Укусна и здрава салата са морским кељом - Једноставни рецепти са фотографијама

Салата од морских алги је складиште витамина

Морске алге су извор богат јодом, тако да је салата са морским алгама, рецепт за коју ће се фотографије разматрати у чланку - Незаобилазно јело за свакодневне оброке или свечану гозбу. Специфичност производа, према неким домаћицама, намеће одређена ограничења на посуђе од њега, али то је далеко од случаја.

Морски купус идеално је комбинован са разним вегетаријанским производима - житарицама, поврћем, печуркама и чак неким воћем

Листа јела са морским купусом је огромна, само морате користити најбоље рецепте Будите паметни док кувате. Правилно припремљене салате од овог производа могу постати свакодневна јела на вашем столу, а ако их скухате за свечани догађај, ваши гости ће бити одушевљени. Сеа кале се савршено уклапа са разноврсном вегетаријанском храном - житарицама, поврћем, печуркама, па чак и неким воћем.

Типови морских кеља

Они зависе од врсте у којој сте купили производ.

  • Свежа морска кељ. Корисно је у томе што задржава све хранљиве састојке у саставу, а јела из ње су “укусни прсти”. Недостатак је кратко вријеме складиштења. Свежу морску кељ можете купити, наравно, не у средњој стази, већ у угловима који се налазе у близини места његовог природног раста (Јапанско море) или са подручјима вештачког узгоја. Стога, за многе рецепте хостесасвеже производе салате нису доступне. Тренутно је производ почео да вештачки расте у другим земљама, годину дана након садње може се конзумирати.
  • Суво морско кељ.Не мање користан производ који се дуго складишти и дизајниран је да очува многе корисне особине и компоненте витамина. Осушени купус се може користити за припрему укусних и здравих салата, које су погодне за употребу у свакодневном животу и за послуживање на свечаном столу. За кување, морате га потопити неколико сати, а затим кухати или пирјати.
Какав год облик купили у алги, он ће и даље бити користан
  • Морска кељ. Она има пријатан укус и дуго се чува, и доступна је домаћицама из свих крајева земље. Посебност лежи у чињеници да се такав производ мора пажљиво бирати, јер код очувања неки произвођачи производа додају нискоквалитетне конзервансе, који деградирају укус и корисна својства. Лако се припрема, довољно је уклонити производ из контејнера и користити га. Можеш мало угасити.
  • Фрозен сеа кале.Овај производ је широко доступан и, када је правилно припремљен, има диван укус. Недостатак је што ниске температуре блокирају многе хранљиве материје и витамине, тако да је мање користи од таквог производа него, на примјер, од свјежег или сушеног купуса.

Савет! Коју врсту купуса треба изабрати - сватко се одлучује за себе, главна ствар је постићи невјеројатне карактеристике окуса и непорециву корист од одређене салате.

Неке домаћице више воле да експериментишу и додају различите врсте морске траве салатама сваки пут. А зашто не?

Корисне особине

Терапијски ефекат овог производа је непорецив и вредан у многим деловима света. Корисни утицај ове морске хране био је познат у доба древних цивилизација, ау Кини и Јапану култура једења јела је процвала од давнина. Тренутно је овај егзотични производ присутан у јеловнику сваког ко жели бити здрава особа.

У алги постоји пантотенска киселина, корисна за здравље жена и мушкараца

Алге се називају морски гинсенг, а хемијски састав је богат бројним елементима у траговима, посебно јодом. Поред тога, међу осталим хранљивим састојцима са којима је производ богат, могу се издвојити калијум, магнезијум, бром и гвожђе. У алги постоји пантотенска киселина, корисна за здравље жена и мушкараца.

Алге се састоје од фруктозе и укључују богати комплекс полисахарида. Производ је неопходан у лечењу болести штитњаче, срца, повећању притиска. Постоје статистике које показују да жене у земљи излазећег сунца готово не пате од рака штитне жлезде и од испољавања других болести.

Употреба морских алги није праћена нуспојавама, и ако се правилно користи, донијеће максималну корист. Осим тога, убрзава метаболизам и помаже очистити тијело од вишка токсина, шљаке. Због редовног уноса производа смањује се ниво холестерола у организму.

Морски куп постао је познат као власник бактерицидних својстава, јер је његов састав у великој мјери идентичан саставу љековитог блата, тако да се савршено уклапа у уклањање унутарњих и вањских упала.

Производ је неопходан за лијечење болести штитне жлезде, срца, притиска

Користи се у козметологији као производ намијењен за помлађивање тијела.

Адвице! За превенцију болести и општег имунитета, довољно је користити 2 жлице свјежег воћа дневно, али љубитељи егзотичне кухиње бирају да користе морске алге у облику укусних салата.

Салата од морских алги: Рецепти

Размислите о најбољим једноставним вегетаријанским рецептима за салату из овог задивљујућег производа.

Печатать рецепт
Салата с грибами
Вегетариан, Салад
Кухиња\ т кинески, јапански
15 минут
5 минут
луди
Ингредиентс
  • 2 пиецес Фресх цуцумберс
  • 200 г Маринизиране или свежие гриби пожељно - медовие гриби
  • 200 г Конзервирани морски купус
  • Неколико листов пекинских купусов ​​
Зачини
  • 2 цловес гарлиц
  • 1 Чл. л сои сауце
  • 1 Арт. л сезамово уље
Дисх Вегетариан, Салад
Кинески, јапански
Време припреме 15 минут
5 минут
порције
људи
\ т
Съдържаниа
\ т
  • 2 пиецес Фресх цуцумберс
  • \ т 200 г Маринирани или свежи печурки пожељно - гљиве
  • 200 г Конзервирани морски купус
  • Неколико листов пекинског купуса
Зачини
  • 2 цловес гарлиц
  • 1 Арт. л сои сауце
  • \ т 1 Арт. л сусамово уље
\ т
\ т
\ т
  • Кухани листи из пекинскога купуса се на плочи први изнесуваат свежи. Они се прво морају осушити и ставити на дно.
  • Очистити све поврће, исецкати, нарезати на коцкице, помијешати са сјецканим гљивама.
  • Бкаснији додани зачини по укусу. Чешњак се може ставити у рез или користити његов сок, куван са белим луком.
  • Мешајте састојке, ставите смешу на листове купуса у Пекингу.
  • \ т
    Печатать рецепт
    Вегетабле винаигретте
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Вегетариан, Салад
    Кинески, јапански
    20 минут
    5 минут
    Порције
    \ т
    Съдържаниа
    \ т
    \ т
    • \ т 150 г Маринатед алга
    • 2 пиецес Царротс медиум сизе
    • \ т 3 пиецес Беетс
    • \ т 3 пиецес Потатоес
    • \ т 2-3 шт. Свеж краставок
    • \ т Зелени лук може да се замени са луком
    • \ т Вегетабле оил сунцокрет или маслина
    Зачини
    • Салт
    • Сугар
    • Пеппер
    \ т
    Дисх Вегетариан, Салад
    Кинески, јапански
    Време на припрему 20 минут
    \ т
    5 минут
    сервингс
    \ т
    Састојци
    \ т
    \ т
      \ т
    • \ т 150 г Маринатед алга
    • \ т 2 пиецес Царротс медиум сизе
    • \ т 3 пиецес Беетс
    • \ т 3 пиецес Потато
    • \ т 2-3 пиецес Фресх цуцумберс
    • \ т Зелени лук може бити замењен луком
    • \ т Вегетабле оил сунцокрет или масло
    Зачини
    • Салт
    • Сугар
    • Пеппер
    \ т
    \ т
    \ т
    Инструкции
    1. Поврће (кромпир, мрква и репа) мора бити кувано и затим остављено да се охлади.
    2. Сечење се врши у мале кришке.
    3. Краставци се оперу и исеку на исти начин.
    4. Мешање поврћа, потребно је додати зеленом или црном луку, као и кисели купус.
    5. Винаигретте може бити зачињена сирћетом, биљним уљем или бибером.
    6. Пре послуживања можете ставити у велику посуду или у посуду за салату.
    7. Украсите зелени.
    \ т
    Печатать рецепту
    «Зелена» салата
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Вегетариан, Салад
    Кухиња Кинески, јапански
    |
    20-25 минут
    5 минут
    \ т
    Ингредиентс
    \ т
    \ т
    • \ т 50 г
    • \ т 3 Арт. л Винегар
    • Сои сауце то тасте
    • \ т 2 пиецес Фресх цуцумберс
    \ т
    Спицес
    • Салт
    • Пеппер
    • гарлиц
    \ т
    Дисх Вегетариан, Салад
    Кинески, јапански
    \ т
    20-25 минут
    5 минут
    сервингс
    \ т
    Ингредиентс
      \ т
    • \ т 50 г Кале
    • \ т 3 Арт. л Винегар
    • Сои соус то тасте
    • \ т 2 пиецес Фресх цуцумберс
    \ т
    Зачини
    \ т
  • Салт
  • Пеппер
  • гарлиц
  • \ т
    \ т
  • Купус је натопљен 20 минута топлом водом и затим опран хладном водом. Ако користите суву морску траву, морате је кухати према рецепту који увек користите. Да би јело зачињено, можете пржити купус у биљном уљу додавањем чешњака и зачина у посуду. Онда нека се охлади.
  • У међувремену, краставац се исече и дода у смешу.
  • Све је помешано и стављено на сто.
  • \ т

    Овај једноставан рецепт је погодан као “станд-би” посуда на вашем столу.

    Додајте грах

    Пасуљ је познат као производ богат великим количинама биљног протеина, стога је релевантан за вегетаријанце и једноставно за људе који брину о свом здрављу. Салата са алгама - купус, са додатком пасуља и рафинираних зачина, упркос својој једноставности, може оставити утисак на сваку прилику, где год да је послужите.

    \ т
    Печатај рецепт
    Салад витх беанс
    \ т
    \ т
    Дисх Вегетариан, Салад
    Кинески, јапански
    \ т
    1.5 часов
    \ т \ т
    10 минут
    \ т
    Ингредиентс