Како скувати укусне фритуле од тиквица? - Рецепти са фотографијама

Палачинке од тиквица - укусна и једноставна јела

Летња сезона је богата поврћем и воћем, који се не може користити у кухању, гдје су тиквице фритуле јасан примјер Рецепт са фотографијама можете наћи у наставку текста. Таква једноставна, на први поглед, јело може изгледати превише тривијално. Али постоји много начина да се направи оригиналнијим и нестандардним - главна ствар је примена неколико нестандардних технологија или састојака у процесу кувања.

Таква једноставна, на први поглед, јело може изгледати превише тривијално. Али постоји много начина да се направи оригиналнијим и нестандардним

Занимљиво о јелу

Дјеца не воле јела од поврћа, посебно тиквице. Могу се успешно прерушити у обичне палачинке, које се одлично комбинују са јогуртом или кондензованим млеком.

Шта знамо о палачинкама од тиквица? Они су популарни због своје разноврсности. На бази тиквица може се припремити и снацк, и десерт.

Почнимо редом, разматрајући предности јела:

  • може бити главни или снацк;
  • увелико проширује спектар укуса;
  • корисна и јединствена, у зависности од додатних компоненти;
  • одговара прехрамбеном менију;
  • је комбинован са различитим сосовима;
  • не садржи алергијске производе;
  • широк комплекс витамина;
  • једноставна и брза припрема.
На основу тиквица могу се припремити као снацк, и десерт

Лоша страна може бити само у томе што ће у процесу кухања бити велике количине дима у просторији. Мини-палачинке се брзо спаљују, па захтијевају пажљив надзор и правовремено превртање. Ако прекинете технологију теста, односно, не уклоните сав вишак влаге, производ неће задржати облик.

Класичне уштипци тиквица

Рецепт са фотографијама тиквица у тигању је прилично класичан избор. Чак и новајлија лако ће скухати такво јело. Главна ствар је да се осигура да се не изгори. Састав поврћа од тијеста укључује: 1 жлицу брашна, 1 јаје, 1 ситну мркву, прстохват соли. Наравно, главни састојак ће бити управо тиквице.

Да би јело било зачињено, у тесто додајте сецкано поврће: копар, першун, целер. Додаје и неколико каранфилика чешњака који се реже ножем. Зачини се додају укусу: црни бибер, кари, куркума.

Важно! Ни у ком случају чешњак не сме да се меље са дробилицом. Ако се компонента дода у тесто. Дакле, сок и мирис поврћа ће брзо испарити.

Све компоненте се протрљају на средњем гратеру и помешају. Прво, то је прерађена тиквица, јер се мора мало унети. Ако је младо поврће изабрано за кување, биће превише сочно - ову влагу треба уклонити. Неколико минута након обраде, исцедите исецкану пулпу. Након додавања преосталих компоненти.

Да би јело постало пикантније, у тесто додајте сецкано зелено поврће: копар, першун, целер

Тесто се ставља помоћу кашичице или посуде за десерт. Посуда мора бити добро загрејана, иначе ће се посуда залијепити за под контејнера. Печење се врши тако да се не опече ивице сваке палачинке, већ златне. Дисплеј се одмах прави на папирнатом ручнику и тек онда се презентује.

Предивна прилог ће бити млади кувани кромпир. Поврће ће бити корисно: парадајз, краставац, бугарска паприка. Умак је боље изабрати на бази павлаке, тако да ће се повећати пробављивост производа и неутрализовати тежина биљног уља. Користите јело само у охлађеном облику.

Шунке за тиквице за правог човека

Мада се тиквице сматрају врло здравим и хранљивим, мушкарци су и даље по природи месоједи. Стога, у припреми таквог вегетаријанског јела треба прибјећи неким триковима - додајте састојак за месо. Тако се рецептура тиквица неће разликовати од класичне презентације јела.

Адвице! За израду палачинки са тајном, боље је одабрати младо поврће. Савршено погодан за оне узорке који имају благо лепљиву површину.

Састојци за тесто:

  • 1 килограм свјеже тиквице;
  • 1 велики лук;
  • 3 јаја;
  • Неколико грана копра;
  • 3 кашике брашна са брдом;
  • 100грама тврдог сира;
  • 100 грама димљене кобасице или балик;
  • 120 грама биљног уља;
  • 2 грама црног бибера;
  • 1 кашичица соли.
Съдържание на месо може да бъде мешано в бази за тестирање

Рецепт за тигрики с фотографијата е по корак по съдържан с следната инструкција:

  1. Свака тиквица мора бити добро опрана и огуљена. Ако је поврће старо, онда се морате ослободити семена. Нарежите све на грубо или фино ренде, а затим посолите насталу кашу. Оставите смешу четвртину сата. Тако ће поврће обезбедити додатни сок, који ће касније бити уклоњен.
  2. Лук, тврди сир и кобасица (балик) се мељу на истом ренде. Копар ситно исецкан или растрган на гранчицама.
  3. Од свих горе наведених састојака, тесто је гњечено: у истој посуди помешајте лук, тиквице, кобасице, брашно, сир, бибер, со, ситно исецкани копар, јаја.
  4. Загријте посуду мало изнад средње топлоте и додајте мало сунцокретовог уља. Када се уље загреје, можете га раширити жлицом по површини.
  5. На свакој страни печење траје 5 минута. Док се сир не претвори у хрскавост.
  6. Пролијте пржене палачинке на папирнатом пешкиру да бисте се ослободили вишка уља.
  7. Јело можете послужити са павлаком или другим сосом на бази врхња.

Технологија кухања може се мало модификовати. Изрежите кобасицу танкукруговима или пругама, без ометања у тијесту. Дио калкулација на тави се прво приказује пола жлице. Кобасица је положена на врх, а затим прекривена још пола кашике теста од тиквица. Принцип даље припреме се не мења.

Палачинке за тиквице послужите као засебну посуду или као прилог за месо

Дијетални рецепти

Рецепт за палачинке са коризмастим тиквицама са фотографијама одговарат ће онима који гледају своју фигуру. Ова опција садржи минимум калорија, али у исто време задовољава гурмана. Осим тога, овај рецепт ће бити погодан за људе који пате од поремећаја гастроинтестиналног тракта.

Уштеда се сматра мршавом када се јаја не додају у тесто. Друга карактеристика је да се овај рецепт може представити као десерт. Уместо соли, додаје се шећер и додаје се мед, џем или воћни слатки сос.

Съобсение! Када кувате, слатке шницле за скуасх не би требало да додају превише шећера, иначе ће изгорети у посуди. Јело можете засладити умацима и адитивима.

За кување су потребне следеће компоненте:

  • Пола килограма младе тиквице;
  • 200 грама брашна;
  • Смрскани црни бибер по жељи (2 кашике шећера);
  • Пола кашичице соли без клизања;
  • Биљно уље за пржење.
Апарати се могу слаткасти, послужити их с десертним умацима

Припремаједноставно: прво, нарибане тиквице на себи, које се соле и бибер (додаје се шећер). Након тога смеша треба да стоји четврт сата. Вишак сока се уклања и брашно се сипа. Печење се врши на биљном уљу. Главна ствар је да се не претерује са количином: 2 кашике по порцији. Пржите до златне коре.

Сумирајући ову тачку, желим да скренем пажњу на следеће карактеристике. Након печења, палачинке ставите на папирни ручник. Упија вишак уља. Ово је посебно важно у процесу припреме слатког аналога, јер ово јело има богат укус, а вишак уља само чини да се он осјећа.

Како се кува у рерни?

Чак се и поврће од тиквица у неким случајевима сматра тешком посудом за желудац. Рецепт за палачинке од тиквица у рерни са фотографијом ће бити аналоган таквом кувању. Поред овог јела идеални јогурт сос.

Да би направили тесто, треба вам пола килограма тиквица, једне шаргарепе, соли, лука, бибера и једног пилећег јајета. Ратарска решетка и со. Одвојите 5 минута да бисте издвојили додатни сок. Оциједите га и стисните саму биљну масу. Мрква и лук се мељу на исти начин. Сви састојци су помешани до хомогене конзистенције.

Савет! Тесто не садржи брашно, па се печење врши одмах након мешања производа. У супротном, гнојница ће бити тешко формирати палачинке.

Да се ​​посуду направи по-гореДијететски, одбити користити сунцокретово уље и скухати у пећници

Затим се печење изводи према сљедећој схеми:

  1. Пећница се загрева до 180 °.
  2. Плоча за печење је покривена пергаментним папиром, који је премазан малом количином маслиновог уља.
  3. Палачинке се полажу са жлицом.
  4. Печење се врши 20 минута на средњој полици. Ако је потребно, неки од колача могу се прерадити током кувања.

Печене палачинке се могу јести још вруће. Посебно укусни они ће бити са специјалним јогуртним сосом за ово јело.

Припрема се овако: на фином рендеу нарежите један свеж краставац. На њега додајте ситно исецкане зеље и исциједите чешањ чешњака. Садржај сипати 100 грама јогурта без адитива за воће. У процесу мешања додају се сол и други зачини.

Још увијек вруће палачинке прелити јогурт сосом и можете почети оброк. Такво јело се сматра прилично софистицираним, тако да на њега можете нанијети бијело вино. Често праве јастук из соса, на који шире палачинке. Разлика између првог и другог начина испоруке је у томе што је јастук формиран од густе базе соса. Пуњење се врши из течног дела.

Предприатие на переработка на песа

Замочена тъкини за хранителни печи с гриби

Многи људи вјерују да је естетски изглед поврћа након одмрзавањанеатрактиван. Али уз правилну прераду, ово је компензовано укусом. Чак и зими можете се почастити јединственим, и што је најважније, здравим поврћем. Рецепт за фритуле смрзнуте тиквице са фотографијом је корак по корак и прецизна упутства за кување.

У овом рецепту тиквице и печурке се користе у готово једнаким пропорцијама, тако да јело није само дијететско, већ и хранљиво. Тесто за палачинке укључује:

    \ т
  • 200 грама отопљених тиквица;
  • 200 грама шампињона или конзервираних печурака;
  • Једна трећина шалице кефира;
  • 1 јаје;
  • 1 средњи лук;
  • 150 грама брашна;
  • Пинцх оф сода;
  • Со и зачини према укусу.

Припрема тиквица зависи од форме у којој су замрзнути. Постоје два начина за замрзавање поврћа: он се утрља и замрзава, или је замрзнут, исечен на мале комадиће. У сваком случају, поврће се одмрзава, а затим се уклања влага.

Боље је јести фритуле док је још вруће. Биће посебно укусни са јогуртовим сосом који је означен за ово јело

Савет! Ако је производ замрзнут у комадима, он треба да буде млевен. Боље је исциједити воду стављањем каше у газу.

Тесто се припрема на следећи начин:

  1. Печурке треба нарезати на мале коцке и пржити до половине у маслиновом уљу. Понекад се мирисни зачин додаје уљу, чак и чешњаку.
  2. У процесу печења гљива, додаје се и исечени лук.
  3. Након темељитогпечене печурке, лук и тиквице су помешане док не постану глатке.
  4. Тесто од кефира, брашна, јаја, соде се припрема одвојено. Прво се кефиру додаје јаје, затим сода и само последње од свих брашна. Добро промешајте умутком тако да нема грудви.
  5. Помијешајте поврће и тијесто добро измијешајте.
  6. Печење се врши у загрејаној посуди, намашћеном маслиновим уљем.

Могуће је јести такво јело у комбинацији са умацима од павлаке различитих интерпретација. Декорација ће бити свежа зеленила.

Замрзнуто зеленило се може користити за палачинке зими

Исти рецепт је погодан за прављење десертних уштипака. Уместо гљива, може се користити свако воће, које је, као и тиквице, замрзнуто. Шећер се користи уместо зачина. Састав може да садржи орашасте плодове, суво воће, суво воће. Сос ће бити уобичајени џем или текући мед.