Кромпир са печеним печуркама - Најбољи рецепти са фотографијама

Кромпир са печеним печуркама - најбоље решење за домаћице који воле брзину кувања

Тешко је упознати некога ко не би волио пржене кромпир, па се кромпир са печуркама пече (Рецепт са фотографијама можете погледати на сајту) - најбоље решење за домаћице које воле брзину кувања. Ова једноставна посуда подиже расположење и пружа пуно ужитка, а ако је направите са печуркама, онда ни један ресторански укус не може да се упореди са овом укусном храном. Размислите како пржити кромпир са гљивама, тако да не само да је укусан, већ и најкориснији.

Размислите како пржити кромпир са гљивама, тако да је не само укусан, већ и најкориснији

Избор гљива

У сваком случају ћете добити гарантовано задовољство од јела, без обзира на врсту одабраних гљива. То могу бити прелепе лисичарке, краљ печурака - вргањ, медичари, шампињони и тако даље. Кухиња ће од самог почетка кухања мирисати угодно, јер ће се цијела породица одмах пожељети окупити око стола за укусан ручак или вечеру.

Још једна ствар на коју треба наићи је избор облика гљива.

  • Свеже печурке. Наравно, ова опција је оптимална, јер задржавају све витамине и хранљиве материје, а може се похвалити и одличним укусом. Но, нажалост, у зимском периоду пронаћи свјеже лисичарке или меда агарицс је проблематично, тако да морате бити задовољни с другим врстама, као што су цхампигнонс.
  • Сушене печурке. За витаминске и корисне особине прате свеже печурке, јер се у сувој материји овог производа заправо чува читав витамински садржај. Многе домаћице током зиме суше свеже печурке, за њихову употребу потребно је поштовати услове складиштења. Ако нисте берач печурака, а нисте довољно срећни да нађете печурке да их осушите, можете купити свежу храну и почети са сушењем или их купити у сувом облику.
  • Мариниране печурке. Још горе има своје корисне особине, али има пријатан укус. Дуго складиштени, али у процесу пржења захтијевају придржавање посебних услова припреме. Неопходно је претходно их прокувати, а затим прећи на печење.
У сваком случају ћете добити гарантовано задовољство од јела, без обзира на врсту одабраних гљива
  • Смрзнуте гљиве. Исто тако, они слабо задржавају свој витамински састав и корисне особине, али су веома пријатни у укусу. Преферирајте замрзнуте печурке у одсуству других избора. Прво, њихова куповина може коштати више од куповине свежих производа због високог садржаја влаге, друго, они нису толико корисни, и треће, придржавање исправних услова складиштења је упитно.

Савет! Шампињони се могу наћи у продавницама прехрамбених производа у многим градовима, чак и зими, тако да постављањем стола у ово доба године можете их купити, а не купити замрзнуте или укисељене гљиве.

Предности гљива

Корисне особине овог производа су да има уравнотежен састав корисних елемената дизајнираних да дају енергију тијела и створе препреке за развој многих болести. У модерном друштву овај производ се занемарује, али у ствари, у складу са правилима кухања, можете добити не само укусно, већ и веома здраво јело. Гљиве дјелују као представници цијелог краљевства, широко се примјењују не само у кухању, већ иу медицинској области.

В чашките се наличи съсо върху протеини
  • Састав минерала. У овом параметру, гљива се може изједначити са воћем, а то је, као што знамо, најкориснији производи.
  • Угљени хидрати. Испоставља се да количина угљених хидрата гљива има састав сличан поврћу.
  • Протеини. Ако узмемо у обзир овај елемент, који је вриједан за виталну активност, онда се може примијетити да гљиве према садржају прелазе месне производе. Није ни чудо што се називају "шумским месом". За људе који не користе животињске протеине, гљиве остају вриједан извор протеина.
  • Витамини. Печурке су веома богате и садрже читав низ корисних супстанци А, Б1, Б2, Б3, Б5, Б9, Д, ПП, Е. Овај комплекс има благотворан утицај на стање нервног система, као и на функцију стварања крви.
  • Елементи у траговима благотворно утичу на бројне функције организма. Међу главним компонентама композиције могу се издвојити калијум цинк, бакар, калцијум, фосфор, манган.
  • Калорија. Ова ставказависи од врсте гљива које се користе и од карактеристика његове припреме. Генерално, печурке су нискокалоричне намирнице које нису потпуно пробављиве у телу. На примјер, такви представници краљевства укључују гљиве, лисичарке. Један килограм производа садржи око 380 калорија. У поређењу са јелима од меса, ова количина је мала.

Основа сваке гљивице је вода, производ се састоји од 90%, тако да је садржај ниских калорија очигледан. Гљиве дјелују као извори есенцијалних протеинских спојева и садрже 18 аминокиселина. На сваких 100 грама представника овог краљевства, постоје 4 грама протеина, 3 грама угљених хидрата, а удио масти је минималан - 1,3 г.

В многих фамилии, кромпир с гриби со традиционално обеденно обед

Тип! Ако желите да повећате садржај протеина у гљивама, сушење ће бити стварна опција, јер су сушене печурке 75% заступљене протеинским једињењима.

Коришћење чипова

Главне корисне особине овог јела су његова лакоћа и способност да брзо добију довољно. Морате признати да је, на крају крајева, кромпир помагао више пута у случају када су гости неочекивано неочекивано појавили када је било “гладних” пута.

Испоставља се да су пржени кромпир не само невероватно укусни, већ и изузетно корисни, због јединствене композиције која садржи низ компоненти неопходних за нормалну пуну животну активност.

  • Каротен
  • Витамин Ц, Б, Д
  • Елементи у траговима фосфор, калцијум,цинк, калијум
  • \ т
  • Пектин
  • Бројне киселине
  • Целулоза
  • Скроб.

Важно! Последња компонента кромпира од горе наведених саставних елемената има много корисних својстава. Прије свега, то је угљикохидрат који је потребан да би се енергија тијела дала у великим количинама. Скроб учествује у имунолошкој одбрани, активно се бори са запаљенским болестима и уклања бактерије из организма.

Испоставило се да пржени кромпир не само да је невероватно укусан, већ је и изузетно користан, због јединствене композиције која садржи низ компоненти неопходних за нормалну пуну активност живота

Тако, сваки од прехрамбених производа - и кромпира, и гљива, има низ непорецивих предности. Умерена конзумација прженог кромпира са печуркама помоћи ће у обнављању залиха бројних витамина и елемената у траговима у телу. Међутим, постоји једна АЛИ не треба мислити да можете јести такву храну сваки дан. Поховани кромпир доводи до наслага масти и смањења активности. Укупни калоријски садржај куваног јела је у просеку 134 калорија на 100 г.

Савет! Немојте давати ово јело малој дјеци, њихов желудац неће се носити са варењем гљива.

Поховани кромпир са гљивама Рецепти

Упркос једноставности и једноставности овог јела, може се припремити на неколико начина. Одабрани метод зависи од врсте гљива и од облика у којима се користе. Форстварајући кулинарско ремек-дело погодне печурке у било ком облику - свеже, сушене, киселе и сољене. Захваљујући одличном складиштењу производа, можете га користити читаву годину.

Поховани кромпир са свежим печуркама "иум прсти"

Бела гљива међу свим представницима краљевства је највреднија у свом саставу и укусу, па ако сте довољно срећни да постанете њен власник, онда се припремите за чињеницу да ће ваша породица бити срећна ако једе припремљено јело. Ако не постоје беле печурке, можете узети и друге, а најважније је да су на добробит тела.

Печатать рецепт
Кромпир Иум Фри
Дисх Вегетариан, Маин дисхес
руски, украјински
Час получениа
30 минут
Ингредиентс
  • \ т 1 кг Свеж кромпир
  • \ т 500 г Фресх мусхроомс
  • \ т 200 г Зелени лук
  • 3 пиецес Онион Бов
  • Вегетабле оил
  • Зачини, бели лук, со - на окус
Дисх Вегетариан, Маин дисхес
Кухоница Руссиан, Украиниан
1
30 минут
\ т
Съдържаниа
  • 1 кг Свежи кромпир
  • 500 г Фресх Мусхроомс
  • 200 г Зелени лук
  • 3 пиецес Онион бовс
  • Вегетабле оил
  • Зачини, бели лук, со - по окусу
\ т
\ т
\ т
    \ т
  1. Узмите свеже беле или друге печурке и добро их исперите, а затим сушите 1 сат.
  2. Лук и гљиве се нарезуваат на малите коцки. Кромпир се љушти и реже у "цигле" дебљине 0,5 цм. сипајте биљно уље на претходно загрејану посуду и добро загрејте. Прво се додају печурке са луком и прже до половине.
  3. Кромпир се стави в смешу, пече се, док полна спремност не траје отприлике 30 минута.
  4. На крају пржења можете додати укус паприка, бели лук, со и зачине.

Адвице! Ако желите да јело буде лепше и мирније, у њега додајте мало зеленила - копар са першуном. Савршен свеж зелени лук, стављен у кромпир након пржења, његов витамински састав ће заситити тело сетом хранљивих материја.

Пржени кромпир са сувим печуркама "здраво од лета"

Ако вам сезона не дозвољава да добијете свеже печурке, додајте разноликост вашој зимској исхрани.помоћи сувој храни. Главна ствар - показати мало маште у процесу кухања, и тамо ћете сами бити изненађени како укусна јела можете кухати.

\ т
Разное
\ т
\ т
\ т
Дисх Вегетариан, Маин дисх
Кухни Руссиан, Украиниан
Време на подготовка 2-3 часов
30 минут
Порције
\ т
Састојци
  • \ т 1 кг Свеж кромпир
  • 50 г Дриед мусхроомс
  • \ т 2 Онионс
  • Вегетабле оил
  • Чешњак, со, зачини, зачинско биље - по вашем укусу
Дисх Вегетариан, Маин дисхес
Русскиј, Украјински
2-3 часов
30 минут
Порције
Састојци
  • 1 кг свежи кромпир
  • 50 г Дриед мусхроомс
  • 2 Онионс
  • Вегетабле оил
  • Чешњак, со, зачини, зелени - по вашему укусу
\ т
\ т
  1. Пре кувања суве гљиве треба да се намакну у хладној води и остави да стоји неколико сати док се не омекша.
  2. Онда сухе гљиветреба да прокувате, за то се стављају у таву и сипају исту воду у којој „инсистирају“, стављају ватру. Загрејати и пустити 15 минута.
  3. У процесу кувања печурки, нарежите лук и пржите у тави до златне боје.
  4. Уклоните гљиве, испустите воду, темељито опрати и уклонити нежељену влагу. Ставите лонац на лонац, али прво треба да секу на коцкице.
  5. Кромпир се ољушти и очисти шипкама, стави у таву са луком и печуркама, гулари око 30 минута (док не постане мекано).
  6. Јело је спремно, време је да се додају зачини и зеленило. Ако желите да ваше ремек-дело буде корисније, можете додати пар чешњака чешњака непосредно пре послуживања на сто.

Адвице! Боље је користити природне зачине и додати их након кувања, јер природне зачине губе много корисних својстава током кувања.

Поховани кромпир и киселе гљиве

Ако имате среће да добијете теглицу од укисељених гљива, онда је одлично рјешење да их додате у пржени кромпир. Упркос чињеници да ови производи готово не чувају витамине, киселе гљиве ће бити од велике помоћи за било који сто.

\ т
Печатать рецепт
Кромпир с киселими гриби
\ т
\ т
\ т
\ т
Дисх Вегетариан, Маин дисх
Руссиан, Украиниан
30-40 минут
\ т
Ингредиентс
  • 300-500 г Маринатед мусхроомс
  • \ т 1 кг Потато
  • 1 Онион
\ т
Дисх Вегетариан, Маин дисх
русскиј, украјински
30-40минута
;
\ т
Ингредиентс
  • \ т 300-500 г Маринатед мусхроомс
  • 1 кг Кромпир
  • \ т 1 Онион
\ т
Инструкции
\ т
  • Оперите кромпир и огулите, нарежите на палице и ставите у претходно загрејану посуду са додатком 50 г биљног уља.
  • На крају печења кромпира (и то ће трајати око 30-40 минута) додати лук на коцкице. Све заједно спржите 5-10 минута.
  • На крају припреме лука додајте укисељене печурке, ослобађајући их претходно из течности за маринаду. Пржите 6 минута.
  • Пре послуживања јела, можете додати зеленило, бели лук и зачине на сто. Сол се такође препоручује на крају кувања.
  • Додај сир

    Ово јело може бити не само ваш кућни помоћник, већ и свечана посластица. Додавање сира у било које кулинарско ремек дело чини га изузетним по укусу и изгледу.ум

    \ т
    Печатать рецепт
    Крашен кромпир с грибами и сирцем
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Вегетариан, Маин Дисхес
    Руссиан, Украиниан
    30 минут
    Састојци
    \ т
  • 1 кг Потато
  • Мусхроомс ин ани