Укусна корејска шпарога - Од чега је направљена? Рецепти

У овом чланку ћете сазнати шта је корејски аспарагус

Овај чланак је написан посебно за оне који су одувек били заинтересовани за корејске шпаргле: од чега је направљен јело, шта уопште представља, како је то слично шпаругама у конвенционалном смислу и како се може кувати? Данас ћемо одговорити на сва ова и још неколико питања.

Ово јело је популарно у азијској кухињи

Шта је Фузху, и како је повезано са шпарогама?

Наш когнитивни чланак треба да почне са јелом званим Фузху или Иука. То је врста полупроизвода соје, више налик тијесту. А ово јело које се овде назива шпарога, у Кини и Јапану је национално јело. Припремите фузхзху од сојиног млека. Успут, вероватно мрзите филм који се појављује на млеку ако га скувате, тако да се филм сојиног млека може претворити у читаво јело, а ово је наша корејска шпарога.

То јест, може се рећи да је иук издужен и сушен филм сојиног млека. Важно је додати да и сама соја нема такав укус, испоставља се и сојино млеко. Међутим, Фузхоу је потпуно друга прича. Ово јело је врло мирисно, има сасвим другачији укус и одличан је слан додатак азијским јелима. Зато препоручујемо да пробате шпароге у корејском стилу у припреми стола за следећи пријем, тако да можете изненадити све својим кулинарским вештинама.

Аспарагус, иуца, фузху - ово је мешавина сојиног колача која више личи на тесто

Савет! Купите овај производ само у реномираним супермаркетима реномираних супермаркета. Фузху је искључиво инострани производ и није припремљен од нас, па пажљиво прегледајте сву амбалажу, а ако вам се нешто чини сумњивим, онда га не треба узети.

Који је калоријски садржај овог јела?

Фузху се може назвати правим концентратом протеина, тако да га многи људи успјешно користе као производ који тијелу даје потребне протеине у витким или вегетаријанским дијетама. Иука вам омогућава да постигнете тај недостатак протеина, што елиминише све ризике и болести које могу бити од одбијања меса, јаја и млечних производа. Протеински концентрат и корисне аминокиселине - то су корејске шпаргле, од којих се калоријски садржај формира у изузетно малим количинама: само 234 кцал на сто грама производа. Фузху има прилично високу нутритивну вредност, а ми ћемо сада разговарати о корисним својствима.

Фузху има релативно високу хранљиву вредност и ниску калоричност

. Сојин протеин, наравно, не може заменити све што даје људима месо. Зато се не треба ослањати само на његова корисна својства. Потражите више намирница са правим састојцима када планирате вегетаријански мени.

Да ли је корејски аспарагус добар за вас?

Композиције, протеини, калоријски садржај - све је то, наравно, добро и занимљиво. Међутим, главно питањекоји интересује свакога ко воли корејске шпаргле: од чега се користи ово јело? Желим да разумем за шта је тачно овај или онај производ добар. Можда је потпуно штетна! Погледајмо како фузху може бити корисно јело:

  • Иука се препоручује за редовну редовну конзумацију, за превенцију онкологије, остеопорозе, као и за разне болести кардиоваскуларног система.
  • У свом саставу, производ који анализирамо има веома значајне супстанце - изолате, који су укључени у групу фитоестрагена. Наравно, ово вам неће ништа рећи, па је вриједно објаснити само корисна својства. Изолафони су дизајнирани да помогну, стварајући равнотежу хормона у људском телу у различитим ситуацијама: ПМС, менопауза, слаб развој млечних жлезда или дисфункција јајника. Осим тога, управо је та супстанца управо антиоксиданси о којима смо раније разговарали.
  • Фују је одличан лијек за чир који је почео. Овај неупадљив, на први поглед, производ је веома лако додати вашој исхрани, а заузврат ћете добити лецитин који ваше тело треба. Шта је то? Супстанца која је препрека за акумулацију не само масти, већ и стварно штетних токсина у вашој јетри. Жуч у желуцу почиње да тече брже.
Иука се препоручује за редовну редовну конзумацију, за превенцију рака, остеопорозе и разних болести кардиоваскуларног система

Савјет! Пре употребе овог производа обавезно се консултујте са специјалистом. Требало би да вам каже колико ће бити корисно за ваше тело да користи оне супстанце које смо горе описали.

Мало више о предностима корејских шпаруга

Иука има много веома занимљивих својстава која су од користи нашем телу са тобом, тако да би требало да им кажете нешто више о њима:

  • Масти соје, које су део производа које треба раставити, не поседују супстанцу као што је холестерол. Користи које ви мислите да су јасне.
  • Немогуће је не приметити одличне квалитете корејских шпарога за исхрану. Исти садржај ниске калорије овог производа помаже нам у томе. Па, у комбинацији са позитивним ефектом на метаболизам, добијате одличан и такав неопходан производ за људе којима је потребан посебан мени због гојазности, прекомерне тежине, дијабетеса и поремећаја у раду гастроинтестиналног тракта.
  • Не заборавите да је наша Фују биљног поријекла, јер је соја биљка. То је оно што јој даје у великим количинама да има тако корисну супстанцу као влакна. Шта је корисно? И тиме што је у стању нормализовати цревну перисталтику, побољшати пробаву, уклонити штетне токсине из цијелог тијела, носити се са холестеролом, солима тешких метала и радионуклидима.
Совини масти, съдържаси продукт, които разложимо, не поседуваат супстанци, какви со холестерол

Тип!Између осталог, Иука је једноставно врло укусна и мирисна. Због тога је, као и све горе наведене корисне особине, један од главних кандидата за укључивање у вашу исхрану. Препоручујемо да повремено припремате јела на основу ње, али каква ћемо вам јела рећи нешто касније.

Зашто Фужу може бити штетан?

Сви знамо да је свака ствар на земљи опасна ако се користи ван сваке мјере. У овом случају, добијамо и производ који је опасан скоро само приликом преједања. Наши корејски шпаргљи, као и соја уопште, у неограниченим количинама обилују појави болести гастроинтестиналног тракта, а посебно панкреаса.

Такође, оне најкорисније фитоестрогене вас могу уплашити. Чињеница је да је њихова пречеста употреба већ проузроковала неке опасне проблеме: код жена је то била болест штитне жлезде, код деце то су била одступања у развоју репродуктивног система. Ово је веома важан подстицај да се Иука користи само у малим дозама и једном недељно, на пример.

Корејски шпараги, а также соја, во неограничени количините, се набави со појаву на болестите на гастроинтестинален тракт, а посебно на панкреас

) Савет! Између осталог, обавезно се консултујте са својим лекаром о алергији на фују или сами спроведите експеримент. Највјероватније, ако сте алергични на соју, онда је наша шпарога забрањена за вас.

Кухањеукусна јела са јука

Сви кажемо и говоримо вам да направите различите Фузхоу јела. Уосталом, свако од вас, читаоци, не зна како се прави и једноставна корејска салата од шпарога. Од чега је ово или оно јело? Наш задатак је да вам кажемо, али прво ћемо вам рећи како да припремите Фузхоу за кување. За то морате намочити овај производ један сат у обичној води, док не постане мекана. У овом облику треба га послужити на столовима с првим колачима, умјесто прилога за месо или као грицкалице, али сада можете направити укусно јело. А сада ћемо вам испричати три најукуснија начина припреме корејских шпарога.

Савет! Бржи начин за намакање фују је сипање кипуће воде преко њега. Будите сигурни да следите његову доследност, тако да не прерасте.

Печатать рецепт
Салати шаргажа на корејском азике
В исходните държавите, това рецепт се смата практично национална. Он је веома вољен у азијским угоститељским објектима, можете га пробати у нашим оријенталним ресторанима. Али данас га сами припремате, а ми ћемо вам помоћи у томе.
Дисх Салад
Азијски
20 минут
луди
Съдържаниа
  • Фују
  • Корејские мрква
  • гарлиц
  • Сесаме ​​
  • Масленное масло
  • Пепер, зачини
Салад
Азијски
20 минут
Порције
луди
Састојци
\ т
  • Фују
  • Корејские мрква
  • гарлиц
  • Сесаме
  • Маслиново уље
  • Пепперс, спицес
  • \ т
    \ т
    1. Испрва, наравно, потопите Фују и извадите га омекшано.
    2. Додајте корејску коренку, чешњак, бибер и зачине по укусу.
    3. Мало раније ставите топло поврће, боље је загрејати маслиново уље. Не чекајући да прокува, додајте маслац салати.
    4. Све посипајте сусамом.

    Ваш оброк е готов! Развеселите своје пријатеље и вољене особе припремом ове необичне салате. Врло брзо се лако припрема, стога ће бити добар додатак столу.

    Адвице! Можете експериментисати са састојцима, као у свакој кинеској продавници. Уместо маслаца, можете користити соја сос или сос за кување. Адитиви могу послужити као зеље или зачин.

    \ т
    Печатать рецепт
    Сои соуп
    Јело које ужива част у азијским земљама није лошије од рижеве резанце и оригиналног бентоа - укусна, срдачна, ароматична и укусна супа. Ипак, има укус као наша пилећа супа од резанацавише пикантна и зачињена верзија. Такође је другачије у томе што је, наравно, мршаво, односно погодно за вегетаријанце.
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Дисх Прво
    азијски
    Време на припреме 1
    30 минут
    Порције
    сервингс
    \ т
    Ингредиентс
    • 60 г Аспарагус
    • Корејские мрква
    • \ т 5 зуби Гарлиц
    • Цилантро семена
    • Вегетабле оил
    Дисх первиј
    Кухиња Азијски
    1
    30 минут
    Порције
    \ т
    Съдържаниа
      \ т
    • \ т 60 г Аспарагус
    • Корејские мрква
    • 5 зуби Гарлиц
    • Цилантро семена
    • Вегетабле оил
    Инструкции
    1. Почнимо са намакањем соје у води. Иначе, даљње намакање може се користити као бујон, али само ако се преко шпароге сипа прокухана вода.
    2. Извадите наш иука и исеците га на комаде.
    3. Добивам корејски корен. Меље бели лук.
    4. Баци бели лук, шаргарепу и млевени цилантро на тигањ, прелијте све са биљним уљем и оставите да се каша, редовно мешајтекухињска смјеса.
    5. Посуда иде в смери. У њу се улива наша вода-бујон, уливају се фузхзху коцке које су већ исечене у коцкице, а излива се и ароматична мешавина у тигању.
    6. Остаје да се чорба суја, и ваше прво јело је спремно!
    \ т

    Послужите јуху која вам је потребна топла, можете, заједно са крутонима са белим луком или зеленом.

    Адвице! Прије сервирања гостију, питајте како реагирају на различите зачине. Зачини могу бити штетни за неке људе, запамтите ово.

    Печатать рецепт
    Похожие ассортед
    Опет, популарни оријентални рецепт, који се припрема на свакој улици у Јужној Кореји. Користи се као главно јело или као додатак рижиним резанцима.
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    \ т
    Главна јела
    Кухиња азијски
    1 сат
    15 минут
    сервингс
    \ т
    Съдържаниа
    \ т
  • Аспарагус
  • Онионс
  • Сои сауце
  • маслиново уље
  • гарлиц
  • \ т
    Дисх Маин Дисхес
    азијски
    \ т
    1 сат
    15 минут
    сервингс
    \ т
    Ингредиентс
    \ т
  • Аспарагус
  • Онионс
  • Сои сауце
  • маслиново уље
  • гарлиц
  • Инструкции
    \ т
  • На въздуха на шпарагри се изливат късът на вода за час и използвајте други ствари.
  • Ставите решетку на велику топлоту. Лук изрежите полукружно и баците га у посуду на спорој ватри. Не заборавите да у посуду прелијте биљно уље, по могућности маслиново уље.
  • Наизменично додајте фино исецкани коцкасти чешњак, ваш омиљени сос, у мешавину за печење, иако су соја и зачини најпожељнији.
  • Врема за да ваши корејски шпараги из воде. Ставите га на тањир и додајте печену мешавину. Обавезно промешајте.
  • \ т
    \ т

    Ако волите лепоту, обавезно украсите своје јело приликом послуживања. То вам може помоћи поврће, биље, густ сос, сусам и ораси. Адд фантаси!

    Наравно, ово није комплетна листа јела која се припремају на основу Иуки-а, осим тога, сва ова јела се могу кухати на потпуно различите начине, што оставља огроман простор за летење маште и провјеру кулинарства за домаћицу. Надамо се да вам је наш чланак помогао. Сазнали сте шта је корејска шпарогашта се ради, фото рецепти различитих јела и корисне и штетне особине овог производа.