриједних хранљивих материја које помажу цијелом тијелу

Семе

Овај елемент се такође може похвалити великим бројем корисних супстанци.

  • Екстремни садржај витамина групе А, Е
  • Органске киселине
  • Други елементи у траговима.

Семе је користан производ за одржавање нормалног функционисања гастроинтестиналног тракта. Побољшава учесталост столице и елиминише гастритис.

Сјеме се узима само уз допуштење лијечника, јер је њихова употреба контраиндикована код одређених болести и индивидуалних карактеристика организма.

Петалс

Латице шипка су не само невероватно лепе по изгледу, већ су и веома корисне. Испоставило се да имају огромну количину танина. Код младих листова има пуно аскорбинске киселине, која је корисна код болести онколошког подручја.

Роотс

Коријен дивље руже је складиште витамина и вриједних супстанци које могу излијечити велики број болести. Скувате корење и пијете неколико жлица течности на празан желудац, можете избећи болести крви, срца, плућа. Тинктура коријена се традиционално користи екстерно, на примјер, дјелотворна је за гихт, парализу, парезу.

Семе овог бобица је користан производ за одржавање нормалног функционисања гастроинтестиналног тракта. Побољшајте учесталост столице и елиминишите гастритис

Важно је знати! Становници Кавказа користе изданке шипка као зачине. Односно, испоставља се да уз правилну обраду, имају не само љековита својства, већ и изузетан укус.

Шта је направљено од дивље руже

Цијелу биљку цијенимо не због могућности припреме великог броја јела, већ због могућности да увијек будемо здрави и сретни. Због тога је потребно знати које се врсте дивље руже припремају како би се што дуже сачувала корисна својства.

  • Инфузија за оралну примену.Традиционално се прави од бобица, лишћа и латица. У посебним случајевима користе се коријени. Помаже у побољшању циркулације крви, нормализацији рада црева и побољшању микрофлоре. Да бисте добили пријатан укус у инфузијама, додајте зачине или мед.
  • Компресије за употребу према ван- ако сте повређени или изгребени, специјалне компресије на бази децоцтион-а ће вам помоћи да се носите са боловима и оштећењима кожеросе хипс. За то се наноси на оштећено мјесто на гази, прекривено целофаном и топлом крпом. Ноћ се држи.
  • Алкохол и други тинктуре.Тинктура је једна од најефикаснијих метода за употребу шипка, и може се користити уи ван ње. Помаже у побољшању рада бубрега и надбубрежних жлезда, нормализује ендокрини систем.
Инфузија шипка помаже да се побољша циркулација крви, нормализује црева и побољша њена микрофлора

Дакле, шипак се може користити за лечење у различитим типовима и варијацијама, али не бисте је користили, морате припремити инфузију. Размотримо како то урадити тако да воће или лист не изгубе своје природне податке и корисна својства.

Правилно кување: рецепти

Коллекциа

Сакупљање бобичастог воћа врши се до зрелости, међутим, немогуће је чекати мраз, јер на прениским температурама, као и на високим температурама, нестају корисне особине.

Стораге

Да би се избегло стварање плесни током складиштења, мора се извршити на сувом месту. Сушење се врши у просторији са релативно ниским температурама без излагања сунцу. Обезбеђивање вентилације у таквој просторији је главни фактор, јер је то оно што промовише равномерну дистрибуцију сушења.

Пивара

Да бисте добили максималну корист од дивље руже, требали бисте овладати њеним основним правилимабревинг. Током дугог процеса кључања, биљка - сви њени делови - губе свој користан састав и у неким случајевима може бити опасна. Ако инсистирање траје више од пола дана, онда су витаминске супстанце подложне уништењу.

Ако инсистирање траје више од пола дана, онда су витаминске супстанце подложне уништењу

Примена

Да би се допунила дневна количина аскорбинске киселине и других витамина, довољно је конзумирати 15 бобица.

Адвице! Запамтите да предозирање можда неће бити за вас најугодније посљедице.

Пре него што почнете да једете бобице, из њих се уклањају све длаке: оне не доносе никакву корист, али изазивају свраб.

Рецепти за кување

Метод број 1

Пре него што уклоните све длаке из бобица, потребно је узети око 10 плодова и испрати их водом на собној температури. Затим их пошаљите у стаклену посуду и сипајте прокухану воду. Најважније је да није кључање, већ врело. Замотајте јела топлом тканином и оставите 8 сати. Након истека децоцтион, можете направити компресију, а ако додате алкохол, добићете тинктуру.

Метод # 2

Узмите бобице дивље руже, прелијте их кипућом водом. Приближно 2 кашике. л Берри узима литар воде. Ова смеша се загрева око 20 минута на парном купатилу, а затим инфузија 5–7 минута. Ова инфузија се узима орално уместо чаја. У принципу, и његова припрема се одвија на сличан начин.

Прединсистирајући на куковима, потребно је уклонити све длаке из бобица

Метод број 3

Ако имате свеже бобице, од њих можете направити чај од ноћи. Да бисте то урадили, у вечерњим сатима, улијте 10 бобица хладном водом: преко ноћи ће се улити и дати све витамине у воду. Иста маса ујутро мора бити кувана 10 минута. Узмите 1/2 чаше уместо чаја, пожељно неколико пута дневно пре јела.

Метод број 4

Постоје и друге методе за варење бобица, лишћа и других елемената биљке као што је дивља ружа. Неопходно је опрати бобице и напунити их термосом, у калкулацији - кашика бобичастог воћа у чаши кипуће воде. Најбоље је исецкати бобице, то је због најбољег приноса плода. Ако време не дозвољава, можете користити целе плодове. Да би се учинак употребе композиције учинио јачим, користе се сухе кајсије, грожђице и глог. У термосу је боље да не додајете шећер, ако је потребно, ставите га одвојено у чашу.

Да би се створио пријатнији укус, мед и зачини се могу додати у бујон

Метод број 5

Испоставља се да не постоји једна метода бриара у термосу. Да бисте направили укусну и здраву инфузију, морате узети целокупно шипак у количини од седам комада, а затим сипати по литру воде и кухати на тихој ватри. Одвојено, 7 целих бобица се стављају у термос и пуне кипућом водом, у којој се кува претходна дивља ружа. Овај препарат се оставља 8 сати, ујутру се већ може конзумирати.

Савет! Постоји заједничкаМишљење је да ако користите или кувате шипак у температурном режиму изнад 80 ° Ц, тада се уништава витамин Ц. Да бисте се осигурали за сваки случај, сачекајте да се кипућа вода мало охлади, а затим скухајте.

Стога смо размотрили неколико начина на основу којих је могуће произвести шипак без утицаја на његове витаминске особине. Међутим, постоје бројне друге препоруке стручњака.

Более плодове не съдържат към върна вода, но с мало охладена вода

Профессионал адвице

Најбоље је пити течност пре јела, јер се у овом тренутку јавља најбоља апсорпција витамина и благотворних елемената кроз желудац, што значи да најбоље улазе у тијело.

Препоручује се да се пије витаминска инфузија или да се компресира из ње тек након посете лекару, иначе можеш значајно да нашкодиш сопственом здрављу.

Могуће је користити чорбу од шунке не само за лечење, већ и за превенцију болести. У овом случају, узима се три пута дневно пре узимања оброка. Обавезно следите савет лекара!

Препоручује се конзумирање инфузије витамина или прављење облога од ње тек након посете лекару
. Да бисте избегли ове проблеме, треба да оперете зубе после сваког узимања инфузије.

Пратећи препоруке и слиједећи рецепт, вибити у стању да одржи одлично здравље!