Како скувати сок од бруснице? - Витамински рецепти

Замрзнути брусни морс је веома користан производ за људско тело

Замрзнути брусни морс је веома користан производ за људско тело. Комплекс витамина повољно утиче на имуни систем, лечи многе вирусне болести. Сам препарат не траје много времена, а ефикасност је много боља него код многих других лекова. Осим тога, и одрасли и дјеца ће радо попити такво пиће.

Витамински комплекс пића повољно утиче на имуни систем, третира многе вирусне болести

Класични рецепт: смрзнути сок од бруснице

Пиће је важно средство не само у борби против постојећих болести, већ и спречава појаву нових. Једноставно је неопходна зими, пролеће и јесен, када се ризик од обољевања повећава неколико пута због екстремних временских услова.

Савет! Боље је изабрати бобице средње величине. Не би требало да буду превише тамне боје. Присуство људи треба да буде минимално. Па, ако бруснице нису замрзнуте и охлађене.

Почнимо редом. Припрема воћних сокова из замрзнутих брусница по класичном рецепту обухвата следеће процесе:

  1. Приликом куповине смрзнутог производа треба обратити пажњу на стање бобица. Не треба их потискивати. Међу њима не би требало да се јављају труле или оштећене јединке.
  2. Одмрзнути бруснице у хладној води, али не у потпуности. Када је већина леда иснег нестаје, сипајте бобице топлом водом и добро исперите.
  3. Јагоде треба згњечити до жељене конзистенције. Да бисте поједноставили задатак, можете додати четвртину воде на 1 шалицу производа. Све је убачено у миксер и растргано.
  4. Настала гнојница мора бити истиснута тако да у резултирајућем соку нема коже, семена и других ситних честица бобица. Завртите кроз газу или цедиљку.
Приликом куповине смрзнутог производа треба обратити пажњу на стање бобица. Не треба их сузбијати

Следећи састојци су неопходни за имплементацију рецептуре за замрзнути сок од бруснице:

  • Пола килограма замрзнутих брусница;
  • 2 литре пречишћене воде;
  • 150 грама шећера.

После поделе бобичастог воћа у љуску и сок, можете почети са припремом самог воћног сока. Сам поступак припреме се састоји од следећих корака:

  1. Пресоване коже и камење треба ставити у посуду и напунити водом у количини од једне и по литре.
  2. Када се садржај мало загреје, можете додати шећер. Ако се то уради одмах, онда ће се шећер дуго растопити у хладној води.
  3. Додајте бујон у чир и држите га у том стању 5-10 минута.
  4. Када прокуха заври, треба га охладити. Након тога, бујон се поново пресује кроз сито да би се добила чиста насека из отпада.
  5. Након тога, сок се сипа у бујон, који је резултат првог окретања. Ако је потребно, у течност можете додати кашику меда.

Пиће се може конзумирати одмах, иможе бити забрањен. Потом се јуха поново кува и сипа у стерилизоване посуде. Боље је не чувати конзервацију дуго времена, јер временом губи свој укус и витамине.

Зависно од рецепта, пиће се може конзумирати одмах, али се може сачувати

Оригинални сок

Размотримо детаљније како се припрема воћни сок од смрзнуте бруснице тако да се разликује од класичног рецепта, али истовремено задржава корисне особине? Да бисте створили нови оригинални укус, можете користити додатне састојке. Често ово: цимет, лимун, мед, метвица.

Важно! У производњи морза треба напоменути да сок у њему треба да буде најмање 30% од укупне масе пића.

Како се уопште кува сок од смрзнуте бруснице, постало је јасно. Сада бисте требали размотрити неколико опција за оригиналне рецепте за припрему овог пића. Ако не све цорсамиес као што је смрзнута сок од бруснице са циметом, онда пити са лимуном и ментом у нарви без изузетка.

Производи који су неопходни за припрему морза:

  • 2 литре воде;
  • Пола килограма замрзнутих брусница;
  • 40 грама свежег огуљења лимуна;
  • Пола шоље шећера;
  • 5 грама лишћа менте.
Отопление брусниците в хладна вода, но не върху. Када већина леда и снега нестане, сипајте бобице топлом водом и добро исперите

Припрема се састоји од следећих корака:

  1. Прокухати воду и дати јој доста.цоол довн
  2. Претходно се одмрзли и опрали бруснице, сипали кипућу воду и одложили неколико минута.
  3. Збрините бобице у врелој води користећи мешалицу док се не добије хомогена маса плода.
  4. Након улијевања свјежег лимуна у садржај. Може се добити трљањем коријена лимуна у фину рибу.
  5. Добијену смешу треба инфундирати 1-2 сата. За бољу концентрацију, боље је замотати посуду у топли пешкир или ћебе.
  6. Када се децоцтион постави, мора се темељито измијешати и одмах филтрирати кроз сито.
  7. Додати шећер и поново мешати.
  8. На крају додати лишће метвице. Након неколико сати морају извући из мјешавине.

У овом тумачењу, у Морсеу, могу постојати семена и мали фрагменти бобица. Постоје и про и контра овог рецепта.Позитивне карактеристике:

  • јединствен укус;
  • богат комплекс витамина;
  • Не изазива алергијске реакције;
  • Може се конзумирати у хладном и топлом облику.

Али присутни овде инегативна страна:

  • Боље је одмах појести, а не сачувати;
  • Могу постојати ноте горчине због коре;
  • Пеперминт може да створи плесни укус.
Зачини и цитруси се могу додати класичном Морсеовом рецепту

Резимирајући ову ставку, желио бих скренути вашу пажњу на чињеницу да воћни сок од замрзнутих бобица може стећи нови оригинални окус. Главна ствар је да се користи одмах након тогацоокинг Захваљујући додатним компонентама витамина комплекс ће бити много светлији.

Хладна брусница Баби Морс

Тренутно се сок од брусница може купити у свакој продавници. Али, да би се гарантовао квалитет производа, веома је тешко. У већини случајева постоји опасност од тровања конзервансом која се налази у производу. Ово је посебно тачно ако је производ намењен детету.

| Бруснице за малу дјецу могу узроковати дијатезу, па се прије употребе савјетујте с педијатром.

Прављење домаћег сока из замрзнутих брусница је прилично једноставно. Овај процес је описан у претходним параграфима. Важно је узети у обзир да су дјеца прилично хировита у погледу хране. Ако је сок превише киселкаст или слабо очишћен од семена и огулити бобице, онда ће беба вероватно одбити да их користи.

Боље је припремити сок за дете из замрзнутих брусница користећи следећи рецепт:

  1. За обраду 300 грама замрзнутих брусница: одмрзавање, сортирање, прање.
  2. Смрвите бруснице и исциједите кашу, ослобађајући сок од остатака шкољки бобица.
  3. Ставите пресовани сок у фрижидер на око један сат.
  4. Након тога, истиснути течност заједно са 100 грама шећера 5 минута.
  5. Сок од пића може се конзумирати одмах након што се хлади неколико дана уз правилно складиштење.
Ако је сок превише киселог илислабо очишћен од сјеменки и огулити бобице, онда, највјеројатније, беба ће одбити да користи

Сумирајући, желио бих напоменути да бруснице имају свијетли окус и мирис. Тако да дете не показује негативне реакције на производ, требало би му дати неколико термичких третмана: хлађење и кључање.

Ако бобица има превелики укус, можете повећати количину воде или шећера. Ово ће смањити концентрацију сока, што ће пиће учинити бенигнијим за стомак детета. У исту сврху, одбраните настали сок и истисните бобице.

Цранберри Дринк за труднице

\ т

Припрема смрзнутог сока од бруснице за труднице има своје аспекте. Важно је да након употребе нема нежељених реакција или алергија. Пиће не треба да садржи хемијске нечистоће, конзервансе.

Савет! За труднице често се воћни напитци припремају по истој рецептури као и за децу. Иако укус може бити живљи и богат.

Овде је важно обратити пажњу и на укусне преференције будуће маме. За разлику од детета, одрасла особа може мирније реаговати на додатке главном састојку. Сок можете украсити чоколадама, марсхмалловс, гранчицама зачина који се користе у изради пецива.

Почнимо редом. Да не би прекорачили ниво шећера у крви, боље је потпуно замијенити шећер медом. У том случају, пчеларски производ се додаје већ охлађеној течности, а не кипућој води. ТооКонцентрисани сок се током употребе у било којој фази може разблажити куваном водом.

Цимет може изазвати непријатељство, јер има специфичну арому и укус. Може се потпуно елиминисати или оставити у минималној пропорцији. Захваљујући овом зачину, укус сваке компоненте ће постати светлији и засићенији.

Да не би прекорачили ниво шећера у крви, боље је потпуно заменити шећер медом

Боље је да се граница ограничи и количином. Довољно је додати мало да би се диверзификовао букет пића, да би се добио пикантност. Што се тиче метвице, она није увијек примјерена у стандардним рецептима. Може се успешно користити само у летњем периоду, јер се изузетно освежава и тонизира на врућини.

Врло активно бруснице се могу комбиновати са другим бобицама. Можете мешати неколико врста и добити целу витаминску мешавину укуса. Боље је да се ради о сродним бобицама које расту у истом региону, а често су бруснице сличне брусницама.

Сок од бобичастог воћа савршено се комбинује са многим јелима, посебно са месом и рибом. Побољшава метаболичке процесе и доприноси бољој апсорпцији масти и аминокиселина. Слатко-кисели укус ће задовољити укус и за трудницу.

Витамин Мик

Сок од замрзнутих брусница и брусница је веома популаран међу зналцима овог пића. Ове бобице се савршено уклапају са својим укусима, јер имају исти ниво киселине ишећер

Морс из замрзнутих брусниц и брусниц

В процесу припреме воћних напитака користи се практично једнак удио бобичастог воћа како би се постигао свијетли тон. Пошто се ради о смрзнутим бобицама, прво треба проверити њихов квалитет: уклонити све оштећене узорке, добро испрати производ, уклонити стране елементе.

Компоненте за сок од бруснице и бруснице:

  • четвртина килограма замрзнутих брусница;
  • 250 грама охлађених брусница;
  • 3 литре пречишћене воде;
  • Мед или шећер се додају по укусу.

Метода кувања нема комплексан концепт. Само следите једноставну технологију кувања:

  1. Пажљиво одвојите сок од остатка бобице, обришите их кроз сито. Поступак можете изводити неколико пута за редом, што је искључиво жеља штедњака.
  2. Добијени сок треба да се охлади најмање један сат - ставите посуду у фрижидер на најгорњу полицу. Тако да ће сок изгубити своју прекомерну киселину.
  3. Улијте марку у таву, покријте шећером и покријте водом. Загрејте на лаганој ватри док композиција не почне да кува. Када се то деси, одмах уклоните из топлоте. У том процесу се исплати стално узбудити.
  4. Охлађене љуске морају бити поново филтриране. Боље је то урадити кроз газу, иако ће сито урадити. Сипајте претходно исцијеђени сок.
  5. Састојци добромешати и стајати најмање пола сата да би се унио.

Овај начин припреме је погодан за тренутну употребу, нема смисла сачувати сок ове модификације - може бити киселкаст или плесни. Ако прокувате течност, онда ће складиштење трајати неколико дана.

Морсе се може приправити из мешавине бобица

. За такав воћни напитак можете купити асортиман смрзнутог бобица. Често то укључује неколико врста бобица: рибизле, бруснице, лингоније, трешње.

Ако узмете бруснице, као засебну компоненту за производњу морза, онда се припрема по истој рецептури као и брусница. Витамини и минерали брусница не садрже ништа мање од брусница. Понекад се соковима додају такви воћни напици од других воћа - то могу бити не само бобице.

Неки гурмани додају оригиналне зачине како би укус био занимљив. То су каранфилићи, ђумбир, ванилија, све врсте воћних есенција. Често лончићи и бруснице не трпе до потпуног одвајања костију и коже.