Зачињена супа од сира - Корак по корак рецепт са топљеним сиром

Француске јухе од сира, упркос једноставности њихове припреме, врло су популарна врста хране чак иу свјетски познатим објектима

Француске јухе од сира, упркос њиховој једноставности припреме, веома су популарне врста хране чак иу свјетски познатим институцијама. Постоји много варијанти овог необичног јела за нашу кухињу. Данас гледамо како се кува супа од сира са топљеним сиром.

Па идемо.

Код куће можете брзо кухати супу од сира уз помоћ топљеног сира

Супа без меса с топљеним сиром

Почнимо са најједноставнијим рецептом, чија ће припрема трајати најмање времена. Ова опција се може користити као доручак или лагана вечера, или једноставно када дође до катастрофалног недостатка времена за кување. Тако ћемо описати корак по корак рецепту сирева од сира са топљеним сиром. Требаће нам:

  • пар сирева (можете узети било какве као паштете и ломеве);
  • 2-3 кромпира;
  • главу лука;
  • шаргарепа (ако не желите да супа има слаткаст укус, можете без ње, у овом случају можете додати мало више прженог лука);
  • било какве зачине и зеленила.

Прелазимо директно на процес припреме:

  1. Прво морамо скухати печење; прво испечемо ситно исецкани лук у посуду са загрејаним маслацем (боље је узети крему), а тек након што је благо поцрвенио, додајте нарибану сирову мркву;
  2. Кухатиисецкани кромпирићи, додајте печену кашицу и после кувања нарибаног или сецканог сира ножем;
  3. Зачините и посолите, као и сјецкани зелени, додајте укусу;
  4. Након отприлике пет минута, када се сир потпуно отопи, јуху прелијемо у тањуре, по жељи напунимо сосом или павлаком.
Ако желите да добијете хранљивије и хранљивије јело, додајте му све житарице или резанце

. или резанци.

Савет! Нису сви сиреви једнако добро растворени у врућој јухи, па је за рад боље узети производе од природног млека, без увођења адитива од соје.

Француска крем супа

Јухе у француској кухињи се лакше припремају у облику поврћа или месне јухе или пире крем супе. Служи се тако лагано јело, које ће чак и злонамерни љубитељи супа цијенити, најчешће за вечеру.

Да би се направила француска пире, треба нам:

  • вода 1–1,5 л;
  • скута (боље је узети деликатнију кремасту конзистенцију) 200 г;
  • кромпир 2-3 комада;
  • шаргарепа;
  • мали лук;
  • свеже зеље, со.

Дакле, дајемо вам рецепт за ароматичну француску супу од сира са топљеним сиром. Ми ћемо га скувати у поврћу. Да бисмо то урадили, ставимо коцкице поврћа у хладну слану воду, прво шаргарепу, а за 10-15 минута кромпир и доведемо их наспремност.

Послужите јело са крутонама или тостима

Напрејте јуху кроз цедило, одложите га на страну, и добро истресите кувано поврће у блендеру. Поново их додајте у бујон, прокухајте и баците у здробљену масу. Када се потпуно растворе, угасите грејну плочу и послужите јуху, зачињену зеленилом, до стола. Да бисте добили њежнији укус, додајте крему.

Адвице!​​ У 100 г природног топљеног сира има више калцијума него у јогурту. Због тога ће њена редовна конзумација помоћи да се ојача коштано ткиво, као и зуби, коса и нокти.

Супа са сировим сиром са рибом

Приликом кувања овог јела, како не би пригушили укус млијека, препоручљиво је користити деликатне врсте рибе, на примјер, ружичасти лосос, лосос или лосос. Занимљивија опција се добија додавањем неколико њених типова. Можете припремити ову супу са конзервираном храном.

Потребно је 1.5 литара воде:

  • око 200 г рибе (или лименке конзервиране хране);
  • 1-2 сира;
  • лук средње величине;
  • пар кромпира (да би се смањио садржај калорија у супи, кромпир се може заменити тиквицама или тиквицама);
  • со, бибер;
  • можете користити било коју врсту зеленила, али, по нашем мишљењу, риба је идеално комбинована са копром.

Дакле, рецепт за супу од сира са рибом и топљеним сиром.

Припремљена, огуљена и нарезана риба (филети се могу узимати) се улијева хладном водом. Чим вода мало почне да кува,угасите ватру и уклоните пену. Велики комади морске рибе кувају у бујону око 12-15 минута, слатководне врсте мало дуже - 20 минута.

Највише нежан бујон се добија кључањем на веома ниској температури без поклопца. Со је боље додати на крају кувања - иначе ће "убити" укус рибе.

Да не би задушило млечни укус сирева, препоручљиво је користити деликатне врсте рибе, на пример, ружичасти лосос, лосос или лосос

. Да не би угушили деликатан мирис рибе, боље је да не спржите лук, већ да их ситно исецкате. Ако не волите укус куваног лука, додајте га неколико минута пре краја кувања - у овом случају то ће бити мало шкрипање. Можете га и бацити у супу, одрезати на пола и уклонити приликом сервирања.

Савет! Ако ставите рибу у кључалу воду, једноставно је прокувајте. Бујон у овом случају ће остати без укуса.

Уживање сира у пилећој јухи

Рецепт за супу од пилећег сира са топљеним сиром је једноставан као и претходни. Једина ствар, за кување јухе, треба нам још мало времена. Иако се може припремити унапред и ускладиштити у фрижидеру:

  • трупла пилетине, груди или филет темељно опрани у хладној води;
  • кувати у води 20 минута;
  • након кључања смањимо ватру и уклонимо пјену;
  • да би јуху учинили храњивијом, а пилећи сок у потпуности претворио у бујон, додао сол када је месо полу-кувано; ако касније додате со, пилебиће сувише свеже;
  • кромпир, пржено поврће, додати на крају кувања;
  • након што су кромпир готови, сипајте нарезану грушу у посуду;
  • када послужујемо јуху, попуњавамо је зеленилом.

Интересно! Технологиа на производството на топливите сиротки, недавно, 1911 г. И он је измишљен случајно. У швајцарском граду Тхуну, једном су направили превише тврдог сира, који није одмах продат. Тада је Валтер Горбер предложио да растопи овај производ како би га задржао дуже.

Јуха с топљеним сиром и месним округлицама

\ т

За 300 г мљевеног меса, требат ће нам 2-3 сира, кувани пиринач, јаје у облику куглица, 4 крумпира, со, лук и зеленило. Дакле, најједноставнији рецепт за супу од сира са растопљеним сиром и месним округлицама:

  • разбити јаје у мљевено месо, додати полу скувану, благо потопљену рижу, ситно сјецкани лук, со, зачине и обликовати куглице; оне ће бити укусније ако је лук препечен;
  • да би се формирале чисте куглице, ако су руке благо навлажене хладном водом;
  • пржити на маслацу док лук и мрква не постану златни;
  • посуду ставите на ватру са 1,5–2 л воде и прокључајте;
  • бацати куглице у кључалу воду;
  • бацамо ловор у посуду и додавамо со;
  • за 5 минута полажемо нарезане крумпире;
  • у још 5 минута топљеног сира;
  • кува јухуминуте 10;
  • 2–3 минута пре спремања додати зеленило.
Да би се створио још укуснији укус, можете додати мало тврдог сира

Занимљиво! У Москви, на раскрсници Огородног пролаза и улице Схота Руставели, налази се мали бронзани споменик сира Друзхба. Постављен је 2004. године у част 40. годишњице изласка овог познатог производа.

Додати Гљиве

Мирисна супа од гљива је веома популарна и вољена од многих јела. Када додате топљени сир, испада да је деликатнији и префињенији, са укусним укусом. Бујон са њим постаје богатији и дебљи.

Описујемо детаљни рецепт за прављење супе са сиром са печуркама и топљеним сиром:

  • нај мирнија супа долази од шумских гљива, али у њиховом одсуству сасвим је могуће користити стакленичке шампињоне или чак и киселе гљиве;
  • печурке се претходно кувају и затим прже са луком; по жељи, шаргарепа може бити бачена у печење;
  • додајте кромпир и пржене печурке, со, зачине у кипућу воду и доведите их до спремности;
  • бацити сиреве у супу на самом крају кухања.
Најдуховнија супа долази од шумских гљива, али у њиховом одсуству сасвим је могуће користити стакленичке печурке или чак укисељене гљиве

Ако желите, можете додати било какво кувано поврће у ову супу: купус, тиквице, зелени, бели или црвени пасуљ. Једноставнија опцијаТакву супу можете добити ако умјесто шампињона користите само топљени сир с окусом гљива.

Адвице! Јако мирисни зачини могу угушити укус нежних шампињона. Да, и благи млечни укус топљеног сира, они само штете.

Јуха од сира и брокуле

\ т

Укусан и зачињен травнати окус брокуле може се покренути и деликатним кремастим укусом топљеног сира. Ова супа не само да ће бити изузетно укусна, већ и веома корисна. Уосталом, брокула је један од најзаступљенијих врста купуса, а садржај витамина У, који спречава таложење масти и штити желудац од чирева, само је мањи од шпаруга.

Дакле, рецепт за брокуле и супу од топљеног сира:

  • опрани фино исецкани кромпир, опран од вишка скроба, у кипућу воду;
  • минута, 7–10 пре краја кувања, сипамо купус и лук и мркву пасивну у маслац, као и рибану сиреву, сол и зачине у тави; ако користимо смрзнуту брокулу, нема смисла да је претходно одмрзне;
  • кувамо супу не дуже од 10 минута, тако да купус не изгуби своје корисне особине, због чега га стављамо мало касније од кромпира;
  • По жељи, посуда се може стерилисати блендером.
Укусан и зачињен травнати укус брокуле може се засјенити и њежним кремастим окусом сирних производа од топљеног сира

. Јефтини топљени сир за побољшање укуса је често засићен синтетикомадитива који могу изазвати алергије.

За љубитеље укуса белог лука

Овај рецепт је такође једноставан, али не и мање укусан. Уношење мале количине чешњака даје сиру посебну пикантност. Ову верзију јухе можете припремити у пилетини и поврћу:

  • у прокуваној води бацамо сецкани кромпир;
  • док се кува, прође лук и шаргарепу неколико минута; на крају печења додајте сецкани бели лук;
  • млевење готовог кромпира у блендеру;
  • додајте пире кромпир, со, пецење и сир у поврће;
  • кувајте супу још 5 минута;
  • улијевали су у тањуре, додавали зеленило и уживали у свом изузетном укусу.
Можете послужити супу од сира чак и са црвеним кавијаром

Рецепт са димљеним месом

Још једна занимљива комбинација је сир и димљено месо. Осим тога, месни производи могу узети било које, на примјер, масну груду, сланину или обичну кобасицу. Пошто ћемо месо узети у готовом облику, за припрему таквог јела неће бити потребно више од 20 минута:

  • бацати кромпир у сламке или коцкице у кипућој води и кувати око 10 минута;
  • додајте со и лук и шаргарепе;
  • Заспамо у димљеној супи, треба их кухати само 5 минута, тако да се месо благо омекша;
  • још пет минута касније смо заспали гратед цурдс у тави;
  • додајте било какве не претеране зачине.
Друга интересна комбинација је сир и димљено месо

Кремаста супа са раковим штаповима

\ т

Ово јело може бити припремљено уз додатак било које морске хране, на пример, шкампи или лигње. Описана је најједноставнија и најјефтинија варијанта са штапићима од ракова и топљеним сиром:

  • сечите лук на пола прстена, а крабе у танке траке;
  • кување пржено са луком; Можете додати рибану или ситно исецкану мркву;
  • кухати воду, бацати кромпир и мале резанце у таву;
  • минута за 10 до краја кухања додајте сјецкане сиреве;
  • ракови и зеленило бацају се непосредно пре него што се плоча искључи, за неколико минута.
Ето посудие може да бъде със съдържа на всички морски плодове, на пример, козици или лигњи

Тип! Таква супа се може мијењати додавањем морске траве или кукуруза у супу. Као резултат тога, добијате потпуно другачије, али не мање укусна јела.

Јуха од сира се може припремити уз додатак разних производа. На пример, репа, кромпир и паприка.