Крем са маскарпоном за торту - Најбољи десертни рецепти са фотографијама

Масцарпоне крема за торту је сада најомиљенија међу свим сластичарима. Ова сорта укуса вам омогућава да користите маскарпоне крему за колаче са различитим тестом и пуњењем.

Маскарпоне - италијански сир, произведен од висококвалитетне креме произведене од крављег млијека и бивола

Мало повијести ...

Недавно је на полицама продавница на располагању велики избор сластица и сластица, које укључују масцарпоне. Одакле је дошло то име и да ли је могуће користити овај производ за печење код куће.

Масцарпоне - италијански сир, за производњу од којег се одједном користи висококвалитетна млечна крема од двије врсте животиња - крава и бивола. Први спомен овог производа појавио се у литератури КСВИ вијека. Затим је коришћен у чистом облику као крема за разне колаче. У 19. веку, Американци су такође примили рецепте Маскарпонеа. Захваљујући томе, рођен је чувени колач од сира.

Данас се масцарпоне активно користи за прављење тирамису

Популарност сира

Данас се масцарпоне активно користи за производњу тирамиса. Ту су и колачићи, јаја, какао и мала количина рума или ликера. Модерне домаћице често купују овај деликатни сир за украшавање домаћег печења. Масцарпоне крема заТорта има пријатан и ненаметљив укус, савршено засјенивши палету печеног тијеста.
Чињеница да овај производ има много предности и да се ништа не може расправљати. Али постоји један недостатак - сир има мали рок трајања, тако да се десерти од сира морају пећи непосредно пре догађаја за који су намењени.

Карактеристике масцарпоне креме

Када се дода рецепту овог сира, композиција добија деликатну кремасту текстуру која се једноставно топи у устима. Овај производ даје десерту јединствен укус који је веома тешко збунити са мирисом других производа. Невероватно укусна крема постаје прозрачна и светла, као да се у њој појављује огромна количина пора, која пусти ваздух кроз њу и напуни је оригиналним укусом.

Када се дода рецепту овог сира, композиција добија деликатну кремасту текстуру која се само топи у устима

Данас постоје многе опције за стварање лаке и деликатне маскарпоне креме. Али без изузетка, све рецепте уједињује једна ствар: ако у композицији постоји масцарпоне, онда можете без оклевања додати укус ванилије у палету укуса. Такође у композицију није забрањено уношење желатина и неколико кашика алкохола.

У рецептима увијек има крема. Можете изабрати садржај масти по сопственом нахођењу, али не можете игнорисати присуство овог производа. Она се уноси у крему како би се могла темељито умутити и добити прозрачну и лагану текстуру.

Топ 10 укусних рецепта за маскарпоне

Као што је раније поменуто, постоји велики број опција за употребу овог сира за украшавање пецива. Нудимо вам најпопуларније рецепте које можете сами направити. Поштујући правила пропорција, сваки, чак и не баш искусна домаћица, може створити право ремек-дело кулинарства које ће ценити чланови ваше породице, пријатељи и блиски рођаци.

Масцарпоне крема и крема за торту

За припрему ће вам требати:

  • Масцарпоне сир - 500 грама;
  • крема - 300 грама;
  • Шећерни прах - колико год желите.
Прво темељно испеците сир, затим у засебну посуду, радите са миксетом преко креме. Након завршетка два корака, њежно помијешајте састојке

Ова једноставна крема се припрема на сљедећи начин: прво темељно исцедите сир, затим у засебну посуду радите мјешалицу на креми. Након завршетка два корака, пажљиво комбинирајте састојке.

Крема за маскарпоне и кондензовано млеко за колаче

У продавници купите 500 грама италијанског сира и једну лименку кондензованог млека. Свака љубавница у одељку за зачине има шећер у праху. Додајеш је укусу.
Бичите маскарпоне темељито. Употријебите миксер или једноставан умутач за ово. Затим полако унесите кондензовано млеко. Лагано протресите смешу док не постане глатка. Крема је спремна. Ако желите да украсите торту кремом различитих боја, подијелите композицију на неколико дијелова и додајте потребне боје.

Маскарпоне крема за торту са додатим воћем

На фотографијама колача са маскарпоне кремом можете видети велики број опција, укључујући рецепте са додатком воћа. Најчешће се у састав додају банане или наранче. Да бисте направили крему, требаће вам:

  • Масцарпоне сир - 500 грама;
  • крема - 300 грама;
  • Као и увек, шећер у праху - на укус;
  • 1 банана или 1 наранџа.
Уз учешће масцарпонеа, постоје невероватни десерти

Ако говоримо о креми од банане, ово воће се додаје сиру и све се темељито меша са миксерима. Затим, бичите крему и све је повезано. Што се тиче поморанџи, прво их треба згњечити у миксеру, помијешати с маскарпоном, а онда је све као у горњој верзији.

Крем са чоколадном и наранџастом корицом

Торта од кекса са маскарпоне кремом се може ефективно додати са нотама чоколадног укуса и сочне наранџе. Имајући при руци шипку чоколаде можете без креме.

    Узмите 500 грама маскарпона.
  • Ставите наранџу у мешалицу и самељите је. Додајте мешавину сока и пулпе у посуду са сиром.
  • Баци све темељито.
  • Чоколадица се мора растопити и оставити да се мало охлади. Било која врста чоколаде погодна је за рецепт - бијела, млијечна, горка, тамна. Све зависи од вашег укуса.
  • Затим, унесите чоколадну масу у Масцарпоне и поново спустите смешу до хомогене конзистенције.

Масцарпоне крема са белим јајима

У 2 протеина, унесите шећер у праху(100 грама) и почети ударати док се не појаве отпорни врхови. У две различите здјеле, побиједите 500 грама италијанског сира и 100 грама креме. Затим једноставно све комбинирајте у једну посуду и умутите добијену смешу.

Додајте састојке кремама

Занимљив рецепт са кафом

Да бисте направили крему, требаће вам:

  • 500 грама сира Масцарпоне;
  • Инстант кафа - 2-3 кашичице;
  • крема 38% - 200 грама;
  • Шећер у праху.

Крему додајте крему и добро умутите. Као и увек, одвојено радите са маскарпоном, ставите га све заједно и поново умутите. Крема је спремна!

Крем са италијанским сиром и жумањцима

У продавници морате купити следеће састојке:

  • Маскарпоне - 250 гр.
  • Крема - 200 гр.
  • Жумањци - 5–7 ком. зависно од величине.
  • Шећерни прах - колико желите.

Мешајте жумањке и шећер у праху и ставите посуђе у водено купатило. Немојте се удаљавати од пећи, стално мијешајући кипућу композицију. Када се шећер потпуно отопи, додајте масцарпоне и почните активно да туче. Пустите да се смеша охлади. У овом тренутку, можете бичити крему. Након чекања потребног времена, сипајте крему у смјесу сира и јаја. Све је спремно!

Ова крема ће бити лагана и нежна

Рецепт са медом

Као што знате, мед иде добро са свим производима, али његов укус је посебно ефектан у чоколадној торти са маскарпоне кремом. Такву софистицирану комбинацију ће Ваши гости цијенити и покушати ћесазнајте све тајне овог дивног десерта.

Да бисте направили крему, требаће вам:

  • италијански маскарпонски сир - 500 гр.
  • Мед - 2–3 тбсп. л
  • Крема 38% масти - 300 гр.
  • Шећер у праху.

Технологија за креирање креме се не разликује од претходних: два главна састојка су одвојена, мед се додаје у посуду са сиром. Све се повезује и бичује док не постане глатко.

Рецепт са киселом кремом

Да бисте направили ову невероватну масцарпоне крему, требаће вам 700 грама масне креме, 250 грама познатог италијанског сира, 1 шалицу шећера.
Да бисте уклонили вишак течности из павлаке, извадите га на сито кроз газу. Нека кисело врхње виси неколико сати. Затим бичите шећером, додајте масцарпоне тамо и поново помешајте.

Разноврсни колачи и колачи се могу напунити врхњем

Крем ракије

Овај рецепт треба да садржи: 300 грама масцарпонеа, 1 чајну жличицу. ракија или ракија, иста количина ваниле, 3 кашике. шећер у праху и мало лимуновог сока.
У сир, унесите ванилију, добро протресите у смјесу, додајте преостале састојке и поново измијешајте смјесу до хомогене конзистенције.

Морам рећи да је ово само дио рецепата којим можете створити невјеројатно укусне и прозрачне креме за колаче. Опционално, можете сањати с увођењем таквих производа као што су јагоде, лимун, какао и ванилија. Али шта да радимо када је одмор на носу, а ви једноставно немате довољно времена да одете у маскарпоне?

Мост ПопуларИталијански замјенски сир

\ т

Гледајући фотографију с рецептима за колаче с маскарпоне кремом, тешко је погодити да се понекад овај састојак замијени другим производима. Да видимо шта може да замени овај италијански сир.

Рицотта

Ако говоримо о најбољем начину да се маскарпоне замени кремом за торту, вреди напоменути да је још један италијански сир Рицотта најпогоднији за ову сврху.

Да би се направила крема, помешајте 150 грама рикоте са 200 мл. тешка крема. Ставите композицију у процесор хране, добро промијешајте. Затим ставите посебан умутач на мешалицу и поново победите крему да бисте створили прозрачну и лагану текстуру.

Други италијански сир - Рицотта

Сирни сир

Масцарпоне је прилично скуп производ, тако да су неке домаћице научиле да га замијене јефтинијим, али не и мање укусним, колегама. Нисте сигурни како да то урадите? Трчите до продавнице за сир и крему, а ускоро ће ваша породица моћи да ужива у одличним колачима са кремом. Па идемо!

  • Узмите: масни свјежи сир - 300 грама, крем - 100 мл, 2 јаја (жутањке морају бити одвојене од протеина), 100 грама шећера у праху;
  • Бички сир;
  • У другој посуди помешајте жумањке и 50 грама шећера у праху;
  • Победити беле с другом половином праха;
  • Комбинирајте све састојке и добро промијешајте док не постану глатки.
Овде такве једноставне манипулације помажу многим домаћицама да замене Маскарпонеа уцреам цаке.

Пхиладелпхиа Цхеесе

Овај крем сир може у потпуности надокнадити одсуство маскарпона. Да бисте направили укусну и прозрачну крему, требаће вам:

  • Паковање крем сира "Пхиладелпхиа";
  • 2 тбсп. л крема 35% масти;
  • 3 тбсп. л павлака.

Сви састојци су темељито измијешани, и то је то!

Филадельфијскиј сир или голанниј сир
также может посмотреть

.

Масцарпоне сир је врло укусан и деликатан сир, који садржи само природне производе. Италијани су измислили суптилну комбинацију укуса крављег млијека и млијека бивола, због чега се појавио овај осјетљиви сир. Користи се за кухање различитих јела, а посебно је тражена међу кондиторима. Масцарпоне је укључен у креирање врло укусних рецепата и може послужити као дио украшавања колача. Крем из овог сира се испоставља изненађујуће благим и ваздушним.

Благ окус, неупоредива арома и изненађујућа лакоћа - то је оно што разликује печење, украшено маскарпоне кремом. Али пошто овај производ спада у категорију скупих намирница, не могу све хостесе да приуште својим учесталим коришћењем. Да, и тако егзотични сир није увек на полицама. Али искусне домаћице научиле су да стварају комбинације производа који се могу натјецати с Масцарпонеом.

Благ окус, неупоредива арома и изненађујућа лакоћа - то је оно шторазноврсни колачи, украшени маскарпоне кремом

У овом чланку смо вам дали обе опције рецепта за крему са овим деликатним сиром и његовим заменама. Избор је увек ваш, најважније је да научите како да креирате заиста укусне сластице.