Укусна мана на кефир - Корак по корак рецепт са фотографијама

Ако сте дуго хтјели пробати кухати ману на кефиру код куће, корак по корак рецепт с фотографијом из нашег уредништва помоћи ће вам у овом врло угодном послу

манник на кефиру, корак-по-корак рецепт са фотографијом из редакције ће вам помоћи у овој врло угодној ствари, јер кухање увијек треба бити радост! Само желим да кажем да је мана прилично једноставна и популарна за домаће колаче. То се објашњава чињеницом да се припрема од производа које свака домаћица куће мора имати при руци. Манник се лако припрема, али врло њежан и укусан, одличан за чај.

Манник је једноставан за израду, али врло њежан и укусан, одличан за чај

Кухање мане на кефиру: зашто гриз?

Морате брзо припремити јело, али немате никаквог додатног времена или новца да одете у радњу? Манник - ваша најбоља опција за кување код куће. Не можеш сјести дијете за здраву гриз? Није питање, он успева да једе на два рачуна. Хајде да коначно сазнамо све тајне кувања овог дивног јела.

Пре кувања, хајде да се позабавимо самом маном. Да ли је добар? Као што смо већ напоменули, он се врло брзо припрема, а то је његов неспорни плус. За прављење целе торте са укусним пуњењем и сервирањем у чај не треба вам више од сат времена. Још једна неоспорна предност мане је њен оригинални укус. Љубитељи меког и меког теста ће ценитиколач је цењен, штавише, универзалан је и погодан за сва пића и после сваког оброка. И наравно, нема потребе да се говори о доступности производа за његову припрему, јер их чак можете наћи и код куће.

Али још једна предност саме крупице, главни састојак мане, је њена здрава композиција. Гриз је препун корисних супстанци, као што су витамини група Б и Е, корисне за јачање тела, које делују директно на ћелије коже и ткива унутрашњих органа. Не заборавите на важне био-бактерије које се налазе у кефиру - још један важан састојак у нашем тренутном рецепту. Надамо се да ће вас све ове предности мане увјерити да је ова торта одличан избор за вријеме чаја.

Љубитељи нежног и меког теста ће ценити колач у његовој правој вредности

Савет! Да би колач учинио још здравијим, додајте још састојака који садрже витамине и елементе у траговима за побољшање здравља: ​​воће, бобице, мед и још много тога.

Од чега смо спремни?

Припремамо најједноставнији и најкласичнији манит на кефиру, стога ћемо имати не толико састојака, али они ће сами бити прилично приступачни и јефтини. Потребно нам је само:

  • мекана гриз - 190 грама;
  • шећер (по могућности ванилин шећер) - 200 грама;
  • Пшенично брашно - 150 грама;
  • Два јаја;
  • Маслац - 100 грама;
  • Кефир без масноћа (1,5–1,8% масти) - 250 милилитара;
  • Сол - два прста;
  • Прашак за пециво (или сода за печење у сирћету) - једна и по кашичица;
  • Посуда за печење.
Съдържание на съдържание на манна

| Уместо кефира, можете користити јогурт, али се проценат садржаја масти незнатно повећава. Такође, треба напоменути да ће мана у овом случају испасти мало солиднија.

Припремна фаза

Ако сте припремили све горе наведене производе, спремни сте да припремите ово дивно јело. Погледајмо производне кораке:

  • Прво, кефир, јаја и путер се прво уклањају из фрижидера. Морају се уклонити унапред како би имали времена да дођете до жељене конзистенције.
  • Потреба за припремом и гриз. Сапи су напуњене кефиром и добро помешане, након чега остаје да се намакати наредних пола сата за накнадно бубрење.

Савет! Ако сте први пут осетили да је ваша торта превише тврда, покушајте да повећате време кефира житарица. Међутим, немојте претјеривати: рок је два сата.

  • Све док се гриз стави у кефир последњих десет минута, можете га укључити и укључити пећницу.
  • ​​
Ако сте први пут осетили да вам се торта показала претежом, покушајте да повећате време чувања житарица у кефиру

Кухање теста и мане

Када све припремите, можете почети да правите тесто:

  1. Маслац, стар до собе.температура, потребно је да се меша и меље са шећером до беле хомогене масе.
  2. Јаја морају бити разбијена у другу посуду, осигурати да шкољке не падну у њу или да не добијете покварено јаје, а након тога додајте јаја шећеру и маслацу. Мешајте све састојке у једну масу. У овом и следећим параграфима, снажно препоручујемо коришћење миксера за мешање производа, али можете да пробате машину или виљушку.
  3. Узмемо посуду са натеченим гризом у кефиру и додамо садржај остатку састојака и пажљиво је помијешамо.
  4. Узмите другу посуду, просијте пшенично брашно у њу и додајте јој сол и прашак за пециво. После добро мешајте.
  5. Мешати обе масе и на крају мешати хомогено тесто. Пазите да не добијете кврге.
  6. Узмите посуду за печење и оперите је маслацем.
  7. Пажљиво ставите тесто у калуп, поравнајте га тако да изгледа лепо.
  8. Ставите тесто у рерну загрејану на температуру од 180–190 степени и оставите да се пече следећих пола сата (мало више).
Манник може бити чоколада

Савет! Температура пећнице може да варира. Ослоните се на особине ваше пећнице, водите рачуна о грешкама претходног искуства, ако у почетку нећете моћи.

Манник спреман?

Видите ову предивну златну кору? Манник се може извадити из пећнице! Сазнај да ли је твој укусанпите, можете користити и малу дрвену чачкалицу за зубе. Ако након што сте пробушили тесто чачкалицом за зубе, на њему остала комада, онда ваша мана још није достигла спремност. Иначе, можете сигурно извадити своју креацију. Спремна је да служи заједно са другим слаткишима и чајем, међутим, то није све што можете учинити са маном.

Ако сте након пробијања тијеста са чачкалицом, на њему било комада, онда ваша мана још није достигла спремност

Савјет! Ако немате времена за било шта друго, посипајте шећер у праху на врх торте. Биће укусно и лепо.

За љубитеље експеримента

Уз сваку нову кухињу, можете експериментирати са садржајем и састојцима како бисте одушевили себе и своје најмилије и пријатеље новим, заиста јединственим јелима. Међу најпопуларнијим и најлакшим начинима подмазивања колача је кондензовано млеко или кондензовано млеко или неки џем од бобица или воћа. Такођер можете промијенити изглед колача, користити друге посуде за печење или научити како сами пећи различите облике.

Врло занимљива и заиста укусна опција је стварање праве торте. Да бисте то урадили, потребно је да направите маницу користећи наш рецепт, а затим исечите цео облик на два или три, или можда чак четири различита слоја колача. Сваки колач је премазан оним што сте унапред изабрали: може бити слатко, воћне џемове, џем од бобица, разни ораси илирастопљена чоколада, као и горе наведено кондензовано млеко. Можете украсити врх фудгеом или залеђивањем, или само посути слатким кокосовим чипсом.

Можете украсити врх фонданом или глазуром, или једноставно посути слатким кокосовим чипсом

. Всички производи, вклучително тие за заполнение или импрегнациа, могат да бъдат куповани на пазара. Они продају све састојке који вас могу занимати.

Хајде да дођемо до укусног пуњења

Пуњење је такође важно и веома велико. Ако имате времена, будите сигурни да радите на пуњењу за торту. Као слатко пуњење, лимунска или наранџина кора, суво воће, суво грожђе, кандирано воће и свјеже воће су савршени. Можете изабрати врло укусне орашасте плодове, маково семе, намочити колач сирупом и додати ванилију или скухати на ванилин шећер. Можете пробати и свјежи сир или чоколаду, ако већ имате искуства с таквим кухањем. Главно је да се не претјерује и да се не претјерује, јер све треба бити умјерено.

Савет! Ако желите користити воће или бобичасто воће као пуњење, унапријед одаберите карамелизирано, јер је с њима лакше кухати, а пуњење је слађе.

Као слатко пуњење, одличне су лимунова кора, суво воће, суво грожђе, кандирано воће и свеже воће

Пример маннице са пуњењем

Покушајмо да видимо како ће рецепт за припрему мане са пуњењем изгледати, на примјер, од јабука, лимуна и грожђица. ИнКао састојке, биће нам потребно:

  • Гриз - две чаше од 250 милиграма;
  • Кефир - 150 грама;
  • Јабука - три комада;
  • Шећер - једна чаша;
  • Јаје - две ствари;
  • Крем маргарин - 10 грама;
  • Лимун - пола;
  • Грожђице - 100 грама;
  • Сол - један прстохват;
  • Сода, гашена оцтом - пола кашичице;
  • Пшенично брашно - 30 грама;
  • Маслац - 20 грама (само за тест);
  • Посуда за печење.

Кухање слиједи исти образац као и обично. Гриз се ставља на бубрење, тесто се припрема, пећница се загрева. Међутим, у процесу кувања, након мешања маслаца, шећера, кефира и гриз, додајте им маргарин, унапред растаљене до собне температуре. После тога нарежите лимун и додајте га у тесто заједно са грожђицама, брашном и содом. Побрините се да маса буде довољно бујна. Ово се постиже пребијањем миксера.

Манник с сухим воћем и сувим воћем

Даље, потребно је да огулите јабуке и изрежете их на мале кришке. Све кришке се додају у тесто и добро помешају са осталим састојцима. Па, онда следите уобичајени план: подмажите посуду за печење маслацем, сипајте и поравнајте тесто, ставите у рерну и пеците четрдесет до педесет минута на 180 степени. Ваша укусна мана са много укусних испуна је спремна.

Адвице! Јабуке, иначе, не могу ни огулити, самокао крушке, кајсије, шљиве и још много тога. Довољно је уклонити језгро, ногу и кости.

Неке тајне Манника

Наравно, током цијелог чланка покушали смо вам дати што више корисних информација, допунити га важним савјетима, али то нису све препоруке које смо припремили за вас. У зависности од ситуације, саветујемо вам да урадите следеће:

  • Ако у вашој кући нема кухињске ваге и још нисте научили како мјерити оком, онда ће вам четвртина килограма стакла или шалице помоћи да измјерите праву количину крупице.
  • Можете добити велицанственији маник, ако одвојите бјелањке и жумањке од јаја, а затим их умијесите у сам тијесто.
Можете добити већу величанствену ману, ако бичите бељаке и жумањке од јаја одвојено и онда их гњечите у самом тесту
  • Најпогоднији облик за печење колача може се назвати силикон, јер је из овог облика најпогодније уклонити већ припремљено тесто. Међутим, можете користити образац који имате.
  • Најбоље вријеме за загријавање пећнице је 20 минута, због чега препоручујемо да га укључите непосредно прије него што почнете гњечење тијеста.
  • Прилично очигледно, али морате строго водити рачуна да ваши производи за кување буду свјежи и да им није истекао рок трајања.
  • Импрегнација сирупом чини ману сочнијом и слатком.
  • Бубрење крупице у кефиру је веома важно за мекоћу и сочност.пие.

Адвице! Обавезно следите све препоруке да бисте добили квалитетан и укусан колач.

Импрегнација са сирупом чини ману сочнијом и слатком

Дакле, данас смо научили кухати врло укусну торту, која се зове манница. Овај пример само доказује да је све генијално једноставно. Надамо се да ћете моћи да задовољите своје најмилије овим чудом кулинарске уметности, и нећете морати да проводите много покушаја на томе. Ово су само палачинке које се добијају од првог пута, мана сигурно ће изаћи чак и за неискусну домаћицу!

Поделите наш чланак са својим пријатељима, напишите рецепте и савете у коментарима и погледајте остале чланке на нашем сајту (они су такође веома интересантни).