Резбарење поврћа и воћа (50 фотографија) - Корак по корак упутства за почетнике

Уз помоћ резбарења од поврћа и воћа, можете створити сложене декоративне композиције и мртве природе. Иако ова уметност захтева посебне вештине, њене најједноставније технике су доступне свима.

Иако ова уметност захтева посебне вештине, њене најједноставније технике су доступне свима
Потребно је да почнете овладати уметношћу једноставним
)
Након савладавања основних техника, можете створити права ремек дела

Неопходни алати

За креирање најједноставнијих радова није потребно користити специјалне алате. Оштар нож са танком и флексибилном оштрицом и мало стрпљења је довољан. Ако планирате да се озбиљно бавите резбарењем, требало би да се залијепите на сет специјалних алата:

  • Тајландски нож: главни алат с којим се не смије радити при резању малих дијелова; има уско и кратко оштро брушено сечиво;
  • нож за срп: сличан тајландском, али његова оштрица је шира, са њом се изрезују већи обрасци;
  • дугачак нож: изгледа као обичан кухињски нож, али има сужену оштрицу; је универзални алат и може се користити са било којом врстом резбарења;
Алати за резбарење
  • ножеви за резање лишћа, латица и других биљних украса: могу бити овални, у облику слова В, округли или квадратни, широки или уски;
  • ножеви за канелирање (стварање утора);
  • мале маказе са танким ножевима како би рубови добили декоративни облик;
  • кашику за вађење пулпе;
  • штанцање за уклањање језгра јабука или крушака и стварање утора у узорцима: изгледа као нож са врхом у облику круга;
  • мини-калупи;
  • масти: алат за уклањање најтањег слоја сира и других меких хране;
  • чачкалице и желатина за везивање делова.
Да би се направили најједноставнији радови, није потребно користити специјалне алате. Оштар нож са танком и флексибилном оштрицом и мало стрпљења је довољан
Ако планирате озбиљно да урадите резбарење, требало би да се залијепите на сет специјалних алата

)Савет! Готови радови могу бити кувани или пржени. На пример, прављење цвећа од меких куханих шаргарепа и репе је теже. Дакле, у почетку они праве бројке, а онда их скувају за пар. Сирове крумпириће могу бити дубоко пржене.

Припрема поврћа и воћа

\ т

За резбарење користе практично било коју врсту поврћа: бугарске и љуте паприке, ротквице, краставце, бундеве, купус, кромпир, парадајз, итд. Од воћа, јабука, поморанџи, лимуна, диње и лубеница су најпогоднији за рад.

Главно је да су поврће и воће глатки и глатки, са минималном количином пулпе и семена. Зрели плодови неће задржати свој облик, па их не треба користити. Њихов распон боја је такође важан.

Главно је да поврће и воће треба да буду глатки и глатки, са минималном количином пулпе и семена. Презрели плодови неће битисачувајте образац, тако да их не треба користити

Све поврће и воће се темељито оперу и осуше. Густо поврће (кромпир, ротквица, целер или ђумбир) најбоље је изаћи из фрижидера - мало се загреју и постају пластичнији.

Јабуке и дуње, склоне потамњивању, прво се посипају раствором сирћета, лимуновим соком. Да се ​​шаргарепа не би сломила при раду, неколико сати је натопљена у сланој води. Краставци и парадајз бирају најгушће, са минималном количином сока.

Съобсение! Плоче воћа и поврћа могу се чувати у хладној води неколико дана. Како не би потамнили, посипајте лимуновим соком и разблаженом желатином из спреј бочице. Водено воће није натопљено - током складиштења се само повремено прска водом.

Најједноставнији примјери резбарења

Уз помоћ виртуозног резбарења можете створити необично лијепе јестиве слике и украсе од поврћа и воћа. Међутим, чак и најједноставнији радови могу бити веома делотворни - најважније је применити марљивост и домишљатост.

Представљамо Вам најједноставније резбарење поврћа и воћа са корак по корак фотографијама:

  • можете направити оригинални цвијет користећи обичан строј за гуљење крумпира - за његове латице, довољно је резати око круга, на примјер, с ротквицом, најтањи слој, уваљати је у чврсту спиралу с пулпом унутра, а затим је исправити;
  • Бундева, лубеница или диња могу направити спектакуларну корпу или колица за воће, сладолед илипечење; за то је боље претходно припремити комад папира и резати рубове и дршком уз њега оштрим ножем; такав производ може бити украшен резбаријама у облику цвјетног орнамента;
Овальниј корабль
Бунни-ваза дла плодов и плодов
Воћна колица од лубенице
На овај начин можете служити љетне оброке на оригиналан начин
Дјеца ће бити одушевљена таквим бројкама
Голуби, исклесани на лубеници, декорират ће стол за вјенчање
  • из мале бундеве добијате смешне чаше у облику тигровог младунца, мачке, меду или мајмуна; уши и други делови су лепљени желатином; уместо очију користе се половице маслина или комадићи патлиџана;
  • од вруће паприке за пар минута можете добити јасне кале, ако је исечете дуж дужине од стабљике до врха, пажљиво уклоните сјемење са стабљиком, а затим заокружите ивице папра ножем; сада ближе ивици паприке направимо малу рупу и убацимо семена у њу заједно са стабљиком; светли цвет спреман.
Оригинална окна мелона ваза
Мелони, лубенице и бундева со идеални за резбарење
86) Сличне декорације су веома популарне у тропским земљама где плодови расту током целе године
Грациозан лабуд
ананас

Тип! Да бисте прошли кроз рупе у бучи или тиквицама, можете користити бушилицу или бушилицу.

Занатствоиз лубенице

Пирате Схип

Потребно је не више од 30 минута да се направи такво ремек-дело
Одрежите лубеницу на пола и извадите целу кашу из једне половине специјалном кашиком
]
Коръст от друга половина се бъдат кораблено
Етот ладно е основно декорациа на рождество деца
111) Туртле
По аналогији с пиратским бродом, можете направити корњачу
Резати лубеницу на пола. Једна половина ће служити као ваза за бобице и плодове
Изрежите љуску корњаче из коре друге половине
Будите пажљиви. ноге - кожа може пукнути
Потребно је фиксирати ноге на љуску са желатином и резовима

Више идеја

Невероатно работно дело - лубеница
Слон изрезан на оливки лубень

Спектакуларьниј тамниј бургундскиј росес

Необични цветови могу бити направљени од танких ивица лишћа црвеног купуса и краставчевих чаша. За ово:

  • горњи груби листови се уклањају из купуса;
  • танке ивице листова ширине од 2-3 цм одсечене су танким маказама;
  • латице се формирају из добијених трака: на једној траци, у зависности од дужине, могу бити 2–3 или више;
  • на краставцу се одсеца округли врх и пулпа се уклања; ивице добијене шоље су обликоване са зубима помоћу маказа;
  • готове латице купуса се лагано убацују у свакуцуцумбер цуп;
  • Припремљено је неколико розета: пупољци су направљени од чврсто увијених латица, цветови у цвату су направљени од исправљених;
  • стабљика је направљена од пулпе било ког густог поврћа - на пример, ротквице или вене купуса; лук се ставља на њега да буде зелен;
  • сваки цвет на стаблу је причвршћен чачкалицом;
  • Лишће се може одрезати од празилука или зелене јабуке.
Росес оф ватермелон анд мелон
Тропицал Гарден
]

Адвице! У техници резбарења, оштрина инструмента је од кључног значаја. Лоше наоштрени ножеви или ножеви од лошег квалитета ће гњечити радни комад.

Фото радионица о стварању ружа од јагода

За удобност при работе с јагодами, вставите на ражањ
Те руже се постану ужасное украшение слатког стола

Дахлиа

Сложенији рад је погоднији за коришћење помоћу специјалних алата. За овај рад, потребно је благо изравнати овалну жетву кромпира или велике мркве. Боље је узети шаргарепу без наглашеног језгра - иначе ће се цвет одвојити:

  • за почетак, повући се неколико милиметара од ивице и изрезати круг од 7-9 латица у кругу овалним ножем средње величине; нож треба ићи довољно дубоко у пулпу, али не до саме ивице изратка;
  • припремити други ред латица; за овај део пулпе исподисећи латице првог реда; не морате брисати превише - број редова треба да буде што већи;
  • језици цвећа имају различите величине, тако да их треба резати различитим ножевима;
  • последње направите језгро најтањим ножем.
Дахлиа фром царротс
181) Оригинални биљни букети
Цела композиција разног поврћа и воћа

Савет!Добијено ремек-дело може се дуго чувати, ако се прво осуши на тавану или близу акумулатора, а затим лакира. Наравно, немогуће га јести након лакирања.

Онион Цхрисантхемум

Салате, месна или рибља јела могу бити украшена елегантним сњежнобијелим кризантемама. Да би латице биле танке и лежале природно, боље је узети мали танки лук:

    \ т
  • након чишћења треба лагано одрезати врх и дно (не више од пола центиметра);
  • сечите лук танким ножем попречно, без резања до дна 0,5 цм;
  • инцизија треба да почне на врху, одакле расте перје;
  • ако је рез плитак, цвет се неће добро отворити, али ако “отворите” главу скоро до краја, онда се може једноставно распасти;
  • поново пресијече лук крижем тако да линија резања падне на средину претходних секција;
  • наставите да правите пресеке да бисте добили максимални износлобулес;
  • нема потребе да покушавате да раздвојите кришке рукама, иначе ће се цвет сломити; сијалица се једноставно мора ставити у хладну воду на сат времена - кризантема ће сама процветати; ако су зидови лука густи (то зависи од сорте), цветање цвета може трајати више од сат времена;
  • за бојење хризантеме, можете га умочити у боју за храну, цвеклу, сок од вишње, сок од црне рибизле, црно вино или тинктуру шафрана; не можете засјенити цијели цвијет, већ само његове врхове.
Онион Цхрисантхемум
) Ружа, хризантема, орхидеја, лотосов цвет - можете све да радите од поврћа и воћа
Такве композиције ће постати оригинална декорација на банкетном столу
213)Савет! Цвет балона такође може имати веће лобуле. Да би се то постигло, потребно је само резати горња два слоја на четири дијела, лагано отклонити први слој латица, а други уклонити ножем. Урадите исто са следећим слојевима. У готовом цвијету, латице се распоређују у распоређеним редовима у односу на друге.

Руже од парадајза, поморанџе или лимуна

За производњу овог светлог цвијета не требају специјални алати - само оштар отожени нож:

  • преполовио парадајз;
  • исећи добијену половину у мале једнаке полукружне лобуле;
  • "растезање" резаног парадајза на табли, покушавајући да не избациниједан од његових делова;
  • благо заврните један од рубова наше фигуре;
  • да би се готов цвијет помакнуо у посуду, треба га држати с обје стране рукама и чврсто стиснути;
  • малим оштрим ножем изрезали смо пар зелених листова од коже краставца за ружу; Можете их направити од танких трака краставца, преклопљених на пола;
  • направићемо исти цвет наранџе или лимуна; треба их резати на врло танке кришке заједно са кожом.
Израда наранџасте руже је веома једноставна
Такође можете направити цвет из репе
) Кромпир је такође одличан материјал за цвеће

Савет! Декорације се морају комбиновати са јелом по укусу. Врућа риба или месо је боље украсити парадајзом, мрквом, краставцима. Плодови мора у савршеном складу са лимуном. Воће је савршен украс за десерт.

Цхрисантхемум Пекинг Цаббаге

За рад ће вам требати овални или трокутасти карабин нож са посебним жлебом и малом, уском главом купуса:

    \ т
  • врх лишћа и груби доњи дио стабљике се уклањају тако да се листови не распадају;
  • његов горњи дио је готово преполовљен тако да од мјеста причвршћивања лишћа у подручју бивше стабљице остаје 12-15 цм;
  • Радићемо само са великим жилама купуса, његови зелени делови су потпуно уклоњени;
  • фино бојење направљено ножем за сечењерезови различитих дужина од врха до центра главе; ближе стабљици нож иде дубље - морамо добити латице, танке на рубовима и густе према центру;
  • и наредни редови су одсечени; ближе центру чине латице краће;
    готов цвет се ставља у хладну воду; након пола сата танке латице треба савијати, а кризантема ће добити елегантан облик.
Цхрисантхемум фром Пекинг цаббаге

Тип! За овладавање резбарењем поврћа и воћа за почетнике (види фотографију) није потребно купити читав сет алата. Неке од њих се могу направити самостално. На пример, можете да направите нож за карабине помоћу танког поклопца маслине. Он је савијен под углом тако да се добија жлеб. За резбарење можете користити било који алат за резбарење.

Мултилобе Радисх Фловер

Брзо можете направити такав цвет уз помоћ уобичајеног оштрог ножа. За то, горњи и доњи делови су благо изрезани од ротквице и неколико паралелних резова је направљено на странама корена. Што се чешће налазе, то ће цвет бити елегантнији.

Цветови бујне ротквице

Друга ротквица се реже на танке кружнице-латице. Добијене латице се пажљиво убацују у прорезе прве ротквице.

Боље је овладати резбарењем поврћа и воћа са фотографије или видеа.