Прелепе и укусне палачинке на млијеку - рецепти са фотографијама

Палачинке од масивног дрвета не само да су укусне, већ су и веома лепе

Ово јело заузима посебно место у руској кухињи. Некада су на Масленици печене палачинке, направљене од чувеног курника, пуњене месом или слаткишима, или једноставно послужене на свечаном столу са амбер медом, маслацем или павлаком. Представљамо Вашу пажњу најпопуларнијим рецептима уз помоћ којих можете направити палачинке на млијеку. Па идемо.

На Масленици су се у прошлости пекао палачинке, направљене од чувеног курника, пуњене месом или слаткишима или једноставно послужене на свечаном столу са јантарним медом, маслацем или павлаком

квасац. Како се палачинке разликују од палачинки?

Искусни кухари знају да се најбоље палачинке праве само од бесквасног теста. Више бујних производа на тесту од квасца нису палачинке, већ палачинке. Да не би постали предебели и имали максималан број "рупа", морате знати неке суптилности.

Дакле, рецепт за укусне палачинке на млијеку с квасцем:

  • што је боље брашно и што је глутен више, то је више течности које можете направити, нећете моћи да пробате танко брашно палачинки, јер ће оне бити лоше уклоњене из таве;
  • Наравно, праве палачинке за одмор се праве само са млеком; производи кухани на кефиру увијек имају велику дебљину и изгледају као криж између палачинки и палачинки;
  • најукусније палачинке су направљене од домаћег пуномасног млека; тобило је мање грудвица у тесту, боље га је загрејати на 30–35 ° Ц; не заборавите да ако додате превише врућу текућину, тијесто неће радити, јер ће квасац умријети.
Печать Рецепти
Оборожене палачинке на млеко с квасцем
Дисх Бакинг
Русскиј
2.5 Часови
30 минут
Съдържаниа
  • 0.5 л Милк
  • 2 Еггс
  • 1 паковање Сухи квасац
  • 250 г Флоур
  • Сунфловер оил
  • Сугар то тасте
Дисх Бакинг
руски
2.5 часов
30 минут
\ т
Ингредиентс
  • \ т 0.5 л Милк
  • 2 Еггс
  • \ т 1 паковање Суви квасац
  • \ т 250 г Муки
  • Сунфловер оил
  • Сугар то тасте
\ т
\ т
\ т
Инструцтионс
  1. Мијесити тесто: комбиновати трећи део млека, квасца, соли, шећера и пажње (!) Само 2 кашике брашна.
  2. Додајте брашно у палачинке само просијано кроз сито; само у овом случају, биће засићен кисеоником, а производи ће бити величанствени.
  3. Покривамо посуду и остављамо да се тесто диже 30 минута.
  4. Јаја са преосталим шећером, куцају се око три минута са умутином; додајте брашно, млеко, добро промешајте и оставите га још 2 сата.
  5. Погодно тесто се мора мешати, то јест, "спустити" 2-3 пута.
  6. Тањур се добро загрева, подмазује танким слојем масти или биљног уља. Сипајте малу количину тијеста у средиште тигања и помоћу кружних покрета врло брзо га распоређујемо кроз цијелу равнину. Сваку палачинку спржите са 2 стране.

Адвице! Да би палачинке биле најтање и деликатне, требало би да: а) загрејете посуду што је могуће више, јер најмањи мехурићи почињу да пуцају, формирајући шарене узорке, само на веома високој температури; б) користите прилично танак пудер, иначе се „рупе“ кроз дебели слој једноставно неће пробити.

Цлассиц Тхин Панцакес

За најфиније производе пажљиво прочитајте претходни врх. Дакле, нудимо вам стандардни рецепт с фотографијом палачинке на млијеку.

\ т
Распечатать рецепти
Класические палачинки на масто
\ т
\ т
\ т
Дисх Бакинг
Кухиња русскиј
30 минут
Съдържаниа
\ т
  • 2 Еггс
  • \ т 2 чашки Флоур
  • \ т 1 л Милк
  • 1 Арт. л Сугар
  • 0.5 тсп. Сода
  • Салт то тасте
  • \ т
    Дисх Бакинг
    Кухоница Русскиј
    30 минут
    Порције
    Састојци
    • 2 Еггс
    • \ т 2 гласс Флоур
    • \ т 1 л Милк
    • \ т 1 Арт. л Сахара
    • \ т 0.5 тсп. Сода
    • Салт то тасте
    \ т
    Инструкции
    1. Разместите все продукти отдела. Разбијамо јаја у посуду, додамо мало соли и шећера (по укусу) и добро умутимо смешу. Да би маса била глатка и равномјерније тукла, прво додајте само пола млијека и све брашно и поново га истресите.
    2. Да би се сода равномерно распоредила у тесто, додати је сувом брашну и добро промешати.
    3. Преостало млеко сипати тек након добијања хомогене конзистенције теста.
    4. Да бисте избегли сваки пут подмазивање посуде, на крају додајте мало маслаца од поврћа (без мириса) у тесто, не више од 3 кашике. Може се заменити растопљеном кремом - палачинке ће бити укусније.
    5. Загрејте тигањ и испеците танке палачинке, пресавијте их на тањир са чистом хрпом и ширећи маслац.

    Палачинке на млеку и кефиру

    Додавање кефира таквим производима чини их бујнијим. Истина, најфиније палачинке у овом случају неће радити. Дакле, рецепт за савршене палачинке од јогурта и млека.

    Печатать рецепт
    Палачинке на млеко и кефир
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Бакинг
    русскиј
    30 минут
    \ т
    Састојци
      \ т
    • \ т 1 гласс Млеко
    • 3 Арт. л Вегетабле оилс
    • \ т 2 Еггс
    • \ т 500 г Кефир
    • \ т 1.5 чашки Флоур
    • Сол, шећер
    • \ т 0.5 тсп. Сода
    \ т
    Дисх Бакинг
    Русскиј
    30 минут
    порције
    \ т
    Съдържаниа
    \ т
  • \ т 1 стекло Милк
  • \ т 3 Арт. л Растлинско уље
  • \ т 2 Еггс
  • \ т 500 г Кефир
  • 1.5 цупс Флоур
  • Сол, шећер
  • \ т 0.5 тсп. Сода
  • \ т
    \ т
    1. Помешајте все сеставки и пржите палачинки на обе страни

    Адвице! Палачинкама можете додати крупицу, хељду, просо, грашак или кашу од ражи. Међутим, да не постану гуме, уобичајено пшенично брашно у њима не би требало да будемање од 50%.

    Палачинке кремасте

    Рецепт за отворене палачинке на млеку са кипућом водом је потпуно сличан претходном, али у овом случају део млека замењујемо кључалом водом - то ће додати још рупа у нашем тесту, а производи ће постати још отворенији.
    Млеко треба да се узима као маст што је више могуће. Иначе, након додавања воде, палачинке ће постати сувише свеже. У слатко тесто, по жељи, можете додати мали прамен ванилије.

    Сипајте кипућу воду у припремљену тесту у танком млазу, не заборављајући да је брзо промијешате у исто вријеме. Пустите да тесто стоји најмање пола сата, тако да је брашно довољно отечено. Загрејте тигањ и почните пећи деликатне и деликатне мирисне палачинке.

    Многи су рецепти за најфиније палачинке од јаја са кремом са млеком. Тако, део млека у њима може да се замени кефиром, пивом или минералном водом

    Постоји много рецепата за најфиније палачинке од јаја које су направљене од млека. Тако се део млека у њима може заменити кефиром, пивом или минералном водом. Производи у овом случају ће бити величанственији.

    | Ако је у току гњечења теста и даље испуштала груда, то није важно. Ставите га у фрижидер на неколико сати, а затим поново помешајте. Отечене грудице се лако растварају.

    Палачинке на млеку и скробу

    Уношењем скроба у тесто производи су веома ружичасти, нежни и хрскави. Осим тога, маса постаје тако пластична да се од ње могу направити и најтањи производи, који се лако могу уклонити из таве.

    Према овој рецептури, ажурне палачинке на млијеку и пиву се добијају рупама кроз које можете видјети небо. Али ми већ знамо да су танки производи веома тешки, а понекад их је једноставно немогуће уклонити из таве. Из ових палачинки у будућности можете кухати колаче - танки производи нису подерани, добро држати свој облик и савршено су натопљени.

    Најчешће, скроб у овом тесту се помеша са брашном у односу 1: 1. Његов вишак ће ослабити укус палачинки. Можете користити и кромпир и кукурузни скроб. Ово друго је још пожељније - њежније је и пријатније на укус.

    Пошто скроб не воли много воде, дефинитивно нећемо направити кипућу воду с кипућом водом, већ користити класични рецепт на чистом млијеку. По жељи, да би палачинке учинили више пахуљастим, можете заменити део кефира или било ког другог ферментисаног млечног производа (на пример, рјаженка).

    Печатај рецепт
    Палачинке на млеко и скроб
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Бакинг
    Русскиј
    30минута
    Съдържаниа
      \ т
    • 0.5 л Милк
    • 3/4 чашки Ектра-граде флоур
    • 3/4 гласс Старцх
    • 3 Еггс
    • 30 г Вегетабле оил
    • 0.5 тсп. Салтс
    • Шећер (за незаслађене палачинке 1 кашичица, за слатке до 5 кашика)
    • Ванилин и лимун зест
    Бакинг
    Кухиња Русскиј
    30 минут
    Портионс
    Съдържаниа
    \ т
  • 0.5 л Милк
  • 3/4 чаше Ектра-граде флоур
  • 3/4 стекло Старцх
  • \ т 3 Еггс
  • 30 г Вегетабле оил
  • 0.5 тсп.
  • Шећер (за незаслађене палачинке 1 кашичица, за слатке до 5 кашика)
  • Ванилин и лимун полет
  • \ т
    \ т
    Инструкции
    1. Помешајте все сеставине и пеците наизменично ружичасте палачинке.

    Укусне палачинке са млеком и пивом

    Као што смо већ приметили, традиционалне палачинке кувају се са квасцем. Али, припремити их врло танко у овом случају је тешко. Палачинке "Беер" садрже потребну количину квасца, док су тање и ажурне. Такви производи могу се пунити не само месом или рибом, већ и слатким пуњењем.

    \ т
    Печатать рецепт
    Панцакес он милк анд беер
    Дисх Бакинг